Suomen suurin matkablogiyhteisö

Makumatkalla: Rustico

Olin ihastellut jo muutamaan otteeseen värikästä lehmää erään ravintolan edessä ja joka kerta huomannut, että ravintola oli iltaisin tupaten täynnä. Yhtenä joulukuisena iltana mekin astuimme Rusticon ovista sisälle ja saimme kokea Unkarilaista perinnettä keskellä Budapestia. Ravintola on sisältä kuin toinen maailma, on kuin olisi astunut suoraan Unkarin maaseudulle. Seinillä koreilee lehmänkelloja, erikoista taidetta, kankaita, vaikka mitä mielenkiintoisia esineitä luomassa oikeanlaista tunnelmaa. Pöydät ja tuolitkin ovat kuin suoraan maalta ja istahdimme perinteisille vanhan ajan tuoleille ikkunan viereen. Mukava pieni mies tuli ruokalistojen kanssa ja suositteli muutamaa erikoisuutta, joita kannattaisi kokeilla.

Päätin mennä suosituksen mukaan ja tilasin alkuun unkarilaisen maistelulautasen. Siinä oli makkaroita, salaattia, juustoa ja paprikaa vaikka jaettavaksi ja se oli erittäin hyvää ja mausteista. Isäntä tilasi alkuun gulassikeiton kun halusi kokeilla versiota, jota ei oltu laitettu leivän sisään kuten joulumarkkinoilla. Näin se ehdottomasti olikin parempi kun leipä ei imenyt itseensä kaikkea lientä.

Pääruoaksi valitsin kanaa paprikakastikkeessa. Lisukkeena oli mitä itse koin saman makuisiksi kuin  gnocchit, mutta listalla niitä kuvailtiin ”egg dumplings” sanalla. Mitä lie suomeksi, mutta hyviä olivat! Massiivisen alkupalan takia, en millään jaksanut kaikkea syödä, mutta isäntä veti sitten loput tästäkin annoksesta vielä omansa päätteeksi. Hänen oma annos oli ankankoipea, punakaalilla ja sipuliperunoilla. Ei huono annos sekään.

Ravintola tarjoaa siis perinteisiä unkarilaista ruokaa. Heillä on myös laaja valikoima unkarilaisia viinejä ja kokeilemamme pullollinen sopi ainakin lintuannosten kanssa äärettömän hyvin. Siinä kesken ruokailumme tuli kaksi miestä ja alkoivat soittamaan musiikkia. Salasovics mustalais bandi soittaakin kuulemma musiikkia joka ilta, joten mikäs sen mukavampaa ruokailun lomassa kuin kuunnella musiikkia. Muusikot päättivät siitä lähteä kiertämään ravintolaa ja niin tuli myös meidän vuoro nauttia privaatti esityksestä. Tiedusteltuaan mistä olemme kotoisin, valikoitui kappaleiksi El condor pasa ja Säkkijärven polkka. Kiva ele, mutta tämän jälkeen tipin maksaminen oli vähän ikään kuin ”pakko”. Eikä se tietenkään riittänyt muusikoille, seuraavaksi yritettiin kaupitella CD:tä kotiin kuunneltavaksi parin kympin hintaan. Ei tullut kauppoja ja tuntui hiukan painostavalta. Jos ravintolassa joku soittaa, mielestäni musiikin pitäisi ”kuulua hintaan” eikä pummata tippiä erikseen. Eri asia jos itse käy antamassa extraa, mutta hattu kourassa kierrellä pöydästä toiseen luo tunteen että on pakko. Tai ainakin itselleni tulee sellainen tunne.

Mutta ruoan puolesta ihana ja viihtyisä paikka, eikä musiikissakaan itsessään mitään vikaa ollut. Kotoinen tunnelma, hyvää ruokaa ja erinomainen palvelu, voisin hyvin tulla uudestaan! Ravintola löytyy osoitteesta Váci utca 71.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply