Suomen suurin matkablogiyhteisö

Sadetihkuinen päivä Tallinnassa

Saimme Eckerö Lineltä joulun alla etukupongin lähteä halvemmalla päiväristeilylle ja nyt kun viimeinen voimassaolopäivä lähestyi uhkaavasti löysimmekin yhden päivän, joka sopi meille molemmille pieneen matkaan. Lähdimme siis muuton jälkimaininkien keskeltä päivän irtiotolle Tallinnaan. Saimme istumispaikat Pub Telakasta ja kuuntelimme lauluesitystä ja kävimme vuorotellen tax free:ssä piipahtamassa pienillä ostoksilla. Oli myös hauska huomata uusi PopUp-shop entisen parfymerian tiloissa ja myynnissä oli pientuottajien mehuja, juustoja, makkaroita, leivoksia jne. Päätin kokeilla Ahvenanmaalaista omenalimonadia ja se oli raikasta sekä hyvän makuista. Siitä inspiroituneena kävin vielä ostamassa saman valmistajan vadelmalimonadia ja jos mahdollista, se oli vielä parempaa.

Pian oltiinkin perillä Tallinnassa ja otimme suunnaksi Kompressorin ja heidän ihanat jätti lättyset. Tilasimme suolaiseen versioon kanaa sekä fetaa ja makeaan versioon brietä sekä aprikooseja. Molemmat jälleen kerran erittäin hyviä ja kun mahat oli saatu täyteen jatkoimme kävelyä vanhassa kaupungissa. Sää oli kaikkea muuta kuin suosiollinen ja pian taivaalta tuli vettä, joten päätimme paeta säätä Viru ostoskeskukseen. Aikamme shoppailtua päätin kuitenkin kokeilla onneani josko Sinine Salong:issä, eli vakkari päiväspasta, löytyisi vapaita aikoja joko kampaamon puolella tai jonkunlaiseen hierontaan ja onneksi löytyi. Isäntä lähti siksi aikaa baariin kun minä sain autuaana maata hierottavana; ilonsa kummallakin.

Tunti käsittelyssä vierähti nopeasti enkä millään olisi halunnut nousta lämpimien filttien alta ja mennä ulos tihkusateeseen, mutta pakko mikä pakko. Shoppailukaan ei enää kiinnostanut joten lähdimme lounaalle SfääR:iin. Olin kuullut paikasta kehuja eri tahoilta ja kävellyt ohikin useasti, mutten koskaan ollut käynyt sisällä. Kyseessä on siis ravintola ja vaateliike samassa kokonaisuudessa, eli hiukan erilainen paikka. Tilasin lämpimän salaatin, mutta perinteistä salaattia en kuitenkaan saanut eteeni. Annoksessa oli enemmän perunaa ja pekonia kuin salaatinlehtiä, mutta ihan hyvä lounaaksi annos oli kuitenkin. Isäntä tilasi lammasta ja yllätykseksi se olikin jauhetussa muodossa, mutta kuulemma annos oli maukas joka tapauksessa. Hintaa lounaalle ei kertynyt tuhottomasti, mutta mielestäni Tallinnassa voi kyllä syödä sekä halvemmalla että paremmin.

Sää ei lounaan aikana parantunut yhtään ja ”luppoaikaa” oli vielä ennen laivan lähtöä, joten lähdimme SfääR:in naapuriin Scotland Yard pubiin Irish coffeelle sekä suunnittelemaan kotona odottavaa rempan loppuunviemistä sekä keskustelemaan tarkemmin kesän matkatoiveista. Juttua riitti ja Scotland Yard on omasta mielestäni todella viihtyisä paikka, varsinkin kun sää ulkona muistutti enemmän Brittiläistä sateineen. Pubista saa myös ruokaa, mutta koska söimme hetki sitten pitäydyimme vain juomissamme vaikka naapuripöydän hampurilainen ja pasta-annos näyttivätkin herkullisemmilta kuin äsken syömämme. Jos joskus paikalle satutte, niin tehkää visiitti myös alakerran vessaan, ne eivät ole ihan ne perinteisemmät.

Päätimme siirtyä vielä kokeilumielessä uuteen baariin ja saman kadun varrelta löytyi Madonna baari, joka tarjoilee coktaileja sekä Madonnan parhaimpia biisejä. Kauaa emme kuitenkaan tästä paikasta ehtineet nauttia kun kello jo näytti että oli aika siirtyä takaisin laivaan. Mutta missä laiva oli? Porukkaa oli kyllä paikalla satamassa, muttei laivaa. Kohta Eckerö Line tulikin satamaan ja kovaäänisistä kuulutettiin satamassa olevan tekninen ongelma, mutta että kohta pääsisimme astumaan laivaan. Loppupeleissä laiva lähti melkein tunnin myöhässä, mutta kotimatka sujui kuitenkin taas leppoisasti Bar Telakassa musiikkia kuunnellessa.

Tämä päiväristeily kuitenkin osoitti sen, että pidän enemmän kun pääsee myös Tallinnassa rauhoittumaan hotelliin välillä eikä tarvitse laivan maissa oloaikana yrittää ehtiä tekemään kaiken nopeasti. Siitä tulee jotenkin pitkä päivä hengailla kaupungilla kun kuitenkin tietää olevansa aikataulun vanki. Pako hotelliin tuo kaivatun vapaamman kiireettömän tunnelman lomaan. Kävipä mielessäkin jo ajatus, koska voisi lähteä Tallinnaan uudestaan?

Minkälaisista Tallinna-lomista sinä pidät? Onko päiväristeily parasta vai kaipaatko hotelliin myös välillä?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply