Suomen suurin matkablogiyhteisö

Medeltidsmuseum Stockholm

Kävelen aina Tukholman Vanhasta Kaupungista siltojen yli uudelle puolelle ohittaen eduskuntatalon siinä samalla. Mitä en aikaisemmin tiennyt on, että samaisella pikku saarella, maan alla on varsinainen helmi museoksi, nimittäin Medeltidsmuseum eli Keskiaikainen museo. Kun nyt tällä reissulla keskiaika näytti muodostuneen teemaksi lähdin avoimin mielin katsomaan mitä paikalla on tarjota. Sisäänpääsy ei maltaita maksa ja se on tämän jälkeen vuoden voimassa, eli voi käydä niin usein kuin haluaa 🙂

Jätin takin ja kassin säilytyskaappeihin ja lähdin tutustumaan paikkaan. Tarinoita ja mielenkiintoisia esineitä on paljon esillä enkä saanut sitä perinteistä museo tunnetta tästä vaikka se sitä onkin. Paikka esittää mielenkiintoisella tavalla Tukholman synnyn sekä historian ja aika vierähti kuin siivillä. Opin paljon uusia asioita kaupungista, jonka ajattelin jo tuntevani aika hyvin.

Mielestäni mielenkiintoisimpaa olivat tarinat tavallisista ihmisistä, heidän arjestaan ja elämästään. Sekä tietenkin karmiva musta kuolema, joka leimaa tuota ajanjaksoa voimakkaasti. Muesossa kerrottiin kuinka jätteet heitettiin ikkunasta vain ulos, rotat vilisivät levittäen ruttoa ja kuolleet lakaistiin mereen kun muutakaan paikkaa ei enää ollut. Tästä saa kuulla enemmän kummituskävelyllä myös ja jotenkin kaikki vierailukohteet, Skansenin keskiaikaiset maalaismarkkinat mukaan lukien, nitoutui niin hyvin yhteen ja tuki toisiaan.

Pienen kulman takaa pääsee myös rikos ja rangaistus alueelle, missä kerrotaan pahamaineisimmista rikollisista ja minkälaisia rangaistusmuotoja aikojen saatossa on käytetty. Myös tämä oli mielenkiintoinen ja karuinta oli lukea kuinka köyhemmän luokan naiset tappoivat lapsiaan koska heillä ei ollut rahaa elättää heitä.

Kun koko alueen on kiertänyt on viimeinen etappi Museokauppa, mistä voi ostaa kotiinviemisiksi koruja, jotka on tehty keskiaikaisia malleja mukaillen ja olivat yksinekrtaisuudessaan kauniita. Myös mausteseoksia sekä muita muistoesineitä on myynniissä ja mietin tovin pitäisikö purkitettua ”rakkaus rohtoa” ostaa kotiin asti 😉

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply ananas2go 5.12.2016 at 05:32

    Hei Maria, hakukone löysi juttusi heti seuraavaksi museon omien sivujen jälkeen. Nyt (12/2016) näyttäisi olevan ilmainen sisäänpääsy. Taidan kokeilla huomenna, kun on noin kätevä sijaintikin. Vaikka Slussenilla kyllä rakennetaan

    • Reply Maria 8.12.2016 at 20:33

      Hei Anna, huomasinkin twiittisi aikaisemmin. Aina parempi jos sisäänpääsy oli ilmainen 🙂 Toivottavasti oli mukava visiitti niin museossa kuin Tukholmassakin!

    Leave a Reply