Suomen suurin matkablogiyhteisö

La Torrefazione brunssi

Saimme joululahjaksi brunssin La Torrefazzioneen Helsingissä ja pähkäiltyämme minne mennä ystävänpäivänä päädyimme lopulta tähän vaihtoehtoon. Olimme noin yhdentoista aikaan paikalla ja pienen pieni kahvila Aleksanterinkadulla oli aivan tupaten täynnä. Jokaisessa vapaassa pöydässä oli merkintä ”varattu” joten ennen tilausta kysyin tilannetta ja selvisi että asiakkaiden onkin tarkoitus ensin tilata haluamansa ja sitten henkilökunta kertoo mihin pöytään voi mennä istumaan. Turha takeilla varailu loppuu näin ja tämä järjestelmä toimii.

Brunssivaihtoehtoja on kolme: Amerikkalainen, Suomalainen ja Eurooppalainen. Me päätimme kokeilla kahta erilaista vaihtoehtoa ja valitsimme Amerikkalaisen ja Suomalaisen. Tiskillä sai vielä valita ottaako omena- vai appelsiinimehua sekä minkälaisen erikoiskahvin haluaisi. Isäntä ei kahvia juo, joten hän valitsi vihreää teetä ja itse valitsin cafe mochan, joka luvattiin tuoda ruoan kanssa sitten pöytään. Kahvila on todella pieni sekä ahdas ja naapuripöydän keskustelun kuulee aivan varmasti. Paitsi meidän tapauksessa; naapuripöydässä istui nelihenkinen perhe joka oli jo syönyt ja jokaisella oli meneillään tiiviimpi suhde puhelimeensa kuin toisiinsa. (Sivumietteenä: miksi mennä kahvilaan istuakseen siinä puhelimensa kanssa valehtelematta sen parikymmentä minuuttia kun voisi keskustella seuransa kanssa?)

Tästä ylös La Torrefazioneen

Olin jo melkein juonu omenamehuni kun brunssi viimein tuli. Kysäisin onko kahvikin tulossa ja kuulemma ihan pian tuodaan. Aloitin itse Suomalaisen annoksen kimpussa ja isäntä Amerikkalaisen, hyvää oli! Suomalaisessa oli jogurttia La Torren myslillä ja marjoilla, leipäjuusto lakkahillolla, karjalanpiirakka, keitetty kananmuna, kylmäsavulohta, palvikinkkua, moniviljasämpylä, juustoja ja vihanneksia, eli kokoa oli riittämiin. Amerikkalainen annos ei kalvennut rinnalla, sillä siinä oli jogurttia pähkinägranolalla (rakastuin tähän suolaisen ja makean yhdistelmään) ja keitetyllä päärynällä, sesam bagel, pekonia, paistettu kananmuna sunny-side-up, avocadoa, kermajuustoa, palvikinkkua, hedelmäviipaleita, tuorejuustoa, vadelmahilloa ja vihanneksia. Eurooppalainen annos jäi tällä kertaa kokematta, mutta rouvasseurueella toisessa naapuripöydässä oli sellainen ja sekin näytti mahtavalta: jogurttia mangolla, ananaksella ja melonilla, munakokkelia, pekonia, merquez-makkara, croisantti, brie-juustoa, mozzarellaa, paahtoleipä, vadelmahillo ja vihanneksia.

Suomalainen brunssi

Amerikkalainen brunssi

Annoksesta oli jo puolet syöty eikä kahvia näkynyt missään. Kysyin uudestaan onko kahvini tulossa. Kyllä on. Aikaa kului taas ja annokset oli jo syöty eikä vieläkään kahvia. Toiset asiakkaat, jotka olivat tulleet jälkeemme olivat jo saaneet omansa, joten ei yhden mocha kahvin tekeminen niin kauaa voi kestää. Kun tyhjiä lautasiamme tultiin hakemaan tiedustelin jälleen kerran kahvin kohtaloa. Hymyilevä tarjoilija sanoi hakevansa sen heti ja toisi samalla joko smoothien tai vohvelin joka kuuluu siis brunssiin. Valitsimme molemmat vohvelit ja nämäkin tulivat ennen kahviani. Lopulta kaikki oli jo syöty ja silloin kahvini kannettiin viimein pöytään. Ei pahoitteluita siitä että sen tuominen kesti, tai miksi se kesti. Olisihan se ollut kivempi nauttia kahvista ruoan kanssa, nyt jouduin hörppimään sen ihan omillaan kun isäntä istui vieressä ja odotti. Pikkasen harmi.

Ihanan suklainen café mocha

Jos ei kahvi-juttua oteta huomioon oli brunssi oikein maittava ja hintaansa  nähden sen arvoinen. Monesti erikoiskahvit itsessään ovat kalliita, mutta nyt brunssin hintaan (20€) kuului vapaavalintainen kahvi, eli listalta ihan mikä vain. Tai tee, jos ei kahvista satu pitämään. Brunssin voi myös saada laktoosittomana tai gluteenittomana eli allergikotkin on mukavasti otettu huomioon. La Torrefazione taisikin mennä brunssikokemusteni kärkeen, jopa myöhässä tulleen kahvi otettuna huomioon. 20€:lla saa hyvistä raaka-aineista valmistetun herkullisen brunssin juomineen joten mikäs parempi tapa aloittaa viikonloppu kuin täällä.

Ruoka: 9/10

Sijainti: 10/10

Palvelu: 8/10 (pahoittelun puuttuminen myöhässä tulleesta kahvista rokotti puoli pistettä)

Hinta: €€ (skaala €-€€€€)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Miila 20.2.2015 at 18:12

  Hyvän näköinen tuo brunssi ja kiva lisä, että erikoiskahvi kuuluu hintaan 🙂
  Laitoin sulle #ReilutBlogit-haasteen. Löytyy täältä: https://www.rantapallo.fi/postcards/reilutblogit-ja-vihreampi-matkailu/

  • Reply Maria 20.2.2015 at 20:49

   Erikoiskahvin kuuluminen hintaan on omasta mielestäni myös ehdottomasti plussaa 🙂 Monessa paikassa jo pelkästään tavallisesta kahvista saa maksaa erikseen… Ja kiitos haasteesta, täytyy viikonlopun aikana oikein miettiä asioita!

 • Reply Heidi 19.2.2015 at 19:57

  Nam, Torrefazionen brunssi on kyllä herkullinen ja näköjään vaihtoehdot ovat muuttuneet niin täytynee käydä siellä testaamassa uusia 😛 Viimeksi kyllä ihan kahvitellessa kävi kaverille samoin, että kahvia ei vaan kuulunut. Pitää toivoa, ettei tule tavaksi siellä.

  • Reply Maria 20.2.2015 at 20:44

   Kattelin myös että näköjään brunssivaihtoehdot vähän ovat muuttuneet, hyvä syy siis käydä usein 😉 Onneks en ole kuullut muilta tutuilta että kahvin tulo kestäisi, joten toivotaan tosiaan että pari kertaa riittää.

  Leave a Reply