Suomen suurin matkablogiyhteisö

Runebergin kyydissä seilaten

Meillä oli työpaikalla keskustelua mihin käyttää tiimirahat ja niin joku sai mahti-idean lähteä m/s J.L. Runeberg laivalla Porvooseen. Jess. Olen monta kertaa miettinyt että sillä pitäisi päästä seilaamaan, mutten koskaan ole saanut sitä aikaiseksi. Nyt tarjoutui tilaisuus tähänkin ja vähän kolleegat katselivat kun jokaista kulmaa, aaltoa ja saarta piti päästä valokuvaamaan. J.L.Runeberg lähtee Helsingistä Kauppatorilta ja matka Porvooseen kestää noin 3,5 tuntia riippuen siitä pysähdytäänkö matkalla ollenkaan.

Tällä kertaa matka kesti hiukan kauemmin sillä pysähdyimme Mustassa Hevosessa sekä Haikon Kartanolla jättämässä porukkaa kyydistä. Olipahan risteilyllä vielä ihka aito Maajussille morsian pariskunta kuvausryhmineen ja saimme seurata kuinka samaa kohtausta piti kuvata muutaman kerran ollakseen kunnossa.

Laivassa on kolme kerrosta joista valita mieleisensä. Jos säät sallii on ihana istua ulkona kannella katselemassa ohilipuvia maisemia ja jos taivaan täyttää jokin muu kuin lämmittävä aurinko löytyy myös neljä salonkia joissa viettää aikaa risteilyn aikana. Aivan alhaalta löytyy lisäksi kahvila mistä voi ostaa pientä purtavaa sekä virvokkeita ja jos etukäteen tilaa, voi matkalla nauttia merellistä lounasta tai illallista. Koska laiva oli lähestulkoon täynnä menomatkalla (mukaan mahtuu 220 matkustajaa) emme päässeet syömään ruokaa tuolloin, mutta istuimme ulkosalla raikkaassa meri-ilmassa. Sanoohan nimikin tietenkin jo sen, että Runebergin torttua oli saatava ja se oli ihanan kostea, juuri sellainen kuin sen kuuluukin olla. Paluumatkalla meille sitten oli tilattuna ruokailu ja olimme etukäteen valinneet uunilohta joka oli hyvää ja sitä riitti jopa santsilautanen. Koska olimme kuitenkin isompi ryhmä olisi ollut mukavaa jos meille olisi varattu pöydät juurikin ruokailua varten. Nyt kabinetissa istui myös muita ja tuntui typerältä itse joutua etsimään istumapaikkaa vaikka ruokailun olikin varannut etukäteen.

Porvoossa laiva saapuu aivan keskustaan joten siitä on helppo jatkaa matkaa vaikka vanhan kaupungin putiikkeihin. Jos ottaa edestakaisen risteilyn jää maissaoloaikaa sellaiset 2,5h mikä kuitenkin on aika vähän. Melkein suosittelen ottamaan laivan toiseen suuntaan ja vaikka suhahtaa bussilla takaisin Helsinkiin kun Porvoo on koluttu läpi. Risteily on kuitenkin ihanan rentouttava merimatka ja itse ainakin sain kauniin rapumaisen punaisen värin naamaani kun istuin koko menomatkan ulkona kannella.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Pirkko / Meriharakka 17.6.2015 at 10:35

    Kivan merellinen postaus. Mekään emme ole tuollaisella risteilyllä olleet – ja vähän pitkältä tuo tuntuukin, ehkä siinä jo kyllästyisi merellisiin maisemiin, mutta ehkä sitä silti joskus voisi harkita, edes 🙂

    • Reply Maria 17.6.2015 at 13:42

      Edestakaisin kun risteilee on se tosiaan vähän pitkä makta, mutta jos vain toiseen suuntaan menee laivalla ja takaisin sitten vaikka bussilla jää Porvoon kiertelyynkin enemmän aikaa eikä maisemat pääse tylsistyttämään 🙂 Onneksi sentään oli kaunis sää, sateella matkanteko olisi kyllä ikävämpää vaikka sisätilat löytyykin.

    Leave a Reply