Suomen suurin matkablogiyhteisö

Elokuvien Rooma

Roomassa on kuvattu lukuisia erilaisia elokuvia aina romanttisista kohtauksista täyteen actioniin. Itselle tulee aina sellanen jännä olo kun elokuvissa näytetään paikkoja joissa itse on käynyt ja toisaalta ennen matkaa on kiva katsella minne sitä onkaan menossa. Jos haluaa fiilistellä hiukan Roomaa vaikka perjantai-iltana pizzan ja punkun ääressä tässä muutama:

Angels & Demons

Tom Hanks juoksee pitkin Rooman katuja yrittäen pelastaa kardinaaleja murhaajan kynsistä. Samalla näkee niin Vatikaania kuin Rooman nähtävyyksiäkin sekä ehkä oppii jotain mielenkiintoisia faktoja kaupungista. Vaikka tiedän mitä elokuvassa tapahtuu, on se kuitenkin ihan kiva katsoa pari kertaa uudestaan silloin tällöin.

www.youtube.com

Eat Pray Love

Julia Roberts etsii itseään ja syö siinä samalla kaikkia Italian herkkuja sekä opiskelee kieltä. Saan syyttää tai kiittää tätä elokuvaa kiinnostuksestani Cacio e pepe annosta kohtaan ja halusin matkallani ehdottomasti maistaa tätä. Kyllä kannatti!

www.eatingitalyfoodtours.com

Hudson Hawk

Vanha klassikko pöhköllä huumorilla, mutta se toimii. Bruce Willis haluaa vain juoda kupillisen cappuccinoa (kuka ei haluaisi?) mutta hänet kiristetään mukaan hurjiin ryöstöihin. En ole pitkään aikaan nähnyt kyseistä leffaa, mutta aina alkaa tekemään mieli cappuccinoa tämän leffan jälkeen.

www.strangeconspiracies.com

Gladiator

Elokuva jonka olen nähnyt uudestaan ja uudestaan, mutta onnistuu silti saamaan ihon kananlihalle: Gladiaattori. Russel Crowe taistelee elämästään muita gladiaattoreita, eläimiä ja jopa itse keisaria vastaan. ”Are you not entertained?” Colosseumilla kävellessä on vaikea olla kuulematta elokuvan tunnusmusiikkia tuulessa.

www.livitaly.com

The Lizzie McGuire Movie

Tyttöhömppää mutta Roomaa näkee myös aika kivasti tässä elokuvassa. Hilary Duff pääsee koulukavereittensa kanssa retkelle Roomaan ja heittäessään Fontana di Treviin kolikon toivoo jännittävämpää elämää itselleen… ja miten siinä sitten tietenkin kävi.

www.architecturebehindmovies.wordpress.com

Vanhempaa tuotantoa ja The Guardianin mielestä 10 parasta Rooma elokuvaa edustaa Roman Holiday, Roma, L’Eclisse, The Bicycle Thieves, Three Coins in the Fountain, The Talented Mr. Ripley, La Dolce Vita, The Belly of an Architect, Accatone ja Habemus Papum. Täytyy myöntää että sivistyksessäni on ammottava aukko, enkä ole näistä nähnyt muuita kuin La Dolve Vitan sekä The Talented Mr. Ripley elokuvat… ehkä täytyy ottaa katselulistalle ja korjatta asia.

Oletko nähnyt hyviä Rooma elokuvia ja mikä on paras? Tai onko suositella jotain muuta Italia aiheista elokuvaa?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply