Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tein hänelle tarjouksen josta ei voinut kieltäytyä

Voiko suunnitelmat muuttua sekunneissa… nähtävästi voi. Koko alkukevään suunnittelimme tohkeissamme kesälomamatkaa Peruun ja sainpa yhdistettyä suunnitelmiin Miaminkin, mutta sitten koitti päivä ja koko juttu peruuntui sillä silmänräpäyksellä. Syitä sen enempää setvimättä oli ruvettava miettimään plan B:ta. Lomat oli jo töistä anottu ja tapojeni vastaisesti olin pyytänyt kolme viikkoa lomaa putkeen ja se on jopa hyväksytty. Yleensä pyydän sen pari viikkoa lomaa kerralla, jotta myöhemmällekin riittäisi päiviä, mutta nyt oli siis keksittävä kohde kolmen viikon matkalle. Onhan noita mielenkiintoisia paikkoja, mutta mikä olisi kesäkohde vuosimallia 2015?

Hetken tutkimme netin ihmeellistä maailmaa ja vertailimme lentohintoja ja lopulta yksi maa nousi esille uudestaan ja uudestaan. Tuo maa on Italia. Koska itse olen ollut vain Pohjois-Italiassa, päätimme tällä kertaa suunnata etelään ja räätälöidä hiukan erilaisen loman mihin yleensä olemme tottuneet. Aloitamme lomamme historian kehdossa Roomassa viiden päivän seikkailulla ja hotelli löytyi aivan Vatikaanin muurien vierestä lähellä metropysäkkiä jotta liikkuminen kaupungissa olisi hiukan helpompaa.

www.matkaopas.info

Roomasta jatkamme junalla toiseen historialliseen kaupunkiin  Pompeijihin raunioita katsomaan. Napolissa pysähdymme vain tankkaamaan pizzat ennen kuin lähdemme yölaivalla kohti Sisiliaa ja Palermoa, missä meillä on B&B varattuna pariksi yöksi. Tänä vuonna synttärit vietetäänkin sitten Palermon sykkeessä ja eiköhän sieltä joku sopiva menomesta löydy. Matka jatkuu ensin bussilla hiukan sisämaahan ja otamme lopulta köysiradan korkeuksiin ja Ericeen, missä on buukattuna luostarimainen majoitus mahtavalla näköalalla.

www.lonelyplanet.com

www.conventsisilia.it

www.mondoguide.it

Ajatuksissa on sitten vuokrata auto Trapanista ja ajaa Scala dei Turchiin ja Agrigentoon, missä myöskin on varattuna B&B aivan rannalta: täytyyhän tasapaino löhöilyn ja nähtävyyksien väliltä löytää. Automatka jatkuu sisämaahan Etnan jylhiin maisemiin mistä on varattuna maatilamajoitus. Olin jo löytänyt aivan ihanan näköisen viinitilan, mutta pähkäilin varausta liian kauan ja lopulta paikka oli jo varattu loppuun. Mutta onneksi löysimme kivalta vaikuttavan maatilan, mistä myös on lyhyt matka Alcantaran ulkoilumaastoihin.

www.crewlopez.com

www.ilprincipehotel.com

www.tripadvisor.co.uk

Jätämme auton Taorminaan, missä on varattuna aivan keskustasta viehättävän näköinen B&B. Rakastuin Taorminaan katsellessani kuvia paikasta ja päätimme viettää muutaman päivän kaupungissa kujilla kävellen ja rannalla löhöillen. Eiköhän Kummisedän kylä Forza d’Argo mahdu suunnitelmiin myös mukaan. Kaikki hauska loppuu kuitenkin aikanaan ja hyppäämme joko bussiin tai junaan ja suhautamme Cataniaan, missä vietämme lomamme kaksi viimeistä päivää ennen kuin lennämme takaisin Roomaan ja sieltä kotiin.

www.lonelyplanet.com

www.veggydays.it

Tätä lomaa on ollut äärettömän hauska suunnitella sillä mitä enemmän kuvia Sisiliasta näen, sitä enemmän ihastun saareen. Vaikka etapit onkin nyt suunniteltu loppuun asti, ei suunnittelu tähän lopu. Vielä voi miettiä mitä kaikkea haluaa tehdä kyseisissä kaupungeissa ja rikastuttaa ideapörssiään!

