Suomen suurin matkablogiyhteisö

Fazer Café Brunssi

Yritimme varata noin viikko etukäteen Kluuvikadun Fazer kahvilasta brunssille pöytää, mutta varausjärjestelmä näytti ikävästi paikan olevan täysi. Päätimme kaverini kanssa kuitenkin kokeilla onneamme ja marssimme paikalle siinä 12-pintaan. Kysyin löytyisikö tilaa vielä kahdelle syöjälle ja myyjä sanoi että tottakai löytyy. Maksoimme brunssimme ja myyjä katseli meitä kysyvästi missä meillä on pöytä. Emmehän me sitä tienneet, juurihan kysyimme mahtuuko kaksi lisää. Onneksi pöytä sentään löytyi ja saimme pienen kahden hengen pöydän erittäin ahtaasta kulmasta. Itse tila on kuitenkin kaunis ja kattokupoli tuo lisätilan tuntua joskin äänet salin toiselta puolelta kaikuu hiukan.

www.fazer.fi

Fazerin kahvila on jaettu osiin ja etualalta löytyy kahvittelemaan tulleet ja jos tulee syömään brunssia tai lounasta, löytää paikkansa salin perältä. Lähellä löytyy kuitenkin notkuvat pöydät brunssiruokia ja aloitimme jogurtilla ja tuoreilla marjoilla. Aika perussettiä, mutta seuraavaksi hakemamme salaatit olivat maukkaita ja riittoisia. Hain jopa lautasellisen lisää salaattia kun oli niin hyvää. Buffetpöydän päädyssä oli myös tuoreita leipiä saatavilla ja leikkasin siivun moniviljaleipää itselleni, se kun toimii aina salaatin kanssa. Halukkaille oli myös muita tuoreita leipävaihtoehtoja sekä karjalanpiirakoita munavoilla. Otin pienen makkaran sekä vähän kalaa myös salaatin viereen ja vaikka nämä hyviä olivatkin, salaatti veti pisimmän korren kepeästi.

Kassan vieressä oli tuoreita mehuja esillä ja kaadoin itselleni omenamehua. Myös appelsiinimehua olisi ollut saatavilla, samoin kuin paria eri smoothielaatua. Itse kuitenkin pidän God Morgon omenamehun raikkaasta mausta eniten, joten pysyin sillä linjalla.

Kun olimme varmoja, että olimme nauttineet suolaista tarpeeksi siirryimme makeiden kimppuun. Tarjolla oli kahta erilaista pehmeää moussekakkua, joiden maku oli ihanan hedelmäinen ja raikas. Vähän olin toivonut Fazerin sacherkakkua tai muuta suklaista, mutta sitä ei tällä kertaa ollut muussa muodossa kuin suklaakonvehdeissa. Eipä sen puoleen, Fazerin suklaa toimii aina ihan omana itsenäänkin. Kävin lisäksi hakemassa kupposen teetä makean seuraksi, mutta peruskahviakin olisi ollut saatavilla.

Aivan lopuksi päätin vielä ottaa muutaman pienen lätyn kermavaahdolla, suklaakastikkeella ja hillolla. Uppoaa hyvin niin lapsille kuin vähän vanhemmillekin. Harmi etten sitten enempää jaksanut ja niin croissantit, juustot ja hedelmät sekä puuro jäi tällä kertaa kokeilematta. Onneksi sitä tietää jo nyt, että Fazerin brunssille tulee todennäköisesti uudelleenkin. Siinä kohtaa hinta-laatu-suhde mielestäni hyvin ja saa varmasti mahansa täyteen. Hiukan harmitti ettei myyjä huomannut kertoa että erikoiskahvit saa puoleen hintaan brunssin yhteydessä, vaan huomasin sen vasta jälkikäteen Fazerin omilta sivuilta. Eli täytyy tehdä kotiläksynsä paikasta kuin paikasta ennen kuin sinne lähtee jotta tietää mitä kaikkea voi saada tai lisähintaan ostaa. Mutta muutoin mukava kokemus!

Ruoka: 8/10

Sijainti: 9/10

Palvelu: 7/10

Hinta: €€ (skaala €-€€€€)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Miila 20.5.2015 at 01:13

  Jos tämä haaste/award ei ole vielä sulle tullut niin tässä olis 😛 https://www.rantapallo.fi/postcards/liebster-award/

  • Reply Maria 20.5.2015 at 10:27

   Hei Miila, kiitos haasteesta 🙂 Täytyy ruveta väkertämään vastauksia 😀

 • Reply Pirkko / Meriharakka 13.5.2015 at 19:21

  Paremmalta tuo vaikuttaa kuin äskettäin WeeGeessä Espoossa nauttimamme!
  Fazerillakin olemme joskus käyneet, jo jonkin aikaa sitten, mutta samantuntuiselta tuo vaikuttaa kuin silloinkin.

  • Reply Maria 14.5.2015 at 11:11

   Harmi ettei WeeGeen brunssi tarjonnut ihan vastinetta rahoille. Monissa paikoissa brunssin hinta on yllättävän kova verrattuna siihen mitä sillä saa. Näistä parin kympin brunsseista omia suosikkeja on La Torrefazione sekä tämä Fazer 🙂

  Leave a Reply