Se on Mustaamakkaraa

Viime lauantaina Tampereen blogimiitin lounaspaikkana toimi Tapolan City Makkarabaari Tullintorin ostarilla. Itse ostari oli itselleni täysin uusi tuttavuus, mutta niin vaan katutasosta löytyi City Makkarabaari legendaarisine mustamakkaroineen. Valikoimassa on mustanmakkaran lisäksi myös muita tuotteita kuten erilaisia makkaroita, lihapullia, grillikylkeä tai ylikypsää kassleria, kasvisgratiinia ja perunoita. Makkaravalikoima olikin vaikuttava, ihan muutama mainitakseni: Juustokeppi, Viiden tähden rillimakkara, Inferno Chili ja Chorizo. Yhteensä makuvaihtoehtoja löytyy 16 ja saatavuus vaihtelee päivittäin. Itse tunnen Tapolan makkarat parhaiten Mustastamakkarasta, joten tilasin annoksen sitä savujuustoperunoiden ja tietenkin puolukkahillon kera. Kyllä siinä oli annoksella kokoa! Ei jäänyt nälkä vaivaamaan 🙂 Annosten normaalihinta on alk. 6,90€, mutta me bloggarit saimme näin tutustumiskäynnillä annokset puoleen hintaan. Mielestäni tuo 6,90€ ei ole paha hinta muutenkaan, sillä annos oli iso ja makkara tuoretta ja hyvää! Annosten lisäksi tuotteita voi myös ostaa kotiin kappale tai kilohinnalla, hyvä tuliaisidea 🙂

Ruokailun lomassa Teppo Tapola kertoi meille yrityksestä enemmän ja kertoi myös hauskasta kilpailusta, joka järjestetään ystävänpäivänä 14. helmikuuta. Eli jos olet kova syömään mustaa, nyt vain ilmoittautumaan mukaan kisaan sillä City Makkarabaari järjestää Tapolan Mustanmakkaran syöntikilpailun Tullintorin Herkkutorin yhteydessä. Ilmoittautua voi perjantaihin 16. tammikuuta mennesää ja alkukarsinnat järjestetään 24. tammikuuta. Viisi kovinta syöjää pääsee alkukarsintojen kautta finaaliin ystävänpäivänä 🙂 Syöntiaika kilpailussa on 15 minuuttia ja palkintojen lisäksi voittaja saa kuvansa Wall of Fameen. Let man vs food begin! (Jos haluat ilmoittautua kisaan, lisätietoja saa City Makkarabaarista).

Saimme myös kuulla, että Makkarabaari on suosittu ihan ulkomaistenkin turistien keskuudessa. Varsinkin Japanilaiset turistit tykkäävät ottaa kuvaa itsestään Mustanmakkaran vieressä ja silloin kun uskaltautuvat ihan sitä jopa maistamaan ovat siitä tykänneet. Vieraskirjassa koreilikin puumerkkejä monesta eri maasta ja niin mekin laitoimme omamme jonon jatkeeksi. Mukava paikka kaiken kaikkiaan ja vaikka ostoskeskuksessa on, oli tilat kuitenkin rauhalliset jopa lapsiperheen ruokailla. Lapset oli muutenkin otettu mukavasti huomioon ja leikkinurkkauksesta löytyi jos jonninmoista lelua ja kirjaa perheen pienimpiä varten 🙂

Mitenkäs te, oletteko maistaneet mustaamakkaraa ja mitäs piditte? Se vähän jakaa mielipiteitä, mutta itse pidän siitä 🙂
Kirjoitus on toteutettu yhteistyössä City Makkarabaarin kanssa, joka tarjosi lounaan meille bloggareille puoleen hintaan.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Katja 15.1.2015 at 18:04

  Tuo Tapolan kotiruoka on kyllä herkullista!
  Ja muistaakseni jos mustaa ostaa tiskiltä niin eipä tuu pötköille kovaa hintaa. Oon joskus Tammelantorin liikkeestä/kojusta mennyt ostamaan tyyliin ”3 eurolla” ja on saanut kyllä mahansa täyteen 🙂

  • Reply Maria 15.1.2015 at 21:57

   Näin jälkikäteen pikkasen harmittelen etten ostanu kotiin mustaamakkaraa, mutta toisaalta olisin saanut kanniskella sitä monta tuntia sit kassissa x) Ens kerralla täytyy ostaa kunnon pötkö ja maistaa myös niitä lihapullia 😀

 • Reply bisousanni 15.1.2015 at 14:29

  Eikä! Asia, jota kaipaan ehkä eniten kotomaasta. Saakohan Ranskasta mustaamakkaraa? Ai kammo että nyt mieli halajaisi yhtä ja lasillista maitoa. Koska tuommoinen mesta muuten on Tampereelle avattu? Woh täytyy muistaa, seuraavan kerran kun palaan kotonurkille.

  • Reply Maria 15.1.2015 at 14:46

   Tietojeni mukaan Makkarabaari avasi luukkunsa Tullintorilla 1.4.2014, eli kohta saa viettää 1-vuotiskemujaan 😀 Mustamakkara on kyllä hyvää, varsinkin sen puolukkahillon kanssa 😉 Mä pidän peukkuja että Ranskastakin löytyisi tai sitten että saat toimituksen suoraan Tampereelta 🙂

  Leave a Reply