Jos jollain on hyviä ideoita niitä otetaan mielellään vastaan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 27.4.2015 at 15:53

  Siis mäkin rakastan Sisiliaa vaikken oo siellä edes koskaan käynyt! 😀 On vaan sellainen tunne että se EI VOI OLLA huono paikka! Hyvältä kuulostaa nää teidän suunnitelmat.

  • Reply Maria 27.4.2015 at 18:28

   Vaikka odotukset Sisiliaa kohtaan on jo aika korkeat, uskon että se yllättää vielä moninkertaisesti 🙂 ”Kohtahan” sen sitten näkee 😀

 • Reply AnnKat 27.4.2015 at 15:25

  Alku ja ensimmäiset rivit ovat kuin suoraa omista viime viikoista. Tosin aloitettiin lomasuunnitelmat jo viime vuoden puolella ja lennotkin oli jo varattuina. Pari viikkoa sitten kaikki saatiin kuitenkin unohtaa ja perua, kun tuli liian suuria muutoksia elämässä. No itse olin ehtinyt anoa 3viikon loman, joka myös oli hyväksytty. Eikun uusien ja ehkä vähän nopeampien suunnitelmien tekoon. 😀
  Matkasuunnitelmat näyttävät aivan erilaiselta, kuin mitä puoli vuotta sitten kuvitteli, mutta onneksi loma on kuitenkin aina loma…

  • Reply Maria 27.4.2015 at 18:24

   Voi ei, onneksi saitte kuitenkin peruttua kaikki! Itse olin juuri varausnappia painamassa kun viime hetkellä tuli tieto ettei sittenkään mennä… Mutta onneksi lomia on kiva suunnitella, vaikkakin sitten ihan erilaisiksi kuin mitä alun perin oli ajatellut 🙂

 • Reply Pirkko / Meriharakka 27.4.2015 at 14:44

  En tunnustaudu isommin Italia -faniksi, mutta muutama kerta maassa on silti tullut oltua. Sisiliassa kai viimeiseksi, joten ehkä täältä voisi vaikka löytyä jotain: http://meriharakka.net/2013/04/12/800-km-sisiliaa/

  • Reply Maria 27.4.2015 at 18:21

   Kiitos vihjeistä, täytyy lukaista läpi. Meilläkin ajatuksissa parille etapille vuokrata auto 🙂

 • Reply rosita 27.4.2015 at 13:46

  Voi ei miten ihania suunnitelmia!! Minä en kestä!! Mahtavaa matkaa teille!! 😀

  • Reply Maria 27.4.2015 at 18:14

   Kiitos Rosita 🙂 Mä rakastan suunnittelemista, mutta jotenkin musta tuntuu että toteutus on sitäkin hauskempaa 😀

 • Reply Terhi / Muru Mou 27.4.2015 at 13:44

  Harmi, että ensimmäinen suunnitelma meni pieleen, mutta ei tämäkään kuulosta yhtään huonolta! Pitsaa, hyvää viiniä ja upeita maisemia = täydellinen kesäloma 🙂

  • Reply Maria 27.4.2015 at 18:13

   Itse asiassa olin ensin ajatusta vastaan että mentäisiin Peruun kun siellä on talvi, mutta kypsyin ajatukseen kuitenkin ja ehdin innostua kunnolla. Onneksi tämä ”plan B” ei olekaan vain kakkosvaihtoehto enää. Mitä sitä tosiaan muuta hyvään lomaan tarvitsee kun pitsaa, viiniä ja mahtavia maisemia 😉

 • Reply Kthetraveller 27.4.2015 at 13:26

  Ohhoh, mieletön ja ikimuistoinen reissu mahtavien maisemien kera tulossa teille!

  • Reply Maria 27.4.2015 at 16:00

   Oon kyllä ihan fiiliksissä jo. Kolme viikkoa upeita maisemia, hyvää ruokaa ja paljon katseltavaa… reissua odotellessa 😉

 • Reply lena / london and beyond 27.4.2015 at 12:52

  Italiaan tuskin tulette pettymään:) Upealta kuulostaa reissu, ihanaa suunnittelua!

  • Reply Maria 27.4.2015 at 15:58

   En usko että petytään 🙂 Olen jokunen kerta käynyt ja aina pitänyt yhtä paljon. Nyt on vaan vierähtänyt niin pitkä aika että pakko päästä uudestaan, mutta uuteen paikkaan 😀

  Leave a Reply