Punainen tupa ja pulla

Töölön valloittaminen sai jatkoa, kun sateisen harmaana tammikuisena päivänä suuntasimme Soutustadionin ja Sibeliuspuiston väliin Café Regattaan sumpille. Voiko söpömpää kahvilaa enää ollakkan? Alunperin tämä maja rakennettiin 1800-luvun lopulla Pauligin kahvisuvun kalastajille verkkovajaksi, mutta niin siitä vuosien saatossa on tullut kahvila.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jo kaukana itse tuvasta tunsin ihanan korvapuustin tuoksun ilmassa ja se oikein kutsui luo. Sormet sateesta kohmeisina, hiukset vettä valuen avasin oven ja vastassa oli tavaroiden yltäkylläisyys, lämpö ja ihanan kodikas tupa. Tilasimme ne kuuluisat lämpimät korvapuustit, mutta myös muita herkkuja on tarjolla, esimerkiksi pala mustikkapiirakkaa tai suolaista sämpylää.

Vaikka tämä pikkuruinen tupa olikin täynnä, saimme juuri vapautuvan kulmapöydän. Tunnelma on vähintäänkin tiivis, sillä tuolit ovat pieniä, pöydät kapoisia ja naapuripöydän keskustelun kuulee varmasti. Seinillä löytyy jos jonninmoista tavaraa radiosta, tauluista ja kynttilöistä aina suksiin ja kahvipannuihin. Kesäisin tilaa on rutkasti enemmän kun voi kahvistaan nauttia myös ulkona terassilla, tosin jono kahvikupin saamiseksi on myös huomattavasti pitempi. Mutta itseäni viehätti tämä talvinen (joskin sateinen ja loskainen) kombo: viileä ulkona ja lämmin sisällä. Se on jotenkin tunnelmallisempaa nauttia lämpimästä pullastaan sisällä kynttilöiden valossa kun ulkona tuulee ja tuivertaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ulkona on myös soma pieni grillikatos, missä voi grillata makkaroita, joten oli sitten kesä tai talvi, aina on hyvä syy tulla Café Regattaan. Se on auki vuoden jokaisena päivänä, eli aina on aikaa nauttia kahvia (tai teetä) ja lämpimän korvapuustin!

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Pirkko / Meriharakka 12.2.2015 at 18:43

    Kesällä käytiin – vaikka kesällä tuo usein onkin tuskallisen ruuhkainen! Mutta ehdottoman sympaattinen paikka!

    • Reply Maria 12.2.2015 at 21:35

      Se on kyllä iso hotelli, joten koko tuo omia haasteita. Legendaarinen ja muutoin mukava hotelli, varsinkin aula oli jotenkin mahtipontisen sopiva juuri Pressaan 🙂

    Leave a Reply