Suomen suurin matkablogiyhteisö

Makumatkalla: Famu

Famu on Töölöläinen mummo. Hän ei ole ihan mikä tahansa mummo, vaan hän on maailmanmatkaaja. Hän on rento, mukava, maailmaa nähnyt, mutta kuitenkin paikallinen ja perinteitä vaaliva. Famun löytää Scandic Park Helsingistä ja hänen luo kannattaakin mennä kylään. Me kävimme kaverin kanssa Famulla eräänä perjantai-iltana ja koska olin kaveriani aikaisemmin paikalla istahdin lämpimälle omenajuomalle baarin puolella. Kun kaveri hetken päästä tuli, meidät ohjattiin Famun kotoisaan ruokailutilaan ikkunan äärelle ja iloinen ja mukava tarjoilija toivotti meidät tervetulleiksi. Tila on tavallaan teollisen moderni, mutta eripari lasit, paksut vihreät vesikannut, katossa roikkuvat kuparipannut ja lämmin valaistus tekee ravintolasta erittäin viihtyisän, jopa kotoisan.

Famu on siis töölöläinen rouva, joka on matkustellut ympäri maailmaa ja tuonut vaikutteitan omaan kotiruokaan matkoiltaan. Tästä syystä ruokalista on vähintäänkin mielenkiintoinen ja olimme tietenkin vilkaisseet sitä jo aikaisemmin, mutta viimeinen tarkastus vielä ennen tilausta ja olin varma päätöksestäni. Kaverini tilatessa katkarapubriossin alkupalaksi päätin aloittaa itse ruokailuelämyksen juurescappuccinolla. Se oli kermainen juureskeitto rapealla purjolla ja perunalastuilla, päällä ilmaakin kevyempi vaahto. Loistovalinta! Itse asiassa omalla kohdallani, koko illallisen paras annos. Kaverini katkarapubriossikin oli raikkaan hyvä ja molemmat annokset hupenivat nopeasti paikan päällä leivotun leivän ja omenahillon kera.

Pääruoaksi ystäväni valitsi parmesaani risottoa, paistettuja herkkutatteja, vihanneksia ja sienipikkelsiä. Täyteläinen, arominen ja risottoa parhaimmillaan. Itse valitsin nyhtö poro sandwichin aiolilla ja puolukkahillolla, lisukkeena lapin puikuloita. Loistava idea yhdistää perinteistä ruokaa uuteen muotoon. Ja annos oli hyvä. Ehkä hiukan lisää aiolia ja puolukkhilloa olisi voinut olla, mutta muuten kaikin puolin erinomainen annos!

Vatsaa kiristi jo, mutta jälkkärihän menee tunnetusti toiseen vatsaan joten uunijäätelöä, metsämarjoja ja bourbon jäätelöä kehiin. Todella makea päätös aterialle, mutta erittäin sopiva sellainen! Listalla oli muutenkin monta mielenkiintoista annosta, niistä hauskin ehkä kuitenkin pullakahvit, missä kahvi tuodaan termoksessa pöytään!

Kaiken kaikkiaan mukava ilta hyvän ruoan parissa. Famu tarjoilee myös brunssia ja lounasta eikä Famun luota koskaan lähdetä pois nälkäisinä. Hymyn huulille toi vielä kettukaramellit, joita oma Famu myös eläessään aina antoi meille lapsille kun olimme lähdössä kylästä pois. Eihän siinä voi kuin tulla hyvälle tuulelle!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply mollymay 18.2.2015 at 22:22

  Laitoin sulle haasteen. 🙂
  https://www.rantapallo.fi/reisereise/2015/02/18/blogihaaste-10-matkakuvaa/

  • Reply Maria 19.2.2015 at 10:22

   Kiitos haasteesta, rupeen kaivamaan kuva-arkistoa 😀

  Leave a Reply