Suomen suurin matkablogiyhteisö

Gucci, Vuitton, Versace… tyylikkäämpi Tridente

Aloitimme erään aamun Roomassa Piazza del Popolo aukiolta, mutta koska sen keskeinen suihkulähde oli täysin paketissa jatkoimme matkaa aika nopeasti eteenpäin Tridente alueelle. Alue tunnetaan myös nimellä Trevi ja jatkuu aina Piazza Barberinille asti. Heti Piazza del Popololta lähtiessä tuli tunne, että nyt olemme hiukan hienommalla alueella kun upeita autoja oli parkkeerattuna hotellien eteen ja silinterihattupäiset ovenavaajat seisoivat tyylikkäinä rivissä. Kävelimme niin Guccin, Vuittonin ja Versacen kuin monien muidenkin merkkivaateliikkeiden ohi ja vilkaisimme ikkunoista aina välillä mikä on hotinta hottia juuri nyt. Eli jos matkabudjetti on astetta isompi, tänne kannattaa suunnata shoppailemaan. Toki pienen matkan päässä löytyy myös huokeampia kauppoja ja kävimme muun muassa Disney kaupassa, Footlockerissa ja parissa muussakin tekemässä löytöjä.

Kuin yllättäen tulimme Espanjalaisille portaille, jotka myös olivat osittain rempassa ja kapusimme ne ylös ajatuksena mennä Villa Borghesen puistoon. Ajatus hyvä, mutta kun pääsimme ylös oli aivan pakko tunkea pää viilennettäväksi vesipisteestä pulppuavan veden alle ja ottaa samalla siitä hörppy. Tunsin oikein kuinka päänahka oli kärventymässä kirkkaan punaiseksi hiusten jakauskohdasta eikä auringonpistos tuntunut kovin houkuttelevalta ajatukselta. Päätin siis ostaa kympillä mitä tyylikkäimmän hatun rusetilla viereisestä turistikrääsäpisteestä. Aaaah parempi. Mutta päätimme jättää Villa Borghesen puisto toiseen kertaan ja suosiolla ottaa iisimmin varjoisilla kujilla. Katselimme hetken ihmisvilinää Espanjalaisilla portailla ennen kuin päätimme lähteä etsimään jotain kivaa kahvilaa mistä saisi virvoketta. Löysin Ladurée kahvilan ja oli aivan pakko käydä sisällä ostamassa pari macaroon leivosta ja herkutella niillä kävellessämme eteenpäin. Eikä kestänyt kauaa kun se sopiva kahvilakin löytyi ja saimme tilattua vastapuristetua appelsiinimehua sekä tomaatti-mozzarella-pesto leivät. Tridenten alueella on ravintoloita ja kahviloita joka lähtöön kuten saimme huomata ja illanviettopaikkana erittäin suosittu. Myös hotellit ovat haluttuja tällä alueella, mutta itse viihdyin paremmin Trasteveren ja Centro storicon alueilla niiden söpömpien katujen ja helpommin lähestyttävän tunnelman johdosta. Näin päivävierailukohteena kuitenkin mitä mainioin ja jos shoppailemaan haluaa lähteä niin tänne kannattaa ehdottomasti suunnata.

 

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Susanna 14.8.2015 at 18:06

    Rooma on hyvä kohde ja mielenkiintoista nähtävää riittää! nuo luksusmerkkikaupat ovat keskittyneet juuri tuonne Espanjalaisten portaiden luokse, kun taas muuallapäin Roomaa myydään torikamaa ja edullisempia vaatteita ja kenkiä. Tosin viime vuosina niidenkin hintoja on hieman nostettu ja tinkiminen ei ainakaan 2013 onnistunut enää niin hyvin kuin aiemmin

    • Reply Maria 15.8.2015 at 20:58

      Totta, ihmettelin alkuun kun missään muualla ei tuntunut olevan tavallisia shoppailu kauppoja, vaan turistikrääsää vaunuista. Löytyihän Tridente sitten viimein niin pääsi ostoksille myös 🙂 Hiukan yritettiin tinkiä noista turistikrääsämyyntikojuista, mutta huonosti he lähti siihen mukaan. Parissa paikassa tuli euron laareja vastaan, mutta niiden tavara oli sitten sen mukaista…

    Leave a Reply