Suomen suurin matkablogiyhteisö

Slussen – Djurgården lauttamatka

Olin tutkinut Tukholman karttaa ja kun nyt kerran pidin majapaikkaa vanhassa kaupungissa näin että lähellä olevasta Slussenistä on lauttayhteys Djurgårdeniin. Slussen itsessään ei ole mitenkään kaunis alue, mutta tärkeä risteyskohta. Se on eritasoliittymä vanhan kaupungin ja Södermalmin rajalla ja aluetta dominoi betonimainen ilme. Alue yhdistää linja-auto, juna- ja metroverkoston pienessä tilassa ja tämän lisäksi Slussen välittää myös vesiliikennettä sulkujensa kautta eli pieneen tilaan mahtuu paljon. Aluetta on alettu peruskorjaamaan mittavassa kaavassa ja tämä näkyi myös nyt. Koko alue oli yhtä rakennusaluetta ja tiepuomeja oli siellä täällä. Tämän hetkinen aikataulu kertoo, että uusi parannettu Slussen valmistuisi 2020-luvulla.

Kun rakennustyömaan ohi pääsee ja tulee rantaan asti voi kätevästi ottaa lautan, joka kuljettaa Djurgårdenille asti. Matkalla voi pysähtyä Skeppsholmenilla, missä lautta tekee pienen pysähdyksen ja näin pääsee kätevästi vaikka Moderna museetiin tai Östasiatiska museetiin. Mutta päätepysäkki onkin sitten Djurgården missä löytyy jokaiselle jotakin. Kun itse tulin lautalle sunnuntaiaamuna siinä 9.40 pintaan oli paikalla paljon muitakin, jotka olivat päättäneet viettää kaunista syyspäivää ulkosalla. Sain ostettua lipun myyjältä ja ollin viimeisten joukossa, jotka mahtuivat mukaan lautalle ja niin lähdimme vauhdilla eteenpäin. Tukholmaa tulee harvemmin nähtyä tästä persektiivistä ja se on varsin kaunis: Södermalm, Gamla Stan, Stockholm City kaikki omanlaisiansa alueita sulassa sovussa.

Vain kourallinen jäi pois Skeppsholmenilla eikä pysähdys sillä saarella kestänyt kuin muutaman minuutin. Koska olin ollut viimeisten joukossa astuessani laivaan seisoskelin ulkokannella nautiskellen maisemista täysin rinnoin. Viimeinen etappi ei ollut sekään pitkä ja edessä kohosi jo Gröna Lundin vierailijaa hauskuuttavat laitteet. Selvisi että, suurin osa lautalla olevista olivatkin menossa Gröna Lundiin, sillä siellä oli jonkun yrityksen pippalot lapsille meneillään. Mutta jos ei huvipuisto nappaa on Djurgårdenilla paljon muutakin. Ihan vain pari tunnetuinta mainitakseni Waasa skeppet, ABBA the museum ja Skansen. Tai voihan sitä lähteä reippailemaan tai pysähtyä jossain kahvilassa tai ravintolassa matkan varrella. Päätin, että Djurgården on alue, johon pitää tutustua paremmin tulevaisuudessa, siellä voisi jopa pitää majapaikkaa kun näin kätevästi pääsee vanhaan kaupunkiinkin lautalla.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply