Suomen suurin matkablogiyhteisö

Luukku 3: Pistaasi macarons

Macaronsit, nuo ranskan lahja herkkusuille. Ne ovat siitä kivoja, että perusreseptiä pystyy muuntelemaan omien mieltymysten mukaan, tai vaikka ihan vuodenaikojen mukaan. Eri kokoisiakin löytyy ja väliin voi pursotella hilloista kermavaahtoon. New Yorkissa kokeilin niinkin eksoottista makua kuin pekoni-banaani-peanutbutter macaronia. Vaikea arvata, että tämän yksilön nimi oli ”Elvis” 🙂 Mutta ehkä nuo ”perinteisemmät” maut ovat enemmän makuuni. Päätin tällä kertaa tehdä itse vihreitä macaronseja (sanotaan vaikka että väri on joulun kunniaksi 😉 ) ja täyttää ne pistaasihillolla. Jos tekee erikokoisia macaronseja voi niistä vaikka koota joulukuusen laittaen suurimman alle ja pienempiä macaronseja päälle.

Noin 30kpl

Macaron-kuoret

100g (=noin 3kpl) munanvalkuaisia

11g (=noin 2,5dl) mantelijauhetta

200g (=noin 3 dl + 2rkl) tomusokeria

25g (=noin 2rkl) hienoa sokeria

Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri huolellisesti keskenään. Laita toiseen kulhoon kananmunanvalkuaiset ja hyppysellinen sokeria. Vaahdota ja lisää vähitellen loput sokerista. Vatkaa kunnes vaahto on kiiltävää ja vispilään muodostuu nostattaessa teräviä huippuja. Jos haluat värillisiä macaronseja lisää nyt pari tippaa väriainetta. Siivilöi tomusokeri-mantelijauheseos vaahtoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi kumilastalla nostellen. Jatka nostelua kunnes taikina on hyvin sekoittunut. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperille ympyröitä joiden halkaisija on noin 3cm. Taputtele pellin pohjaa kevyesti jotta ilmakuplat hajoavat ja macaronsit asettuvat kauniisti. Anna levätä noin 20 minuuttia huoneenlämmössä jotta niihin muodostuu rapea kuori ja paista tämän jälkeen 12-14 minuuttia 150-asteisessa uunissa. Anna jäähtyä ennen leivinpaperista irrottamista.

Pistaasitäyte

50g kuorittuja pistaaseja

20g sokeria

10g mantelijauhetta

1tl maapähkinäöljyä

100g huoneenlämpöistä voita

120g vaniljakastiketta

(jos haluat päästä helpolla, osta vaikka pistaasihilloa 😉 )

Hienonna pistaasit tehosekoittimessa sokerin ja mantelijauheen kanssa. Lisää joukkoon maapähkinäöljy ja laita seos syrjään odottamaan. Notkista voi ja lisää siihen vähitellen vaniljakastike sekä pistaasiseos. Täytä macarons-kuoret ja anna vetäytyä vuorokausi jääkaapissa. Nauti 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Tiia 4.12.2014 at 08:14

    Macaronsit on ihania, koskaan en ole uskaltanu itse niitä tehä. Ehkä pitäs uskaltautua 🙂

    • Reply Maria 4.12.2014 at 12:41

      Macaronsit ovat suurta herkkua! Kannattaa ehdottomasti kokeilla itse tehtyjä myös. Ei niin vaikeaa kuin mitä aluksi voisi luulla 🙂

    Leave a Reply