Suomen suurin matkablogiyhteisö

Makumatkalla: Rataskaevu 16

Juttelin työpaikkamme kesäapulaisen kanssa eri ravintoloista Tallinnassa ja vaihdoimme pari vinkkiä keskenämme. Kuulemma kannattaisi kokeilla Rataskaevu 16 ravintolaa Vanhassa Kaupungissa ja kun paikalle asti saavuimme, tunnistin paikan ja tiesin kävelleeni ohitse usein. Mutta sisälle kannattaa siis mennä! Pari porrasta ylös ja tulee bistro-mainen ravintola vastaan joka myös on mukavan rento extempore ruokailullekin. Saimme ikkunapöydän ja Harry Potterin näköinen äärettömän mukavan oloinen tarjoilija tuli ruokalistojen kanssa. Tutkailessamme listoja katselin samalla ympärilleni ja paikka on vanhaa kunnioittaen kivasti rempattu. Paikoin vanhaa paksua kiviseinää on jätetty näkyviin ja korjaukset on tehty kekseliäästi. Ravintola levittäytyy moneen huoneeseen, joten yläkerta jäi täysin katsomatta, mutta takahuoneeseen vilkaisin matkalla puuteroimaan nenääni. Todella viehättävä paikka!

Isäntä valitsi ruokajuomaksi oluen, mutta itse bongasin listalta Skottilaista inkivääri siideriä. Se kuulosti sen verta mielenkiintoiselta, että sitä piti tilata. En ole järin suuri inkiväärin ystävä ja hieman pelkäsin minkälainen makuelämys sieltä on tulossa, mutta kaikki huoli oli turhaa, sillä siideri oli hyvää! Ei liian makeaa, ei liian erikoista, vaan sopivassa määrin tuota kaikkea. Pian saimme pienen pienen tervehdyksen keittiöstä sekä höyryävän lämmintä tuoretta kurpitsaleipää. Olen aivan höperönä lämpimään leipään ja varsinkin jos nälkä kurnii vatsassa pettää itsehillintä tyystin ja saatan syödä itseni täyteen pelkällä leivällä. Suurta herkkua tämä leipä ja lisääkin olisi saanut, mutta onneksi isäntä toppuutteli ja sain jätettyä tilaa itse ruoallekin. Olin tilannut alkupalaksi ankkasalaatin granaattiomenalla ja hyvää oli: raikasta, rapsakkaa ja hyvän makuista! Isäntä oli tilannut lohta, joka tarjoiltiin sinappikastikkeen kanssa ja taisi olla sen verta hyvää, että viimeisellä leivänpalallaan kaappi loputkin soossit lautaselta.

Pääruoaksi olin tilannut lohta, joka tarjoiltiin perunapiirakan päällä hernepyreellä ja parsalla. Huomasi että annos oli hyvistä raaka-aineista tehty ja maku enemmän kuin kohdillaan. Se ei ollut liian tuhti, mutta tätyteen tuli joka tapauksessa. Isäntä valitsi listalta sitten pääruoaksi lammasta ja annos paitsi näytti hyvältä myös maistui herkulliselta. Lammas oli mureaa ja maustettu tuorein yrtein, joiden maku antoi oman säväyksensä lihalle. Tumma rosmariini-viini-kastike kruunasi annoksen ja isäntä hekumoi tämän olevan paras Tallinnassa syömänsä lammas annos.

Mahat olivat tässä vaiheessa jo aivan pinkeinä, mutta jälkkärilista näytti sen verta hyvälle, ettei sitä mitenkään voinut sivuuttaa. Päätimme suosiolla jakaa jälkkärimme ja niin sain kunnian valita listalta mitä annosta maistaisimme. Päätin kokeilla leipävanukasta omenalla, vadelma sorbetilla sekä kinuskikastikkeella. Makeaa oli, mutta sorbetti raikasti annosta kuitenkin. Todella herkkua! Lusikat sauhusivat kun vuoronperään otimme annoksesta palaset ettei toinen vain saa syötyä enemmän 😉 Maukas päätös huippu illalliselle! ”Harry Potter”- tarjoilija kruunasi ravintolakokemuksen ihanan pirteällä ja ihmisläheisellä tyylillään. Laskuunkin hän piirsi oman kuvansa ja onnistui saamaan jopa tipin. Hän jos kuka sen ansaitsi 🙂

Kun sitten pääsin takaisin konttorille, piti myöntää kesäapulaiselle, että oikeassa oli. Rataskaevu 16 oli käymisen arvoinen paikka. Ruoka oli todella hyvää ja hinta-laatusuhde enemmän kuin kohdillaan, täällä saa rahoilleen ehdottomasti vastinetta!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Kthetraveller 21.10.2014 at 17:47

  Oi ja pi, nämä eri bloggaajien tekemät Taölinnan ravintolavinkit saavat kyllä veden kielelle. Tekisi ihan jo ravintoloiden takia mieli lähteä piipahtamaan Tallinnassa.

  • Reply Kthetraveller 21.10.2014 at 17:48

   Öh. Anteeksi kirjoitusvirheet. Kännyllä tässä naputtelen junassa ja sormet harittaa silmien kera.

   • Reply Maria 21.10.2014 at 18:12

    Ei se niin nöpönuukaa 🙂 itse vasta äsken opin käyttämään mobiiliversiota… 😉

  • Reply Maria 21.10.2014 at 18:10

   Tallinnassa on kyllä paljon ihania ravintoloita ja mikä parasta hintakaan ei monessa paikassa ole karmaiseva 🙂 Kovasti mietin itsekin ehtisikö tässä vielä ennen joulua lähteä käväisemään naapurissa.

  Leave a Reply