Suomen suurin matkablogiyhteisö

Rooman ”vanha kaupunki”

Rooma on siinä mielessä erikoinen kohde sillä kun puhutaan ”vanhasta kaupungista” voi jäädä pikkasen epäselväksi mistä alueesta oikeastaan puhutaan, vanhaa kun on niin paljon, vieläkin vanhempaa sitäkin enemmän. Mutta tässä yhteydessä puhuessani vanhasta kaupungista tarkoitan aluetta Piazza Navonan, Campo de’Fiorin ja Pantheonin ympärillä. Tältä alueelta löytyy rutkasti museoita, piazzoja, suihkulähteitä, kirkkoja, obeliskejä ja patsaita, ravintoloita ja kahviloita, kauppoja ja teattereita… kaikkea. Vanha kaupunki tai Centro storico on Rooman keskustan vanhin keskiaikainen osa ja hiukan rauhallisempi kuin aivan suosituimmat keskeiset antiikin aikaiset nähtävyydet. Tyhjä tämä osa kaupunkia ei missään nimessä ole ja turistit löytävät tiensä myös tänne. Kuten niin monessa muussakin paikassa Roomassa, myös täällä hyvät kävelykengät on valttia sillä sitä kävelee kuin huomaamatta pitkän matkan mukulakivikaduilla samalla kun ihastelee paikan kauneutta.

Kuten alussa mainittu, ne tärkeimmät nähtävyydet sijoittuvat Piazza Navona ja Campo de’Fiori aukioiden ympärille ja lähettyville. Molemmat aukiot ovat itsessään kauniita ja vierailemisen arvoisia, mutta näiden ympäriltä lötyy kauppoja, ravintoloita ja kahviloita joka lähtöön. Myös yöelämää riittää näillä alueilla ja itse tuli ainakin kokeiltua Piazza Navonan terassia trinksujen ääressä.

Upea Pantheon sijaitsee myös Centro storicon alueella (Pantheonista lisää täältä) ja myös sitä ympäröivällä aukiolla on kahviloita ja ravintoloita vieri vieren. Löysin yhdeltä kapealta kujalta kivalta näyttävän jäätelöbaarin, joka tarjoilee yli 150 eri jäätelömakuvaihtoehtoa! Siinä menisi tovi maistaa niitä jokaista löytääkseen oman suosikkinsa. Juurtunut kun olen tapoihini valitsen yleensä joko tiramisu tai pistaasijäätelön enkä ole joutunut katumaan valintojani ainakaan tähän mennessä. Namia!

Trasteveren ohella Centro storico oli omasta mielestäni Rooman viehättävämpiä ja voisin valita majapaikkani tältä alueelta jollekin vierailukerralle. Ei tarvitsisi muuta kuin astua ovesta ulos ja olisi suoraan ihanilla pikkukujilla ja voisi aloittaa niihin tutustumisen vain kävelemällä siihen suuntaan mikä tuntuu houkuttelevalta!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Martina 13.8.2015 at 08:56

  Jee, lisää Roomaa! Ihana juttu taas kerran. 🙂 Tuo jäätelömakujen lista on aika vaikuttava. Voisi hetki mennä kun yrittäisi valita mieleisen maun. Yleensä otan ainakin sitruunaa, limeä tai limoncelloa. Myös mandariini on hyvää, mutta tuolta listalta ensimmäisenä silmiin osui shampanja. Sitä pitäisi ainakin maistaa. Ensi kerralla etsin tuon jäätelökiskan käsiini! Ja tilaan jokaista makua! Hahaha, ehken sentään.. 🙂

  • Reply Maria 13.8.2015 at 12:43

   Mandariinia en olekkaan maistanut vielä, täytyy ottaa kokeiltavaksi 🙂 Ja shampanja olisi varmasti hyvä! Jokunen vuosi sitten sai (ehkä saa vieläkin, ei ole vaan tullut käytyä) Helsingin Stockan 8 kerroksesta sitruunasorbettia skumpassa ja eihän siinä voi mennä väärin. Herkkua! Mutta joo, tuo 150 jäätelömakua vaatii jo aika kovaa kisakuntoa, muttei se mahdotonta ole maistaa kaikkia 😀 Haastetta elämään heheh x)

 • Reply Sandra 12.8.2015 at 13:11

  Vanhatkaupungit on vain parhautta! Niissä tuntee menneen ajan ja tavallaan itsekin on osa sitä kun kävelee siel. Tykkään 🙂

  • Reply Maria 12.8.2015 at 13:48

   Hei Sandra, aivan samaa mieltä! Aina kun tulen uuteen kaupunkiin tarkistan onko siellä vanhaa osaa minne mennä tutkimaan. Harvoin olen pettynyt 🙂

  Leave a Reply