Suomen suurin matkablogiyhteisö

10 matkakuvaa – Peru edition

Viime aikoina matkabloggaajien keskuudessa on pyörinyt Jennan liikkeelle laittama blogihaaste, jossa on tarkoitus listata 10 kuvaa tietystä aiheesta kerrallaan. Sain haasteen Reisereise blogin Mollymayltä ja päätin tietenkin tarttua siihen pienellä twistillä; Eli olkaa hyvät, 10 matkakuvaa – Peru edition.

1. Kuva lentokoneen siivestä

Tässä ei ihan vielä olla edes Perun ilmatilassa, mutta matka on alkanut. Lentoreitti kulki Helsingistä Lontooseen, sieltä New Yorkiin ja sieltä viimein Limaan. Auringonnousut ja laskut ilmassa ovat aina tunnelmallisia.

2. Paras vahingossa onnistunut otos

Tässä ollaan Tarapotossa menossa paikallisella menopelillä. Olin itse asiassa selailemassa otoksia kamerassa ja rähmäkäpälänä jotenkin onnistuin saamaan sitten kuvan otettua siinä samalla.

3. Matkakuva, joka saa hyvälle tuulelle

Meillä oli oma bungalow Lago Lindon rannalla ja aamulla heräsin siihen, että joku käski juoksemaan espanjaksi. Käsky tuli monta kertaa. Menin ulos terassille ja tämä pieni veijari toisti ”corre corre corre” eli ”juokse juokse juokse”.

4. Luontokuva

Olimme all inclusive resortissa kun meiltä kysyttiin haluammeko lähteä paikallisen oppaan kanssa sademetsään retkelle. No tottakai halusimme! Vaelsimme pari tuntia helteessä paikoin sademetsän uumenissa, paikoin joenuomaa pitkin kunnes saavuimme tälle vesiputoukselle. Vesi oli pirun kylmää, mutta ihanan virkistävää.

5. Kuva yläilmoista

Cusco sijaitsee noin 3400 metrin korkeudessa ja hengittäminen on vaivalloista ja pieninkin liikunta hengästyttää helposti. Kuvassa olemme matkalla Cuscosta Machu Picchulle, joka itse asiassa sijaitsee matalammalla, mutta matkalla sinne näki ehdottomasti upeita maisemia alas laaksoihin.

6. Postikorttimaisema

Machu Picchu jos mikä on Perun tunnetuin nähtävyys, eikä suotta. Kerran elämässä elämys!

7. Kuva matkaseurasta

Saimme kunnian osallistua suomalais-perulaisiin häihin Mancorassa ja se oli kuin suoraan romanttisesta elokuvasta. Auringon laskiessa morsian ja sulhanen ratsastivat paikan päälle hevosten selässä ja meni naimisiin palmukaaren alla hiekkarannalla. Aaaw. Kuvassa tällä kertaa siis myös isäntä itse.

8. Fiilistelykuva palmun alla

Voitteko uskoa etten ole fiilistellyt palmun alla missään kuvassa! Tässä kuitenkin hengailen trinksu kädessä Arbol del Amor, eli rakkauden puun alla perulaisessa yökerhossa. Siinä olisi romanttisesti voinut istua kahdestaan keinussakin…

9. Hyvää huomenta -kuva

Perussa tarjottiin usein tervan makuista öljyn paksuista kahvia, joka kuului laimentaa vedellä. Ei oikein minuun uponnut. Raikkaat hedelmäjuomat sen sijaan olivat ihania. Aamulla tultiin kysymään minkälainen hedelmäjuoma tänään maistuisi ja niin kyseinen hedelmä tiputettiin puusta alas ja sai nauttia erittäin tuoreesta mehusta! Kaupungissa kuten Limassa tätä ei tietenkään ollut tarjolla, mutta monilla markkinoilla sai ostaa ihania hedelmäjuomia pilkkahintaan.

10. Lempikaupunkini

Perussa on monia mielenkiintoisia paikkoja, enkä niistä ole nähnyt suurinta osaakaan vielä, mutta Limassa oli kaikkea. Rantaa, ostoskatuja, hyviä ravintoloita, kulttuuria, nähtävyyksiä ja odotan mahdollisuutta päästä kaupunkiin uudestaan tutustuakseni siihen paremmin.

Koska jo niin moni on tämän tehnyt, en haasta suoraan ketään mukaan. Jos kuitenkin haluat jakaa omat kuvasi niin tartu sinäkin haasteeseen. Fiilistelykuvia matkoilta on aina kiva katsella!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Kthetraveller 21.2.2015 at 19:12

  Ihania kuvia maasta johon ei kyllä itse tulisi lähdettyä. Tuo vihreys, nuo vuoristomaisemat on vaan niin komeita.

  • Reply Maria 21.2.2015 at 19:51

   Kiitos 🙂 Koko ajan löydän uusia puolia Perusta ja mietitään koska olis sopiva vaihe lähetä käymään uudestaan 😉

 • Reply mollymay 21.2.2015 at 13:28

  Mahtavia kuvia! Oli hyvä idea keskittyä vain yhteen maahan, ja on kyllä aika monipuolinen maa, kun jokaiseen kategoriaan sopi jokin kuva. 🙂

  • Reply Maria 21.2.2015 at 15:10

   Kiitos 🙂 Peru on lähellä sydäntä ja ollaan tässä keskusteltu koska lähdettäisiin siellä käymään uudestaan niin fiilistelymielessä kävin kuvia muutenkin läpi 😉

 • Reply Maarit Johanna 21.2.2015 at 11:08

  Meillä oli suunnitelmana lähteä Peruun (no, miehen työmatka, ja itsellä tietenkin opintoloma) ja olisin ehdottomasti suunnitellut pienen retken Macchu Picchuun jos se olisi ollut mahdollista. Nuo vuoristotiet vain ihan PIKKUISEN hirvittivät kun katsoin kuvia google mapsista. Te ootte kyllä ehtineet vaikka mitä. Nostan ison peukun koska en tiedä uskaltaisinko ite 🙂

  • Reply Maria 21.2.2015 at 11:59

   Jos vaan mahdollisuus tulee vastaan lähteä Peruun ja Machu Picchulle niin ehdottomasti kannattaa. Kauhun vallassa itse katselin bussin ikkunasta kun pari senttiä renkaan vieressä oli suora pudotus alas, mutta onneksi matka ylös vuorelle Machu Picchun kylästä ei kestä niin kauan 😀 Kärsin itse pienestä korkeanpaikankammosta jos itseni ja pudotuksen välissä ei ole mitään turvakaidetta ja yhdessä kohtaa tuolla itse nähtävyydessä polku kulki niin että portaiden toisella puolella oli juurikin vain suuri tyhjyys alas laaksoon. Siinä tuli pieni tärinä päälle ja melkein itku kun eteenpäin halusi mennä, mutta jalat eivät enää kantaneet. Onneksi paikalle sattui yltiö-reipas USA-lainen nainen joka tsemppas mut eteenpäin. Oma pelko nauratti jälkeenpäin, mutta minkäs teet kun eteenpäin ei vain päässyt… Mutta missään nimessä en kadu, mahtava paikka!

  Leave a Reply