Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkatoiveita vuodelle 2015

Kun vuoden 2014 matkat tuli pikaisesti käytyä läpi edellisessä postauksessa on aika siirtää katse tulevaan. Melkeinpä perinteeksi on jo muodostunut listata mitä matkoja toivon tulevalle vuodelle (vuosi 2013 toiveet, vuosi 2014 toiveet) ja sitten vuoden päästä miettiä toteutuiko toiveet vai ei. Jonnekin sitä kuitenkin voisi toivoa lähtevänsä, mutta niitä paikkoja on niin paljon… Miten ihmeessä valita kaikista varteenotettavista vaihtoehdoista vain muutama?!? Ja täytyyhän toiveiden olla edes jotenkin realistisia, jottei sitten vuoden päästä tarvitse niitä kaikkia harmitella kun ei toteudu!

Italia olisi yksi vaihtoehto. Aina kun olemme italialaisessa ravintolassa käyneet jutustelu on ohjautunut miten ihanaa olisi mennä Italiaan ja syödä kunnon italialaista ruokaa paikan päällä. Isäntä varsinkin kuola valuen unelmoi eri pasta-annoksista ja kyllähän se olisi jo aika palata tuonne saapasmaahan. Venetsiasta olemme keskustelleet aikaisemmin, samoin Gardajärven ympäristöstä, mutta mitä jos menisikin etelämmäksi Roomaan ja sieltä alemmas? Sitä sietää miettiä 🙂 Tämä voisi olla keväälle hyvä kohde. Lähellä Italiaa löytyy myös saarivaltio Malta, joka on tässä tasaiseen tahtiin vilahdellut silmieni edessä. Mitä enemmän katselen kuvia ja lueskelen masta, sitä enemmän rupeaa tekemään mieli lähteä kokemaan mitä saarella on tarjottavana. Se voisi olla joko Italia tai Malta…

www.rantapallo.fi

www.belair.com.mt

Kesäksi olisi sitten kiva päästä vähän pitemmälle matkalle vaikka Atlantin toiselle puolelle. Isäntä ei USA:ssa ole käynytkään ja haluisin mielelläni näyttää hänelle omia lemppari paikkoja New Yorkista ja samalla löytää uusia yhdessä. Samaan syssyyn voisi hyvin yhdistää jonkun muunkin kaupungin kuten New Orleans, Miami tai vaikka Washington… Toisaalta jos toiseen suuntaan lähtee niin olisihan Japani tai Kiinakin mielenkiintoisia paikkoja. Isäntä on ollut aika innostunut myös Vietnamista ja tahtoisi sinne lähteä. Matkaoppaaksi hän tietenkin toivoo vietnamilaista ystävääni, joka näistä suunnitelmista on autuaan tietämätön 😉 Jos realistisesti ajattelee, en usko että kaksi pitkää matkaa onnistuu samana vuonna, joten lännen ja idän välistä olisi valittava jompi kumpi. Itse kallistun länteen, isäntä itään…

www.tripadvisor.com

www.wideeyedtours.com

Loppuvuodelle jos vielä saisi jonkun loman niin Islanti tai Irlanti olisivat varsin mielenkiintoisia kohteita ja molemmat minulle uusia. Paikkoina erilaiset ja varmasti matkan sisältökin poikkeaisi toisistaan, mutta molemmissa kohteissa on ehdottomasti viehätyksensä. Muiden matkabloggaajien kirjoituksia kun näistä paikoista on lueskellut, niin halu lähteä kumpaankin on vain kasvanut!

www.yhzdeals.com

www.hqwallbase.com

Ja itseni tuntien täytyy taas saada joku joulun fiilistely kohde listalle ja viettää paikassa pidennetty viikonloppu paikallisten jouluherkkujen parissa. Ikisuosikkeja on Salzburg ja Wien ja olisikin mukava päästä käymään uudestaan Itävallassa tai miksei Saksassakin jossain heidän joulumarkkinoilla.

www.salzburger-bergadvent.at

Jotta Suomikin tulee tutummaksi, haluan käydä taas eri paikoissa katselemassa ympärilleni. Hämeenlinna ja tietenkin kaupungin linna kiinnostavat kovasti. Eihän sinne edes pääkaupunkiseudulta ole pitkä matka! Toinen kaupunki on Turku. Sinne voisi tehdä päivävierailun ja vaikka ottaa Viking Gracen viettääkseen pikkasen aikaa myös merellä. Raumaallekin voisi lähteä käymään kun ei siellä vielä koskaan ole tullut oltuakkaan. Mitä enemmän Googlailen Suomen kaupunkeja, sitä enemmän tulee esille paikkoja minne tahtoisi mennä 🙂 Ensimmäinen varma kohde on kuitenkin jo ihan kulman takana sillä Tampere kutsuu viihtymään heti tammikuussa. Sitä odotellessa siis!

Eiköhän tuossa ollut taas tavoitetta kerrakseen, kun lisää vielä pari viikonloppumatkaa Tallinnaan niin onko kaikkiin edes aikaa tai rahaa kun lottovoitto ei ole omalle kohdalle vielä osunut…

Mitä toiveita vuodelle 2015 matkojen suhteen teillä muilla on?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply ananas2go 3.1.2015 at 17:34

  Vuosi ainakin alkaa kotimaanmatkailulla. Tampere, tuttu ja rakas ja paljon käyty, näyttää uusiakin puoliaan vähän ennen Matkamessuja. Muuta ei ole varattuna vielä.

  • Reply Maria 3.1.2015 at 19:15

   Oli pitkä aika etten käynyt Tampereella ollenkaan ja nyt sitten pari viime vuotta kaupunkiin on päässyt tutustumaan taas. Ihanaa! Sama täällä, ainoa varma on Tampere, mutta onneksi muista kohteista voi sentään unelmoida 😉

 • Reply Tiia 31.12.2014 at 08:18

  Haaveilen ite Roomasta kans. Olis hienoo nähä Colosseum ja kaikki muut paikat! Ja syödä pizzaa 😉

  • Reply Maria 31.12.2014 at 08:53

   Italialainen ruoka nam! Kun siihen vielä lisää kaikki nähtävät paikat niin mitä muuta lomalta voikaan toivoa 😀 Täydellinen kombo siis!

 • Reply mollymay 30.12.2014 at 22:22

  Paljon on matkatoiveita vuodella 2015, ainakin uudestaan Japaniin ja haluaisin käydä myös kesällä Kristiinankaupungissa, Vaasasta, kun sinne on lyhyt matka.
  Itse en ole vielä käynyt Italiassa, mutta pidennetty viikonloppu voisi olla kiva Roomassa (jossakin vaiheessa haluan kiertää enemmän Italiaa, mutta siihen pitää varata useampi viikko). Matkojen suunnittelu on kyllä ihanaa! 😀

  Muuten olivatko postauksen kuvat omiasi? Ajattelin vain, että yleensä lähde pitää merkitä jos eivät ole. 🙂

  • Reply Maria 31.12.2014 at 08:52

   Voi Japani olisi myös ihana. Niin kuin monet muut, olisi hienoa käydä juuri kun kirsikankukat kukkii… 😉 Kun mietin viime vuoden tammikuulle kohdetta loppumetreillä oli juuri Dubai ja Tokyo. Dubai voitti sitten lyhyemmällä lentoajalla kun lomapäiviä tuolloin oli vain viisi. Mutta unelmointi ja suunnittelu on ihanaa, eilinenkin meni tarjouslentoja tutkiskellen x)

   Kiitos muuten kun huomasit ettei lähteet olleet päivittyneet kuvien alle. Eivät tosiaan ole omia ja nyt pitäisi lähdekin näkyä 🙂

   • Reply mollymay 31.12.2014 at 16:29

    Itse haaveilen myös Japanin kirsikkapuiden näkemisestä, mutta olin yllättynyt miten kaunis ruska Japanissa oli, kun marraskuussa siellä kävimme. Ehkä Japani on kaunis ympäri vuoden 😀
    Hienoa, että olet käynyt Dubaissa! Tällä hetkellä nimittäin luen mielelläni kaupungista matkakokemuksia. Mahdollisesti lisään sen bucket listiini.

    • Reply Maria 1.1.2015 at 18:49

     Totta, ruska-aikakin on varmasti hieno Japanissa! Loppupeleissä tuskin niin väliä koska sinne lähtee niin aina on kaunista 🙂
     Dubai oli kyllä vastakohtia täynnä ja erittäin mielenkiintoinen kohde. Voisin lähteä uudestaankin 🙂

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 30.12.2014 at 21:56

  Suunnittelu on ihan parasta! USA houkuttelee itseänikin, mutta myös Vietnamin (noh, Saigonin ja Phu Quocin) kokeneena voin sanoa että se maa vei kyllä sydämen ihan täysin. Malesian ohella ehdoton lemppari Aasian maista tähän mennessä. Mutta Jenkitkin on kyllä makee paikka! Kumpaan tahansa päädytte, niin varmasti tulee hauskaa!

  • Reply Maria 31.12.2014 at 08:31

   Aasian maista olen kokenut vain Thaimaan Krabin ja Dubain joten jos siltä kantilta miettii niin Vietnam olisi hyvä vaihtoehto. Ja kun kaveri viel on sieltä niin sais hyviä paikallisen vinkkejä 🙂 Mutta mutta mutta, USA:kin houkuttaa. New Yorkissa on tullut oltua muutama kerta, mutta se vaan vei sydämen täysin mukanaan. Ja Miamissa voisi loikoilla rannalla päivisin ja nauttia kaupungista iltaisin… vaikeeta 😉

 • Reply Rosita 30.12.2014 at 19:10

  Mun tekee niin mieleni Istanbuliin ja Roomaan! Sellaiset pitkät viikonloput vaikka molemmissa paikoissa olis ihanat. 🙂

  Me oltiin joskus kauan sitten kaveriporukalla lomalla Maltalla ja siellä oli kyllä aivan ihanan lämmintä ja kaunista. Ainut pettymys oli just ruoka. En tiedä, oliko meillä huono tuuri vai mikä, mutta ei saatu koko kahden viikon reissun aikana kertaakaan mitään sellasta oikeen herkkuruokaa. Joku pizzeria taisi olla sitten lopulta reissun paras juttu.

  • Reply Maria 31.12.2014 at 08:27

   Istanbulissa en koskaan viel ole käyny, mut sinnekin olisi hieno mennä! Kuvittelen basaareiden mausteiden tuoksun, hammat kylpylät ja kaikki se kulttuuri. Joo tahtoo sinne myös 🙂
   Roomassa kävin joskus 10 vuotta sitten, joten olis korkee aika käydä uudestaan. Silloinkin se oli sellainen lyhyt parin päivän visiitti ja paljon jäi vielä näkemättä niin pitäishän se korjata.
   Maltan suhteen täytyy myöntää etten oikein edes tiedä minkälainen on maltalainen ruoka. Onko se italialaistyyppinen vai saanut enemmän vaikutteita afrikasta…? Harmi että teillä ei ruokapuoli sitten oikein onnistunut siellä! Se on monta kertaa täysin tuuripeliä sattuuko hyvään ravintolaan. Täytyy tutkia tätä vähän enemmän jos saarelle asti pääsen 😀

 • Reply Maarit Johanna 30.12.2014 at 17:15

  Islantiin ja Irlantiin lähtisin koska tahansa uudelleen! Oikeastaan Irlantiin ehkä vielä enemmän kun Islantia tuli niin hyvä annos ettei sinne ihan heti tarvitse tuhlata reissukassaansa uudelleen. Irlannista jäi niin paljon näkemättä että pitää ottaa useampi viikko ens kerralla. Ja vaikka pyörät matkaan 🙂
  Malta olisi myös tosi kiinnostava. Rinnakkaisluokkani kävi ysillä siellä bilettämässä joten kuva siitä jäi vähän negatiiviseksi. Onneksi blogien kautta löysin sen hienotkin puolet!

  • Reply Maria 31.12.2014 at 08:22

   Oon miettiny samaa että pyörä olis kiva kulkupeli Irlannissa. Siinä näkis luontoa parhaimmillaan! Rakastan myös linnoja niin senkin takia Irlannin maaseutu olisi koettava 🙂
   Malta on jotenkin viime kuukausien aikana tullut vastaan niin monessa yhteydessä, että pidän sitä jo jonkinlaisena merkkinä siitä että sinne pitäisi mennä. Kuvia kun katselen netistä ja muiden juttuja luen ja kuuntelen niin kovasti tekis mieli lähteä. Ja Islanti 🙂 Lueskeltuani noita sun juttuja sieltä niin sinne on vaan aivan pakko päästä jossain vaiheessa! Se luonto näyttää niin upealta!

 • Reply Journey Diary / Jenna 30.12.2014 at 15:34

  Mahtavia suunnitelmia! Suunnitteleminen ja haaveilu on puolet nautinnosta (: Toivottavasti teidän suunnitelmat toteutuu!

  • Reply Maria 30.12.2014 at 15:52

   Ihan samaa mieltä, matkojen suunnittelu on parasta ajanvietettä ja puolet itse nautinnosta:D Toivottavasti nyt edes jotkut noista toteutuis 😉

  Leave a Reply