Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pub For Sale – muttei myytävänä

Maapähkinän kuoret rapisevat jalkojen alla kun kävelemme eteenpäin. Niitä ei ole vain yksi tai kaksi, vaan koko lattia on peittynyt niihin. Sekaan mahtuu myös vähän kuivunutta heinää ja jostain pilkahtaa vanha puulattia esiin. Onkohan lankkujen alla hiiriä? Katto ja seinät ovat viimeistä senttiä myöten täynnä niihin kiinnitettyjä kuitteja, kiitos-lappusia, käyntikortteja, valokuvia, tupakka-askeja jopa kiiltokuvia. Ilmassa tuoksuu kotitekoinen gulash-keitto ja tilan täyttää iloinen puheensorina. Lähestymme varovasti baaritiskiä ja tilaamme juomat. Baarimikko pyytää istahtamaan jos löytyy vapaata tilaa samalla kun kysyy olimmeko tulleet syömään vai vain juomaan. Vain juomaan tällä kerralla ja hilaudumme baarijakkaroille ikkunan viereen portaikkoon. Muita pöytiä ei tässä ”välikerroksessa” ole ja tämäkin on muutamasta lankusta kyhätty taso ikkunan eteen. Tarjoilijoita juoksee vilkkaasti portaissa edes takaisin ja katselemme pöytiin kannettavia massiivisia annoksia. Harmi että olimme jo syöneet.

Olimme juuri palaamassa Budapestin linna-alueelta kun ohitimme baarin nimeltä For Sale osoitteessa Vámház körút 2. Pikkasen takapakkia ja sisälle katsomaan mikä paikka on kyseessä ja tämähän se oli: Baari – Ravintola jollaisessa emme kumpikaan aikaisemmin ole olleet. Se sijaitsee aivan suurta kauppahallia Nagy Vásárcsarnok:ia vastapäätä Burger Kingin naapurissa, joten sen löytäminen ei ole niin vaikeaa. Erikoista tässä paikassa on tosiaan, että baari tarjoaa ilmaisia maapähkinöitä ja kuoret voi suoraan viskasta lattialle. Illan päätteeksi voi vielä raapustaa oman ”I was here”, ”Love this place”-tyyppisen kirjoituksen ja kiinnittää sen seinälle tai vaikka kattoon… mihin sen nyt saakaan kiinni. Meidänkin lappunen on nyt mukana joukossa 😉

Parin juoman jälkeen bändi rupesi kasaamaan soittovehkeitään ja pian kaksi unkarilaista muusikkoa rupesivat soittamaan ja laulamaan. Vanhempi miehistä lauloi aina rahallisemman ballaadin kun nuorempi tonttulakki päässä revitteli enemmän rock henkisillä biiseillä. Molemmat lauloivat kuitenkin hyvin! Koska istuimme ”välikerroksessa” näimme sekä alakertaan että vähän yläkertaankin. Alhaalla oli enemmän pelkästä juomasta nauttivia ja yhdessä kulmapöydässä näytti istuvan kokonainen mafiaperhe. Viisi miestä näyttivät kuin tullee suoraan Kummisetä maisemista ja pysyttelivät visusti omassa porukassaan. Baarin lähellä oli nähtävästi muita turisteja kameroineen ja keskellä salia istui paikallisia jammailemassa musiikin tahdissa. Yläkerrassa oli rauhallisempaa kun sinne oli sijoitettu ruokailijoita, mutta myös täällä puheensorina raikasi iloisesti.

Katselimme annoksia kuola valuen, mutta emme millään olisi jaksaneet syödä edes puoliksi annosta. Ne olivat niin suuret! Katselimme lähellämme istuvaa miestä, joka oli tilannut gulashikeittoa itselleen ja sai kokonaisen pannullisen sitä sekä korillisen leipää. Antaumuksella herra kuitenkin lapioi keittoa suuhunsa ja hyvin näytti maistuvan. Tämä on jo listalla: missä syödä keittoa ensi Budapestin reissulla 😀

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply