Suomen suurin matkablogiyhteisö

Spökvandring i Gamla Stan

Tiedostan täysin että pelkään kaikkia kauhutarinoita sekä kauhuelokuvia ja omaan kaiken lisäksi vilkkaan mielikuvituksen, mutta kuitenkin piti mennä varaamaan paikka 90 minuuttia kestävään kummituskävelyyn Tukholman vanhan kaupungin kujilla. Mielessä oli vielä kauhun hetket Edinburgihn holveissa vastaavanlaisella kävelyllä ja kuinka whiskey oli kerrankin hyvän makuinen juoma sen kokemuksen jälkeen. Tummuva yö, kapeat kujat ja kongit sekä viittaan pukeutunut opas ainoana valona lyhty. No, eletään modernia aikaa ja onhan vanhassakin kaupungissa katuvalot nykyään, mutta kuitenkin. Olin saanut itseni pieneen tärinätilaan vain ajatuksella siitä, minkälainen tämä kävely olisi.

www.stockholmghostwalk.com

Mutta aivan turhaan. Vaikka opas paikoin tekeekin ”yllätyshyökkäyksiä” kävelijöiden sekaan ei Tukholmassa pelottanut läheskään yhtä paljon kuin Edinburghissa. Aloitimme nimenhuudolla Järntorgetilla Evert Tauben patsaan vahtivan silmän alla ja minä päädyin naisoppaan ryhmään. Kävelyjä järjestetään myös englanniksi, mutta menin mukaan ruotsinkieliseen ryhmään ja mielestäni opas puhui selkeästi ja tarpeeksi hitaasti että myös ei-ruotsia-äidinkielenä puhuvat voivat seurata tarinaa vaivatta.

Lähdimme heti kovaa vauhtia kävelemään kapeita kujia pitkin ja saimme kuulla murhatarinoita, päänkatkomistarinoita ja kummitustarinoita eri paikoissa. En lähde kertomaan niitä kaikkia tässä, sillä oikeassa ympäristössä nämä tarinat pääsevät paremmin oikeuksiinsa. Enkä halua pilata elämystä minkä saa kun itse menee tällaiselle kävelylle 🙂

Pidin kovasti kävelykierroksesta ja näin sen myös historiallisena kävelynä, joskin veri pääsi enemmän esille tässä versiossa. Ilta oli oikein onnistunut ja 90 minuuttia meni kuin huomaamatta. Suosittelen ehdottomasti! Kannattaa kuitenkin huomioida, että kävelyvauhti mukulakivillä on varsin nopeatempoista, eli ei korkokenkiä jalkoihin ja liikuntarajoitteisilla voi olla vaikeaa pysyä mukana. Sama pätee jos lähtee lastenrattaiden kanssa liikenteeseen; tarinat voivat olla liian raakoja perheen pienimmille ja portaita joutuu paikoin kapuamaan niin ylös kuin alas. Mutta kaiken kaikkiaan kokemisen arvoinen retki!

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply