Suomen suurin matkablogiyhteisö

Makumatkalla: Yiddishe Mamma Mia

Jo ennen Budapestin matkaa olin päättänyt, että haluaisin syödä juutalaiskorttelissa jossakin vastaantulevassa kivan näköisessä ravintolassa. En ollut sen enempää selvitellyt etukäteen tarkkaa paikkaa, mutta ajatuksissa käväisi kokeilla kosher ruokaa ja innostuksissani katselin lähes jokaisen vastaantulevan ravintolan ruokalistaa. Mikään ei vaikuttanut huonolta vaihtoehdolta, mutta se oli lopulta Yiddishe Mamma Mia, joka sai pysähtymään. Annokset eivät ole perinteistä kosher ruokaa, joten se sai edelleen jäädä kokematta, mutta ruokalista vaikutti hyvältä, paikka viihtyisältä ja vatsa kurni jo siihen malliin, että pakko pian pysähtyä. Ravintolaan siis.

Yiddishe Mamma Mia on perheravintola osoitteessa Király Utca 13:ssa Gozsu Udvar kävelykadulla ”sisäpihalla” ja tarjoilee italialaista ruokaa juutalaistyylisesti jos näin voi sanoa. Ruokalistan alkuun omistaja oli kirjoittanut lyhyen tekstin rakkaudesta ruokaan yleisesti, italialaiseen ruokaan eritoten sekä juutalaisiin juuriinsa ja kuinka hän tässä ravintolassa haluaa yhdistää nämä asiat. Listalta löytyikin muutama paikallinen juutalainen erikoisuus, mutta muuten lista oli hyvinkin italialaispainotteinen. Päätin tilata gnoccheja sienikermakastikkeessa parmesaanin kanssa ja kun se kannettiin eteeni oli tuoksu taivaallinen. Annos oli erittäin onnistunut, täynnä makua ja gnocchit oli sopivan al dente. Istäntä tilasi pastaa liha-tomaattikastikkeessa ja sekin oli erittäin hyvä vaikka tällä kertaa olin tyytyväisempi omaan annokseeni 🙂 Isäntä kuitenkin tuhosi annoksen parempiin suihin ja kaappipa vielä kastikkeet leivällä, jottei mikään menisi hukkaan.

Olin alunperin ajatellut jälkkäriä myös, mutta annos oli sen verran täyttävä ettei espressokupillista enempää kertakaikkiaan jaksanut. Mutta tuo pikkuinen kahvi oli juuri omiaan päättämään ruokailun. Tässä vaiheessa iltapäivää taivas oli jo pimentynyt ja Gozdu Udvarin värikkäät valot syttyivät vuorotellen luoden entistä enemmän tunnelmaa ihanalle pikkukadulle. Kun juutalaiskorttelissa on kävelyllä, voi hyvin piipahtaa Yiddishe Mamma Miassa syömässä. Aamupäivällä brunssia voi nauttia samalla kun katsoo ohi kulkevia ihmisiä, lounasaikaan valita annoksensa halvemmasta supistetusta lounaslistasta ja illemmalla  voi nauttia pitkän kaavan mukaan à la carte listalta. Me olimme ”väliaikaan” liikenteessä, eli lounasaika oli jo ohitettu, mutta illan ruuhkasta ei vielä ollut tietoakaan joten saimme ihan rauhassa nauttia sekä ruoasta että palvelusta!

Rennompi katettu ja lämmitetty terassi

Hämyisempi ja romanttisempi sisätila

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply