Suomen suurin matkablogiyhteisö

Sen kerran kun itse pääsee oppaaksi

Kävimme viime kesälomalla Barcelonassa ja saimme yöpyä kaverin kotona, mikä teki vierailusta jotenkin vielä paikallisemman. Sai elää ”tavallista” elämää paikallisten keskuudessa, mikä aina avaa kulttuuria enemmän kuin pelkkä hotellivierailu. Nyt toukokuussa saamme antaa vähän takaisin tästä vieraanvaraisuudesta kun Barcelonalaiset tekevät vastavierailun. Asumme nähtävästi hiukan ”maalla”, joten he vuokrasivat asunnon lähempää keskustaa, mutta sovimme tulevamme mukaan näyttämään heille mitä Espoolla, Helsingillä ja Tallinnalla on tarjottavaa. Tällainen suunnittelu on ihan lemppari puuhaani, joten vapaa-aikaa on tullut käytettyä tehokkaasti tämän parissa.

ESPOO

Oma kotikaupunki on rakas ja täältä löytyy paljon katseltavaa ja koettavaa. Koska aika on rajallinen, päätin keskittyä Espoossa lähinnä luontoon ja sitähän täältä löytyy aivan oven ulkopuolelta. Nuuksio on kivenheiton päässä ja sinne tekee kätevästi päiväretken. Ajattelin, että voimme reippailla aamupäivän metsässä ja grillata järven äärellä makkaraa, jotta jaksaa taas ihmetellä luontoa. Kun keuhkot on saatu täyteen puhdasta metsäilmaa palaamme kotiin ja kokkaan vierailemme suomalaisen aterian. Olen tässä miettinyt, mitä se suomalainen ruoka on? Mitä itse tekisit ulkomaalaisille vieraille, jotka ovat ensimmäistä kertaa Suomessa? Vahvoilla on tällä hetkellä alkupalaksi saaristolaisleipä ”silli-kananmuna-sörsselillä” (se on parempaa kuin miltä kuulostaa!), pääruoaksi savustettua lohta perunoilla ja kasviksilla sekä jälkiruoaksi mustikkapiirakkaa vaniljakastikkeella. Ruoan päätteeksi sauna tietenkin lämpiää ja vieraat pääsevät kokeilemaan saunomista vihdan kanssa.

HELSINKI

Helsinkiin vieraamme tutustuvat omin päin, mutta mietimme yhteistä illanistujaispaikkaa jossain ravintolassa joka tarjoaa suomalaista ruokaa. Saaristossa on kauniit merelliset maisemat, sisus skandinaavinen ja lisäviehätystä paikkan tuo pieni venematka. Lappiravintola Saaga olisi eksoottinen kokemus pohjoisen mauilla, modernimpaa suomalaisuutta edustaa Aino, mutta luulen melkein että Savotta olisi kotikutoisen lämmin ja ainakin viimeeksi paikan emäntä osasi hyvin ottaa vastaan kansainvälistäkin porukkaa. Onko kenelläkään muita ehdotuksia Helsingissä, mistä saisi hyvää suomalaista ruokaa?

TALLINNA

Päiväristeily Tallinkin laivalla on jo buukattuna ja kaupunkiin on varattuna koko päivä aikaa ihmetellä ja tutkia. Kun itse on käynyt niin monta kertaa naapurimaan pääkaupungissa, tuuppaa haluta kokeilla jotain aivan erilaista, mutta ensikertalaiselle varmasti nuo kuuluisimmat nähtävyydet ovat ne mitkä kiinnostavat. Eiköhän päivä aloiteta lounaalla Kalamajassa Kohvik Moonissa mistä kätevästi jatkaa vanhaan kaupunkiin ja ylös Toompealle maisemia katselemaan. Takaisin alas jatketaan eri reittiä ja hetken aikaa voi kuljeskella vanhan kaupungin sievillä kujilla. Kun kahvihammasta alkaa kolottaa Café Pierre loihtii ihanat leivokset ja teet nenän eteen ennen kuin matka jatkuu uudempaa Tallinnaa kohti. Rottermannialueella on kauppoja jos shoppailuintoa löytyy, mutta pian kello onkin jo niin paljon, että pitää jolkuttaa takaisin laivalle. Sitä ennen kuitenkin nopea pysähdys viinikauppaan, mistä jokunen Virolainen likööri saattaa päätyä tuliaisiksi kotiin. Tallinnankaan ohjelma ei kuitenkaan ole kiveen lyöty, eli jos jollain on hyviä ideoita mitä ehdottomasti kannattaisi tehdä tai nähdä ideat otetaan mielellään vastaan.

Harmi että kaverit ovat täällä vain vähän päälle viikon, näytettävää olisi niin paljon ja ehdin jo aivan innostua tästä vierailusta. Itse pääsen ainakin sen verran harvoin ylpeänä näyttämään mitä kaikkea meillä täällä on tarjottavana kaikenlaisille turisteille, että tällaiset hetket ovat erityisiä.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 4.5.2015 at 23:32

    Koska ite en oo sillin ystävä niin tekisin varmaan saaristolaisleiville skagen-tyyppisen sörsselin eli katkarapuja ja vähän tilliä päälle… Muuten kuulostaa todella hyvältä (ja suomalaiselta) sun ruokasuunnitelmat. 🙂 Ravintoloista NJK Valkosaaressa on aivan ihana kesäpaikka joka tarjoaa skandinaavista ja suomalaista ruokaa. Upea ympäristö ja ravintola, varsinkin jos on hyvä sää. Huono puoli on todella korkea hintataso. 🙁

    • Reply Maria 5.5.2015 at 12:42

      Hei Meri 🙂 Kiitos, hyvä idea tuo skagen-sörsseli! Voisi tehdä kaksi vaihtoehtoa jos ei tosiaan sillistä pidä. NJK:ta olen miettinyt myös monta kertaa enkä koskaan ole käynyt niin voisi olla kiva uusi kokemus itsellekin. Pidetään peukkuja että säät olisivat suosiolliset 😀

    Leave a Reply