Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hangosta on moneksi: kalakeittoa ja suppailua sunnuntaina

Virtuaaliseen postilaatikkoon tupsahti kutsu osallistua Visit South Coast Finlandin bloggaajamatkalle ja intoa täynnä ilmottauduin mukaan tapahtumaan. Mukaan matkalle lähti itseni lisäksi oppaamme Susse Ekström SE-Action:ista sekä muita bloggaajia: Just Go – blogin Miila, +1 Experience Point – blogin Marjo, Tuntematon turisti – blogin Sanna ja Otto Izakaya Express – blogin Otto. Koska päivän ohjelma oli erittäin laaja, päätin jakaa kirjoituksen yhteen per kaupunki: Tammisaaresta voit lukea tästä ja nyt pääsemme Suomen eteläkärkeen Hankoon.

Tammisaaresta matkamme jatkui mielestäni Suomen kesäisintä tietä (oli sitten kesä tai talvi) kohti Hankoa. Tunne on melkein kuin ulkomaille tulisi, Hanko on aivan erilainen paikka: raikas meri-ilma, hiekkainen maa ja iloiset ihmiset. Love it! Ajoimme keskustan läpi ja tulimme vierasvenesatamaan, joka vaikutti suljetulta. Alueen tunnusmerkit, nuo ihanat makasiinit ravintoloineen näyttivät olevan kiinni, kaikki paitsi yksi: Ravintola Origo. Astuimme sisään hämyisään kynttilöillä valaistuun tilaan ja ravintolan omistaja Jan Westerling toivotti meidät tervetulleiksi. Saimme kuulla hiukan paikan historiasta ja olen joka kerta yhtä ihastunut kun vanhaa tilaa osataan käyttää uudella tavalla historiaa kuitenkin säilyttäen. Ravintola Origon sisustuksessa tässä ollaan onnistuttu hienosti. Paikka on mitä romanttisin kahdenkeskeiseen illalliseen, mutta isompikin porukka mahtuu näppärästi sisälle. Kesällä voi kaiken lisäksi nauttia Hangon parhaista paloista terassilla niin ruoan kuin maiseman suhteen.

Eteemme kannettiin taivaalliselta tuoksuvaa lohikeittoa sekä höyryävän lämmintä itsetehtyä saaristolaisleipää. Siis, todella hyvää! Mietin jo voiko tuota leipää ostaa erikseen kotiin, niin hyvää se oli. Ruoan kyytipojaksi valittu valkoviini kruunasi kokonaisuuden raikkaalla hapokkaalla olemuksellaan. Pääruokasi saimme lihalautasen, missä oli eri muodossa ja kypsytystapoja käyttäen haapanaa, tavia sekä lammasta. Mureaa ja maukasta, täydellinen pääruoka.

Aurinkokin kunnioitti meitä läsnäolollaan juuri kun tulimme ravintolasta ja meri kimalteli edessämme kutsuvan kesäisesti. Kesäinen lämpötila meressä oli kuitenkin kaukana ja sen saimme kokea kun jatkoimme matkaa Silversand leirintäalueelle. Meille oli jokaiselle varattuna kuivapuvut sekä muut vehkeet ja hetken jumppailtuamme kaikki olivat tyylikkään näköisinä valmiina kokeilemaan suppailua. Saimme pikaopastuksen ohjaajaltamme ja seuraavaksi olimmekin jo suuntaamassa merelle aaltojen sekaan. Tuuli ja aallot loivat pienen lisäjännitysmomentin ja kysäisinkin ohjaajalta kuka minut merestä pelastaa sitten kun sinne kipsahdan laudan päältä. Onneksi ohjaaja oli mitä pätevin ja pian löysinkin itseni sup-laudan päältä, joskaan en seisomasta niin sentään polviltani. Aallot veivät mukanaan ja melonta oli yllättävän rankkaa, siinä sai meloa minkä jaksoi ja kuitenkin aallot ajoittain voittivat. Päätin uskaltautua seisomaan laudan päällä, mutta humpsis vain ja olin rähmälläni vedessä. Onneksi oli matalaa ja sain napattua laudan mukaani uuteen yritykseen, mutta jostain saumojen välistä kirpakka merivesi pääsi sisään käsineeseen. Se ei kuitenkaan menoa haitannut, vaan takaisin ylös ja uuteen yritykseen. Innostuin tästä kuitenkin sen verran, että päätin ottaa kesällä tyynemmällä säällä uusiksi, josko sitä vaikka ihan seisomassakin silloin pysyisi.

Kola Kayaking järjestää suppailua Hangossa ja suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Se on hauskaa ja tasapainoakin harjoittavaa puuhaa eikä pieni aallokko haittaa yhtään. En muista koska olisin nauttinut menosta yhtä paljon.

Leirintäaluettakin ehdimme vilkaisemaan nopeasti ja uskon tulevan kauden olevan vilkas. Jos et omista omaa matkailuautoa voi sellaisen helposti vuokrata ja lähteä matkaan. Myös telttamajoitus tuo maanläheisempää majoitusta lomaan tai voihan yhden Silversandin lomamökeistä vuokrata. Siinä terassilla istuessa auringon laskiessa mereen on Suomen kesä parhaimmillaan. Voisi vaikka olla juhannukseksi täysosuma!

Hanko ei koskaan jätä kylmäksi, ei tälläkään kertaa. Reissuvihkoon tuli taas raapustettua ideoita mitä tahtoo tehdä ensi kerralla Hangossa; tahdon käydä Casinolla pelaamassa, majoittua pastellinsävyisessä pitsihuvilassa, maata hiekkarannalla, käydä iltakävelyllä makasiinien luona ja istahtaa drinksu kädessä katsomaan jahteja satamassa. Vaikka Hanko onkin kesäkaveri, ei muutkaan vuodenajat ole pöllömpiä tulla kylään. Tekemistä löytyy aina ja lisäideoita löytää kätevästi Visit South Coast Finalndin sivuilta myös.

Onko Hanko jo itsellesi tuttu? Mikä on oma lemppari paikka?

Postaus toteutettu yhteistyössä Lumo matkailu Oy:n kanssa

Edit: Luulin että Casinolla pääsisi pelaamaan Black Jackia, rulettia ja muita koukuttavia pelejä. Jos jollain on lisää tietoa aiheesta otan mielelläni vastaan, mutta Casinolla pääsee kesäisin ainakin nauttimaan live esityksistä ja nostalgisesta tunnelmasta.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Jarppa 19.3.2015 at 10:11

    Mäkin haluaisin käydä Casinolla pelaamassa jotain muuta kuin sählyä 😉

    • Reply Maria 19.3.2015 at 14:15

      Olin ihan siinä uskossa että Casinolla pääsee pelaamaan vaikka black jackia… mutta voihan sitä muutakin pelailla hyvän bändin soittaessa 😉

  • Reply Sandra 18.3.2015 at 15:23

    Näin Hankolaisena Origo on varma valinta kun tietää että sinne voi aina mennä kun on auki aina. Viime kesänäkin istuin after workeilla terassilla moneen otteeseen.

    • Reply Maria 18.3.2015 at 20:04

      Auringon lasku, meri ja after work terassilla… varmasti ihanaa! Ja Origon menu on hyvä, viime kesänä oli kuulemma erilaisia hampurilaisia, niitäkin alkoi tekemään mieli 😀

    Leave a Reply