Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkaan -Milloin Minne Miten: pientä iltalukemista

Tuossa kun nyt olen pähkäillyt seuraavien lomien ajankohtia otin iltalukemiseksi veljeltäni lahjaksi saamani Craig Doylen kirjoittaman Matkaan – Milloin Minne Miten kirjan. Siinä on inspiraatiota kerrakseen! Kirja käsittelee kuukausi kerralla eri idoita minne sitä kulloinkin kannattaa mennä. Kuukauden säästä eri puolilla maapalloa kerrotaan ensin, jonka jälkeen aukeamalta löytää lyhyitä kuvauksia eri kohteista. Muutamista kohteista on tämän jälkeen kirjoitettu enemmän, jopa viiden päivän ohjelma on suunniteltuna laiskimmille.

Teos kourassa katselin sitten minne voisi lähteä helmikuun alussa pidennetylle viikonloppulomalle. Vaarana tässä kirjassa on se, että niitä ideoita tulee valtavasti eikä sitten tiedäkkään minkä kaikista mahdollisuuksista valitsisi. Katsoin samaan syssyyn myös ideoita maaliskuulle ja toinen toistaan houkuttelevampia kohteita tuli eteeni. Miten tästä kaikesta pystyykään valitsemaan vain yhden.  Vastaus on ettei sitä pystykkään.

Kirja käsittelee myös mukavasti eri aihealueita: romantiikkaa etsiville on omat info sivut, kulttuurikohteet löytyvät omalta ja mielenkiintoiset museot on koottuna omallensa. Vaikka kirja onkin paksu, on näyttäviä kohteita maailmassa kuitenkin niin paljon ettei kaikki kuitenkaan pääse esille. Kirjan selailua helpottaa lopussa oleva hakemisto ja lukija löytää näppärästi haluamansa. Itse kiinnostuin etsimään miten Suomi esitetään kirjassa ja löytyihän joulukuun kohdalta kokonainen aukeama Suomen tunnelmallisesta joulusta ja talvesta.

Myös kustannusarvioita, hotellisuosituksia ja ideoita tekemiseen löytyy pienistä ruuduista. Koska kyseessä on kuitenkin kirja, vanhenee informaatio aika nopeasti ja kannattaa ennen matkaan lähtemistä tarkistaa asia ihan netistä. Esimerkiksi Helsingin kohdalla kehuttiin Esplanadin puistossa pidettyjä joulumyyjäisiä. Nykyäänhän nämä Tuomaan markkinat on siirretty Senaatintorille ja vaikka lähellä Esplanadia onkin, voi turisti miettiä hetken missäs se luvattu markkina-alue onkaan. Kuten sanottu, inspiraation lähteenä kuitenkin oivallinen työkalu, kuvat ovat värikkäitä ja kauniita, asiantuntija vinkkejä löytyy ja yleistä informaatiota säästä maailman eri kolkissa eri aikoihin on kivasti eritelty. Tykkään! Nyt ei muuta kuin lomaa listalle ja matkaa varaamaan 😉

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Tiia 28.11.2014 at 10:49

  Mulla on toi sama kirja ja siihen uppoutuu tunneiksi helposti!

  • Reply Maria 28.11.2014 at 11:48

   Kuppi kuumaa käteen, filtti ympärille ja eikun selailemaan kirjaa ja unelmoimaan seuraavasta kohteesta 🙂

 • Reply Miila 27.11.2014 at 22:01

  Onpas kivan näköinen ja oloinen kirja! Pitää käydä kattomassa jos vaikka kirjastosta löytyis toi kirja 🙂 Matkahaaveita on kyllä muutenkin jo liikaa, mutta aina sitä voi vähän lisää inspiraatiota etsiä 😉

  • Reply Maria 28.11.2014 at 11:47

   Siinä kirjaa selailessa tulee kyllä kova matkakuume! Mutta mukavan selkeä ja inspiroiva teos kyllä on 🙂 Toivottavasti kirjastosta löytyy!

  Leave a Reply