Suomen suurin matkablogiyhteisö

Makumatkalla: Gaijin

Rakkaudesta Farang ravintolaan sai minut alunperin kokeilemaan myös Gaijin ravintolaa ja ihastus oli taattu. Ravintolassa tuli käytyä muutamia kertoja, mutta vasta nyt huomasin etten ollutkaan kirjoittanut näistä kokemuksista vielä. Pidimme treffipäivää pääsiäisen alla ja paikaksi valikoitui Gaijin Bulevardilla Helsingissä. Saimme ikkunapöydän mikä onkin suositeltavaa saada, jotta tilaa olisi edes hiukan enemmän johonkin suuntaan. Sali on nimittäin ahdettu aivan täyteen pöytiä eikä 10 cm rako meidän ja naapuripöydän välissä mitenkään estä kuulemasta heidän keskustelua myös. Muutoin sisustus on aasialaistyylinen, tumma ja pelkistetty, oikein viihtyisä siis. Sisustus ja ruoka jakavat saman konseptin: elämys on tarkoitettu jaettavaksi. Olimme jo kotona päättäneet valita valmiin Gaijin Menun ja niin me myös teimme. Koska paikan drinkit ovat aina olleet super hyviä, päätimme kumpikin ottaa drinkit alkuun karistamaan arjen niskoiltamme ja toivottaaksemme pääsiäisen pari vapaapäivää tervetulleiksi.

www.tripadvisor.fi

www.bw-restaurants.fi

Pian ensimmäinen annos tulikin ja se oli vihersimpukkaa sekä merileväkaviaaria. Juuri sopiva ruokahalun kutkuttaja joka upposi tietenkin parempiin suihin alta aikayksikön. Onneksi seuraava annos oli juuri tulossa eikä ikävää taukoa päässyt syntymään. Nämä pehmeät leivät possunkyljellä ja kimchimajoneesilla ovat oma suosikkini, voisin tulla kavereiden kanssa ihan vain viettämään iltaa drinkkien ja pork bunsien parissa. Simppeliä, mutta hyvää!

Seuraava annos oli sashimilajitelma, missä oli erilaisia suupaloja. Paitsi että se oli hyvän makuinen, oli annos erittäin kaunis. Samaa teemaa noudatti foie & unagi nigiri jossa häivähdys pähkinää antoi ihanan lisän annokselle. Tässäkin annoksessa presentaatio oli kaunis: pieni suupala pääsi oikeuksiinsa kivilaatalla.

Pitkää taukoa ei ehtinyt muodostumaan, mutta ei tahti onneksi päätä huimannut kun jo seuraava annos tuotiin eteemme. Nyt oli vuorossa saikyo-miso marinoitua lohta ja tässä vaiheessa kannettiin myös annos riisiä pöytään. Lohi oli miedossa, mutta erittäin maukkaassa kastikkeessa ja riisin kanssa se sopi täydellisesti. Juoma pääsi tässä vaiheessa ikävästi loppumaan, joten uutta drinkkiä kehiin itselleni samalla kun isäntä päätti kokeilla japanilaista olutta. Drinkki oli makeahko, mutta kuitenkin raikas ja olut oli kuulemma odotettua parempi. Aina kun kerron jollekin vain juovani drinkkejä viinin sijaan Björkin ja Wikbergin ravintoloissa pitävät he minua aivan hassuna, mutta ne drinkit ovat vain niin upeita ja hyvän makuisia että on yksinkertaisesti pakko.

Gaijin style ramen ribsit oli veikeän näköinen annos ja makujen sinfoniaa. Varsinkin pienessä kulhossa tuotu kastike kruunasi annoksen ja rapeaksi paahdetut ramen nuudelit toivat rouskuvuutta annokseen. Sormethan tässä annoksessa hiukan sottaantui, mutta ne sai kätevästi huuhdottua sitruunavedessä, eikä pieni sotku haittaa kun maku on kohdillaan.

Joko olin niin näiden ribsien lumoissa vielä, mutta seuraava annos ei ollut ihan oma lemppari, se maistui lähes purkkitonnikalalta vaikkei sitä tietenkään ollut. Yleensä rakastan kampasimpukkaa, mutta joku annoksen mausteista ei ihan istunut omaan suuhuni, eipä tuo kovin kuitenkaan haitannut, isäntä veti molempien annokset suurella ruokahalulla ja oli tästä haltioissaan. Eli makukysymys.

Viimeinen annos ennen jälkiruokaa oli tee se itse annos. Eteemme kannettiin pieniä kulhoja joissa oli grillattua possunkylkeä, salaatinlehtiä, pikkeleitä, kimchiä, seesamikastiketta ja chilitahnaa ja näistä sai sitten koota oman pikku ”tortillansa”. Oli muuten hyvää! Jälleen kerran kastikkeet kruunasivat aterian ja vaikka olinkin täynnä, en onneksi mahdottomassa ähkyssä.

Maukkaan ruokasetin kruunaa tietenkin jälkiruoka ja niin myös nyt. Aprikoosi-vaniljasorbettia, vaniljalla maustettua valkosuklaacremeä, mantelisable, kuivattua aprikoosia ja mantelimaitoa. Pehmeitä makuja ja muotoja, täydellinen aterian päätös. Vaikka yksi annos ei aivan miellyttänyt omaa makupalettia, tulen joka tapauksessa tulemaan Gaijiniin uudestaan. Kaikilla edellisillä kerroilla olen nimittäin rakastanut ihan jokaista annosta ja täytyyhän menun muuttuessa, tulla jälleen kokeilemaan uusia makuja samalla kekseliäällä twistillä.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Herkullisia makuelämyksiä Gaijin-ravintolasta Helsingissä — 50bestrestaurants.fi 5.12.2016 at 22:20

  […] niin sanomalehdissä kuin blogeissa, esimerkkejä löydettävissä vaikkapa täältä ja täältä, eikä ravintolan suosio osoita laantumisen merkkejä. Suosittelemmekin pöytävarauksen tekoa, kun […]

 • Reply Jerry / Pako Arjesta 7.5.2015 at 10:26

  Gaijiniin on ihan pakko päästä nyt kun asuu Helsingissä :). Tämä postaus ei auttanut yhtään sitä pakottavaa tarvetta päästä käymään siellä :P.

  Hyvä ja kattava arvostelu, joten kiitos tästä!

  • Reply Maria 7.5.2015 at 10:55

   Hei Jerry, kannattaa ehdottomasti käydä kokeilemassa! Itse asiassa kaikissa Tomi Björkin ja Matti Wikbergin ravintoloissa on hyvää ruokaa ja mukava tunnelma. Eikä pidä unohtaa niitä drinkkejä, valinnan vaikeus kun kaikkia haluaisi kokeilla 😀

   • Reply Jerry / Pako Arjesta 7.5.2015 at 16:40

    Nuo drinkit näyttivät upeilta! Varsinkin se, missä luki Gaijin :D. Koska olet drinkkien ystävä, suosittelen erittäin lämpimästi suuntaamaan Gaijinin läheltä löytyvään Groteskiin (baarin puolelle), jos et ole siellä vielä käynyt ;).

    • Reply Maria 8.5.2015 at 10:45

     Tuo ”Gaijin” drinkki sisälsi valkuaista ja kutkuttaa aina mieltä jos sellaisen drinkin löydän jonkun paikan drinkkilistalta. Ja oikeassa olet, Groteskin drinkit ovat super hyviä myös! Kesällä heillä on ihana sisäpiha myös missä nauttia drinkkejä. En tiedä onko jo avattu, mutta ainakin lämpiminä kesäiltoina siellä viettää mukavasti aikaansa 🙂

     • Jerry / Pako Arjesta 8.5.2015 at 13:12

      Valkuaisella saa mukavan vaahdon aikaiseksi noihin drinkkeihin :). Sisäpiha taisi olla jo auki tai sitten se ollaan juuri avaamassa. Luulin, että sisäpiha on ihan uusi juttu, mutta se on siis ollut muinakin kesinä, vai :O? Vähintään heillä laajenee se, jos ei muuta :).

     • Maria 8.5.2015 at 15:58

      Parina kesänä on tullut käytyä lasillisella Groteskin sisäpihalla ja täytyy vissiin suunntata sinne tänäkin kesänä. Aina on ollut porukkaa mukavasti ja varsinkin elokuun pimenevinä iltoina hauskat eriväriset valot ovat nostattaneet tunnelmaa entuudestaan 🙂

  Leave a Reply