Suomen suurin matkablogiyhteisö

Original Sokos Hotel Presidentti

Muistaako kukaan aikaa kun Helsingin Kampin ostoskeskuksta ei ollut vielä, vaan siinä oli iso bussiasema? Kun koulusta pääsi lähtemään kävelin aina tuolle bussiasemalle ja tuijottelin Presidentti hotellia samalla kun odottelin bussia. Se oli jotenkin keskustan symboli. Nyt hotelli on jäänyt vähän ostoskeskuksen varjoon, mutta siinä se edelleen on, legendaarinen Sokos Hotel Presidentti. Se avattiin 11.9.1980 ja sopivasti maamme kaksi presidenttiä vihki hotellin käyttöön: Kekkonen ja Koivisto. Alkujaan hotelli oli kylläkin Ramada hotelli, mutta muuttui Sokos hotelliksi vuoden 2004 alussa.

Olin miettinyt mistä varata huone Helsingistä uudeksi vuodeksi ja nyt tilaisuuden tullen päätin kokeilla hotellia, jossa en aikaisemmin ollut vieraillut. Viiletin töistä kovaa vauhtia neljän jälkeen paikalle, eikä ainakaan silloin ollut ruuhkaa sisäänkirjautumisessa. Sain valita halusinko sisäpihalle päin huoneen vai keskustamaisemalla ja valitsin keskustamaiseman. Hetken ehdin miettiä tuliko sittenkin vika-valinta, että miten hyvin kadun äänet kantautuvat sisälle, mutta hyvin äänieristys toimi, sillä en kuullut juurikaan ääniä ulkoa (tai sitten olin niin rättiväsynyt että nukahdin heti). Olimme neljännessä kerroksessa ja ikkunasta näkyi Narinkkatorille sekä Kampin kauppakeskuksen värikkäät jouluvalot, eli sijainti on loistava.

Ennen kuin kuitenkaan pääsin huoneeseen oli sokkelo selvitettävä. Hotelli on massiivinen ja sen 494 huonetta muodostaa haastavan kokonaisuuden löytää perille. Tai sitten suunnistusvaisto vain on huono… Luin että huoneet on uudistettu kevään 2007 aikana, mutta nähtävästi 8 vuotta on tehnyt tehtävänsä, sillä varsinkin kylpyhuone kaipaisi uutta ilmettä. Katselin kelloa ja vaikka kovasti tekikin mieli käydä saunomassa ja katsastamassa uima-allas, tiesin etten sitä mitenkään kerkeä tekemään, joten päätin käydä ihan vain suihkussa omassa huoneessa. Kurkkasin kylpyhuoneeseen ja huomasin siellä olevan amme, joka oli todella korkea. Sain nostettua jalkani yli ja mietin jo hetken pääsenkö ehjin nahoin sieltä suihkun jälkeen pois. Onneksi en liukastunut, mutta en oikein usko että äitini tai häntä vanhempi ammeeseen välttämättä edes pääse. Hyvä puoli oli kuitenkin, että vesi ei valunut lattialle vaan pysyi kiltisti ammeen sisällä koko suihkuilun ajan. Lisäplussaa sekä shampoosta että saippuasta, mitä oli suurissa tuubeissa kiinnitettynä seinään. Suihkun jälkeen nostin pytyn kannen ja koko pönttö oli aivan märkä joskaan ei omasta suihkuttelusta. Eli siivousyritystä oli ollut, mutta valitettavasti pöntössä oli edelleen edellisen asiakkan ”vauhtiraidat”. En voinut sitä itsekään harjata pois, sillä vessasta uupui wc-harja kokonaan. Tästä näystä tuli jano, mutta juomayritys jäi sekin puolitiehen kun molemmissa laseissa oli huulipunan jäljet. Siivooja joko ei ollut vaihtanut laseja tai sitten ei sen enempää ollut huomioinut ettei ”uudet” lasit olleet puhtaat. Onneksi sentään baarikaapin drinkkilasit näyttivät puhtailta joten sain vesihörppyni.

Suihkun jälkeen siirryin huoneen puolelle ja sekin oli siivottu hutiloiden: baarikaapin alla oli muutama kuitti ja sängyn alla pölyä. Täytyy myöntää, että ajatuksiin hiipi: onko lakanoita vaihdettu? Poistin päiväpeiton ja katselin sänkyä. Näytti ainakin siltä, että lakanat kyllä oli vaihdettu puhtaisiin ja tuoksukin oli pesuainemainen ja raikas. Istahdin sängylle ja se oli napakka sekä mukava, eli yöunet oli oikein makoisat. Tyynyjäkin oli kivasti eri tyylisiä joten pää sai mukavaa tukea. Muutoinkin huone oli oikein hyvänkokoinen ja täytti kaikki tarpeet. Harmi siivousta ja vessaa.

Aamulla lähdin aamupalalle ja jono alkoi jo hyvissä ajoin hissien luona kakkoskerroksessa. Joko hotelli oli täysi tai aamupalatilat on auttamattomasti alimitoitettu. Koska olin yksin liikenteessä (isäntä veteli sikeitä huoneessa) päätin että otan kerralla kaiken minkä haluan syödä, ei huvittanut jonottaa uudestaan jonossa jos jotain jäi vielä kaipaamaan. Ahdettuani lautasen täyteen aamupalaa alkoi seuraava haaste: istumapaikan löytäminen. Luovuin täysin ajatuksesta saada oma pöytä ja rupesin etsimään löytyisikö jostain edes yhden tytön paikka. Sain kuin sainkin paikan sivuhuoneesta ja maittavan aamupalani syötyä. Vaihtoehtoja oli riittämiin kaikkiin makuihin aina puurosta ja muroista, leipään ja hedelmiin, makeita pikkuleivoksia unohtamatta. Olisin varmasti nauttinut enemmän aamupalastani ja rauhassa hakenut lisää, mutta tiesin että nostettuani peffani penkistä, paikkani on mennyttä.

Sokos Hotel Presidentti on historiallinen ja huokuu edelleen 80-lukua vaikkakin paikkoja jonkun verran on modernisoitu. Voi olla että uusi vuosi toi mukanaan omat haasteensa niin siivouksessa kuin aamupalalla, mutta näihin kahteen pitäisi ehdottomasti panostaa enemmän. Olen monessa Sokos hotellissa ollut yötä ja homma on aina pelannut moitteettomasti, joten nyt oli pienoinen pettymys ettei perusasiat ollut ihan kunnossa. En kokonaan kuitenkaan teilaa Pressaa, sillä onhan se legenda jo itsessään ja löytyi niitä hyviäkin puolia. Samoissa tiloissa on myös ravintola Sevilla sekä Pub Adjutantti, joten ehkä löydän itseni vielä syömästä ja trinksuilta Pressan kanssa uudestaan.

Rantapallon bloggaajakortin haltijana sain ilmaisen yön Sokos Hotellissa, mielipiteet kuitenkin aivan omia.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Terhi / Muru Mou 13.2.2015 at 00:41

  Oli mielenkiintoista lukea tämä arvio, koska tulen yöpymään kyseisessä hotellissa ensi viikolla neljä yötä. Mutta en enää kyllä odota kovinkaan paljoa hotellilta, tuo vessan siivoamattomuus on yököttävää ja aamupalan ruuhkaisuuskaan ei anna paikasta hyvää kuvaa. Mutta enpähän pety niin paljoa kun ei odotukset ole kovinkaan korkealla 😀

  • Reply Maria 13.2.2015 at 08:15

   Annoin kyllä siivouksesta yöpymisen jälkeen palautetta niin toivottavasti ovat skarpanneet ja sinun tuleva visiitti on siistimpi. Hotellina kuitenkin ihan miellyttävä ja sänky oli omaan makuun sopivan napakka että siinä nukkui hyvin. Toivottavasti aamupalallakin olisi väljempää ja saisit rauhassa siitä nauttia! Mielelläni kuulen miten meni 🙂

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 12.2.2015 at 18:50

  Oho, näyttääpä kyllä melko ankealta tuo vessa. 🙁
  Mainitsitko henkilökunnalle missään vaiheessa huonosta siivouksesta?

  • Reply Maria 12.2.2015 at 21:46

   Vessan sisustuskin olisi kyllä ollut ihan ok, vaikkei nykypäivää olekaan jos se olisi ollut siivottu. 80-luvun tyyli sisustuksessa olisi jopa hauska 🙂
   Koska oli uusi vuosi ja itsellä oli kiire juhlallisuuksiin, en ehtinyt siivouksesta siinä vaiheessa sanomaan ja takaisin tullessa kello oli jo niin paljon että ainoa ajatus oli lösähtää sänkyyn nukkumaan. Luulen kuitenkin kyllä, että asia oltaisiin korjattu tai olisimme saaneet toisen huoneen jos heti olisin käynyt ilmoittamassa. Joten sikäli saa syyttää itseään siitä etten sitä heti tehnyt.

 • Reply terhi 12.2.2015 at 15:43

  Olipa hyvä lukea tämä, kun itsekin välillä olen miettinyt Presidenttiä vaihtoehdoksi yöpymiselle Helsingissä. Harmi, ettei huone ollut siisti ja aamupalan ruuhkaisuus on kyllä iso harmi. Aamiaista pitäisi voida nauttia rauhassa.

  • Reply Maria 12.2.2015 at 21:33

   Aamiaisen nauttiminen rauhassa on kyllä tärkeä asia, näissä isommissa hotelleissa varsinkin ruuhka-aikaan kuitenkin melkein sula mahdottomuus. Mutta jos lisätilaa saisi aamiaiselle jostain niin olisi heti parempi 🙂 Siivous takelteli nyt, mutta onneksi se on sellainen asia jonka voi parantaa. Muuten tykkäsin kyllä Pressasta ja onhan se loistavalla paikalla Helsingissä!

 • Reply Kthetraveller 12.2.2015 at 13:00

  Ei, ei ja ei! Jos kerran Wienissä kolmen tähden romuisessa lentokenttähotellissa oli vauhtiraidat niin kyllä se vain niin on, että kyllä Sokos-hotelleissa pitäisi jonkinlainen taso sentään olla, niissä Originaleissakin. Pressa on kuulunut minunkin lapsuuteni maamerkkeihin mutta eipä tarvitse tuonne mennä… Kiitos rehellisestä arviosta!

  • Reply Maria 12.2.2015 at 21:31

   Harmihan se oli ettei ihan mennyt nappiin, mutta onneksi nämä ovat sellaisia osa-alueita joita voi helposti korjata. Enemmän tarkkuutta siivoukseen ja mahdollisuuksien mukaan lisätilaa aamiaiselle ja se on siinä. Muutenhan hotelli oli oikein mukava ja hyvällä paikalla.

  Leave a Reply