Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kämp Brasserie brunssi

Viime jouluna saimme isännän kanssa veljeltäni lahjakortin Kämpin brunssiin ja se käytettiin kesäkuussa. Nyt pari viikonloppua sitten kävin ystävieni kanssa tyttöjen brunssilla samaisessa paikassa, joten pääsin vertaamaan kokemuksia. Kummallakin kerralla saimme istua ikkunapöydässä lasitetulla terassilla ja jos kesällä paikka oli tupaten täynnä, oli nyt tilaa vapaana ex tempore ruokailullekin.

 

Kesäkuussa paikka vaikutti siistiltä ja huolitellulta, mutta nyt syksyllä tilanne oli toinen. Vaikka brunssi alkaa klo. 12.00 (jolloin tulimme) ei paikkaa nähtävästi oltu siivottu edellisten ruokailijoiden jäljiltä. Siitä kieli puolikas voideltu ruisleipä pöydän alla. Hopeiset haarukat ja veitsetkin olivat jo nähneet parhaat päivänsä sillä oma haarukkani piikit sojottivat kaikki hiukan eri suuntiin ja tuntui ”oudolta” suussa. Nämä ”pienet” detaljit vaikuttavat suuresti kokemukseen, varsinkin kun ajattelee tulevansa fiiniin paikkaan brunssille. Silloin odottaa kaiken olevan moitteetonta tai ainakin lähes. Hintaakin Kämpin brunssille kertyy kuitenkin hulppeat 39€ tai 45€ kuohuviinilasillisen kanssa.

Menu oli jonkun verran muuttunut kesäkuusta, mutten osaa sanoa kumpi olisi oikeastaan ollut parempi. Molemmissa oli hyvät ja huonot puolensa, mutta kummallakin kertaa pidin enemmän alkuruoasta kuin pääruoasta. Alkupalapöydissä on varaa valita erilaisia salaatteja, kaloja ja lihoja, unohtamatta niin lämpimää kuin kylmääkin keittoa. Olinkin alkupalasta sen verran innoissani, että kävin ottamassa vielä santsilautasen parhaimmistoa 😉

Kesäkuun menu

 

Kesäkuun alkupala

Lokakuun menu ja kuohuva

Lokakuun alkupala

Pääruokakin oli ihan ok, muttei huippua ja olin vain tyytyväinen että olin ottanut alkupalaa enemmän. Kesäkuussa ruokaa oli paljon lämpimien kupujen alla vaikka porukkaakin oli enemmän. Nyt syksyllä toiset ruoista olivat lähes loppu ja vaikka aikani odottelin josko tulisi kastiketta lihalle lisää, sitä ei tullut pitkän odottelunkaan jälkeen. Tässä olisi hiukan parantamisen varaa.

Kesäkuun pääruoka: poronkäristys oli hyvää!

Lokakuun pääruoka

Ruokajuomana oli veden lisäksi itsetehtyjä mehuja ja nämä ansaitsevat kyllä kehut. Varsinkin mustaherukka-rakuuna mehu oli todella hyvää ja kävinkin hakemassa sitä lisää pariin ottseeseen. Alku- ja pääruokien jälkeen jatkoimme jutustelua hetken ja annoimme ruoan hiukan laskea ennen jälkiruokapöytään suuntaamista. Tänä aikana kukaan ei tullut kysymään ottaisimmeko teetä tai kahvia jälkiruoan kanssa. Kun ystäväni viimein sai katsekontaktin yhteen tarjoilijoista sai hän tilattua meille ihan tavalliset kahvit. Luulisi teen ja kahvin kuuluvan brunssin hintaan, varsinkin kun kyseessä ei ollut mitään erikoiskahvia, mutta niin vaan kahvi kustansi 5,20€! Yhdestä kupillisesta tavallista mustaa kahvia. Katching!

Jälkiruokapöytä oli lähes tyhjä kun viimein pääsimme sinne asti. Macaroonseja oli muutama hassu pöydässä ja juustoista pienet nökäreet vain jäljellä. Päätin ottaa hedelmäsalaattia ja odottaa hetken jos jälkkäriä tulisi lisää. 15 minuttiia myöhemmin, eikä tilanne ollut kohentunut. Tässä vaiheessa ystäväni kävi kysymässä onko täydennystä luvassa ja tarjoilija vain katsoin nenäänsä pitkin ja vastasi kysyvänsä keittiöstä. Eihän kello ollut kuin 13.30 tässä vaiheessa ja kattaus kestäisi klo. 16.00 asti joten eihän sitä pitäisi joutua kysymään edes. Kesällä tämäkin oli paremmin ja täytettä tuli koko ajan. Macaroons lautasta tultiin viimein täyttämään ja tarjoilija tuli kertomaan että nyt niitä muun värisiäkin macaroonseja olisi saatavilla. Kyllä, olihan siellä yksi punainen macaroon lisää. Päätin sentään maistaa pikkuisissa kupeissa olevia mousseja ja ne olivat herkullisia. Kesällä maistoin lisäksi pannukakkusia ja ne olivat amerikkalaistyylisiä vaahterasiirapilla höystettynä. Oikein hyviä nekin ja jälkiruokapöytä olikin maun suhteen koko brunssin parasta antia. Harmi vain ettei henkilökunta itse osannut katsoa koska täydennystä pitää tuoda pöytään.

 

Kesäkuun jälkiruoka

Kesäkuun jälkiruoka

Lokakuun jälkiruoka

Lokakuun jälkiruoka

Sitten alkoi taas odotus. Ei meillä mikään kiire ollut ja oli mukava jutella kavereiden kanssa pitkästä aikaa, mutta olisi nyt joku tarjoilija voinut tulla kysymään haluammeko jotain lisää. Saimme itse huitoa tarjoilijan paikalle jotta edes lasku saataisiin. Jos kaiken muun jättää ennalleen, niin palveluun voisi ehdottomasti satsata lisää. Nyt paikalla oli vain ulkomaalaisia tarjoilijoita nyrpeä ilme naamallaan. Tuntui kuin olisimme olleet suorastaan vaivaksi. Kesäkuussa oli aivan sama tilanne, mutta pistin odottelun ja töykeähkön palvelun kiireen piikkiin. Nyt kiireestä ei ollut tietoakaan kun olimme lähes ainoat paikalla, mutta silti palvelua ja asiakkaan huomioimista ei saanut lainkaan. En teilaa Kämpin brunssia kokonaan, mutta parannettavaa on jotta se yltää sille tasolle, mille ajattelen sen kuuluvan.

Ruoka: 8/10

Sijainti: 10/10

Palvelu: 6/10

Hinta: €€€€ (skaala €-€€€€)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply