Suomen suurin matkablogiyhteisö

Sisustaisiko vai lähtisikö sitä matkalle?

Pari viikkoa on mennyt niska limassa vääntäen ensin tavarat vanhasta asunnosta uuteen ja lopuksi uudessa asunnossa oikeille paikoilleen. Nyt kun kerran asunto on uusi tekee tietenkin mieli uusia tavaroita kun vanhat näyttävät auttamattoman nuukahtaneilta. Intoa olisi myös vaihtaa lattia mieleiseksi, maalata tai tapetoida seinät ja ostella vähän sitä sun tätä ”kivaa” ja ”tarpeellista”. Päätin saattaa valmiiksi huoneen kerrallaan ja aloitin vierashuoneesta, minne olin suunnitellut vaaleat harmahtavan raidalliset tapetit. Kun vihdoin ja viimein löysin nuo tapetit, jotka mielessäni näin, tein laskelmia ja materiaalit työvälineineen kustansi tuolle yhdelle huoneelle 250€. Ei järkyttävä summa, mutta kuitenkin. Kävin hiplailemassa kyseistä tapettia vielä pari kertaa ja juttelin jopa myyjän kanssa miten nopeasti tapettia saisi toimitettua kunnes rupesin ajattelemaan mitä muuta saisin tuolla hinnalla. Minne voisin matkustaa tuolla 250€:lla? Täys stoppi ja asiat uudelleen harkintaan. Minkähintainen sisustusjuttu, oli se sitten tapetti, maali, uusi sohva tai pöytä, saa olla, jotta ostan sen mieluummin kun käytän kyseisen summan matkustamiseen? Tarvitsenko oikeasti ne ruudulliset tapetit, vai voisinko tyytyä ihan kivaan halvempaan vaihtoehtoon vaikka maaliin ja säästää erotus rakkaaseen matkustamiseen. Tätä mietin ja pähkäilin yön pimeinä tunteina kun en saanut unta.

Sama pätee tietenkin ihan kaikkeen muuhunkin mitä haluaisi. Elämä on täynnä valintoja. Jos nyt ostan tuon, on se pois jostain muualta. Omalla kohdalla se jotenkin vain konkretisoitui nyt, kun rahaa on käyttänyt vähän normaalia enemmän siihen muuhun kuin matkustamiseen. En kuitenkaan haluaisi luopua kaikista tämän vuoden matkoista vain sen takia, että haluaisin myös kivan kodin. Valintoja siis. Missä kulkee raja että valinta kohdistuu sisustuselementtiin eikä siihen matkaan? Sain myös kuulla kommentin että:  ”nyt ei sit voi matkustella kun on ostanut uuden asunnon.” Ai miten niin en pysty. Tarkoittaako asunnon hankinta että matkat seuraavilta 25 vuodelta ovat täysin out of question? Ei, sitä en kyllä hyväksy. Valintoja täytyy tietenkin tehdä että matkallekin pääsee, se on selvää, mutta sitten tullaan siihen kysymykseen: mistä tingitään, jotta toinen asia toteutuisi?

En saanut itseni kanssa sovittua absoluuttista summaa, missä se raja omalla kohdalla kulkee, se riippuu niin miten mieleinen ja tarpeellinen toivottu asia on. Lattialla on kova istua katsomassa telkkaria pari kuukautta vain koska haluaisin lähteä Italiaan, mutta vierashuoneen seinä voisi hyvin olla maalattu, jotta pääsen pääsiäisenä spa-lomalle…

Mihin sitten päädyin? No, kyllä se rakas matkustaminen nyt voitti tällä kertaa ja maalasin vierashuoneen seinän tapetoinnin sijaan. Taitaa siis blogi jatkua matkapainotteisena sisustamisen sijaan ainakin toistaiseksi.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Jenna 12.3.2015 at 12:17

  Äh, elämä on juuri näitä valintoja täynnä. Jos haluaa reissuun, niin täytyy nipistää aina jostain. Joskus vaan suuremmat hankinnat, kuten pesukone, telkkari ym. on tehtävä. Sisustamisen voi hotaa joskus myöhemmin tulevaisuudessa 😉 Eikun vaan reissuun.

  • Reply Maria 13.3.2015 at 09:06

   Onneks meillä on kaikki nämä isommat jo hankittuna entuudestaan (älä pliis hajoa pesukone kun tuon sanoin) mutta sisustaminen on enemmän ”kun mä nyt haluisin”- juttu. Toisaalta matkustelu on vielä suurempi ”mä haluun”- asia niin se sitten voitti. Tehtiin eilen vielä laskelmia oikein mustaa valkoiselle ja kyllä sormet nyt syhyää että pääsis sitä varausnappia painamaan 😉

 • Reply Terhi / Muru Mou 12.3.2015 at 09:49

  Oikea päätös valita matkustelu tapettien sijaan! Ainahan sitä voit sit joskus myöhemmin laittaakin tapetit. Ja sitä paitsi: musta tuntuu, että tapetit on nykyään todella harvinaiset, en ole nähnyt niitä Suomen ulkopuolella missään! Onhan niitä kivoja tapetteja, mutta mun silmät on alkanut vierastaa seinäpapereita pahasti, kun on vuosikausia tuijotellut vain maalattuja seiniä 🙂

  • Reply Maria 13.3.2015 at 09:00

   No näin ajattelin kans, jos se tapetittomuus häiritsee vielä parin vuoden päästä niin sit tapetoin 😀 Olin jostain sisustuslehdestä katsellut kivan näköisen ruutukuvion ja halusin samanlaisen juurikin vain tähän yhteen huoneeseen, mutta on tuo nyt maalattu väri oikeastaan ihan kiva 😉

 • Reply Katja 11.3.2015 at 19:44

  Heh, olipa hauskaa lukea toisen aatoksia samasta aiheesta mitä itsekin pyörittelee mielessään koko ajan!

  Nyt kun on vielä töissä tuolla Ikealla sisustuspuolella niin niitä ideoita mitä voisi tehdä kotiin putkahtelee koko ajan esiin ja joka kuukausi palkasta osa kannetaan takaisin tavarataloon. Sekin tie on ihan loppumaton! Välillä tosiaan on hankalaa miettiä, että mikä on pakollinen hankinta, joka oikeasti parantaa elämänlaatua (oon neuroottinen järjestelijä ja kaikki organisoimiseen menevät rahat ovat kyllä maksaneet itsensä takaisin) ja mikä taas vaan mieliteko, jota voisi harkita ihan kunnolla ennen hankintaa.

  Kohta olisi vuorossa pesukoneen osto ja se kyllä hirvittää, monta satasta hujahtaa jonnekin vaan eikä taida siinä kuussa sitten paljoa mennä rahaa matkatilille. Nyyhkis!

  Onnea uudesta asunnosta! 🙂

  • Reply Maria 11.3.2015 at 20:38

   Kiitoksia Katja, on tätä uutta odotettu ja mietitty kauan, mutta vie tää tietty myös paljon aikaa ja rahaa… Voin vain kuvitella minkälaisia ongelmia olisi jos olisin jossain sisustusalan liikkeessä töissä. Aivan varmasti tulisi niitä ”turhiakin” heräteostoksia tehtyä kun ne vaan on niin ihania ja helposti saatavissa. Muistan vielä elävästi Stocka aikani, niin kyllä sieltä lähes joka työpäivän päätteeksi jotain tuli ostettua kotiin… ”Onneksi” nyt on alalla mistä en voi osta mitään käsissäni kotiin kannettavaa 😉 Jos sitä vaan pystyisi objektiivisesti arvioimaan tarvitseeko sitä tuotetta ihan oikeasti. Mutta eihän kaikkea voi järjellä kuitenkaan miettiä, joku asia voi vain olla kertakaikkisen ihana ja pakko saada.
   Onnea hyvän pesukoneen löytämiseen!

  Leave a Reply