Suomen suurin matkablogiyhteisö

Makumatkalla: Vegan Restoran V

Olin lukenut jo jonkun aikaa sitten Tallinnan vanhassa kaupungissa sijaitsevasta ravintolasta Vegan Restoran V:stä ja koska paikkaa oltiin ylistetty ihanana kasviruokaravintolana on tämä ollut listalla jo kauan. Viimein pääsin kokeilemaan ja kaikki tuo kehu mistä olin lukenut on ehdottomasti ansaittua. Kaikki mitä maistoin oli maukasta ja hyvää! Itse ravintola sijaitsee ihanasti rempatussa vanhassa talossa missä kattoparrut vanhoine maalauksineen on vielä nähtävissä, tiiliseinää on jätetty esille ja vanha elää sopusoinnussa uuden kanssa. Sisustus on lisäksi sievä ja todella viihtyisä. Istahdin pehmeälle penkille ja katselin hetken takanani olevaa vihannestaulua ennen kuin tajusin sen pointin 😉 Vessakin piti tietenkin katsastaa ja kun sieltä palasin kerroin kaverille miten tunnelmallinen vessa oli kynttilänvalossa. Kaverikin meni ja palatessaan huomautti että olisi siinä ulkopuolella ollut valokatkaisijakin… no ei kaikkea voi huomata 😉

Mutta itse ruokaan. Päätin aloittaa kurkkurullilla joissa oli mausteista porkkana-cashew täytettä ja se oli todella hyvää. Makuja oli paljon ja annos oli ihana, vieläkin tekee mieli lisää. Kaverini valitsi ciabatta leipää sekä kolmea eri ”dippiä”. Yksi oli hummustahnaa, toinen guacamolea ja kolmasta en valitettavasti muista mitä se oli ja vaikka aluksi näytti siltä ettei kaikkea leipää jaksaisi syödä, oli dipit niin hyviä että leipäkin hävisi nopeasti.

Pääruoaksi valitsimme molemmat kikherne-punajuuri hampurilaiset uunikasviksilla. Annos oli paitsi kaunis, erittäin maukas ja hakkasi mennen tullen monet hampurilaisannokset mitä olen syönyt. Olimme tilanneet kumpikin lasilliset valkoviiniä ja mielestäni tämä sopi varsinkin hampurilaisen kanssa erinomaisesti.

Tässä vaiheessa olimme kumpikin jo niin täynnä, mutta halusimme kuitenkin maistaa vielä jälkkäriä. Päätimme siis jakaa kookos-avokado herkun, joka oli niin kermaisen tuntuista vaikka avokadon maku tulikin mietona esille. Moussen välissä oli rapeaa keksiä ja päälle oli ripoteltuna pistaasipähkinärouhetta, mistä olisi ollut hyvä mainita menussa pähkinäallergikkoja ajatellen.

Kerrassaan loistava ravintola minne täytyy pian päästä uudestaan kokeilemaan muitakin heidän annoksiaan. Lisäksi täytyy kehua paikan palvelua, meitä palveltiin ystävällisen iloisesti koko ruokailun ajan ja saimme myös oman pienen esitelmän paikan muista jälkkäreistä, jotka löytyi vitriinistä. Palaan ehdottomasti uudelleen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Maarit Johanna 24.6.2015 at 22:36

    Kiitos tästä! Tuonne parin viikon päästä menossa, joten kiva lukea kokemuksia. Ehkäpä itsekin kirjoittelen postauksen 🙂

    • Reply Maria 25.6.2015 at 08:41

      Toivottavasti tykkäät paikasta ja ruoasta myös! Kaverini mietti ennen ravintolaan menoa että tuleekohan tässä nyt täyteen lainkaan kun on kasvisruokaa, mutta ei tarvinnut mennä minnekkään tankkaamaan enää tämän jälkeen 😉 Odottelen sun mahdollista postausta ja mielipidettä paikasta 🙂

    Leave a Reply