Suomen suurin matkablogiyhteisö

Café: Ladurée Stockholm

Tulin ulos Östermalmin kauppahallista pienoisessa pettymyksen tilassa siitä, ettei niitä ihania leivoksia mitä siellä myydään voinut syödä paikan päällä kun ei ollut pöytiä. Ne olisi pitänyt ostaa mukaan, mutta kun teki mieli juoda kupponen teetä siinä kyytipoikana ei puisto-herkuttelu kuullostanu houkuttelevalta. Mutta nostettuani katseeni jaloistani huomasin ihanan Ladurée kahvilan. Kaikki pettymys hävisi kuin tuhkana tuuleen ja iso virne naamalla suuntasin kuppilaan.

Sisältä paikka on juuri niin pastellisävyinen kuin mitä se on Ranskassakin ja sekunnissa tunsin miten oli kuin olisin siirtynyt Pariisiin. Iloinen ruotsalainen tervehdys palautti kuitenkin takaisin Tukholmaan ja rupesin miettimään mitä tilaisin. Kannullinen Marie Antoinette teetä pitää tietenkin olla ja sitten vaikka kolme macaroonsia. Yksi hempeän vaalean keltainen appelsiinikukka macarooni, takuuvarma vihreä pistaasi macarooni ja sitten se kolmas rupesi jo tuottamaan ongelmaa. Tiesin etten enempää jaksaisi syödä ja vaihtoehtoja oli niin monta. Pyysin myyjää valitsemaan jonkun hyvän ja niin sain toffee-suolakaramellisen vaalean ruskean macaroonin kolmanneksi herkuksi lautaselle. Sisällä ei ollut istumapaikkoja lainkaan, joten en tiedä miten talvisin onnistuu teehetki, vai pitääkö silloin vain suosiolla Laduréestäkin ostaa kotiin macaroonsinsa ja teensä. Nyt kuitenkin onnistui vielä istua ulkopuolella markiisin alla lämpölamppujen lämmittäessä yläpuolelta.

Ehdin istua ehkä minuutin yksin kun seuraava yksin matkaava naisturisti huomasi paikan, kävi sisällä ja tuli myös ulos istumaan. Trendi jatkui ja pian jokaisessa pöydässä oli yksin istuva nainen 🙂 Selvästi laatutietoista porukkaa 😉 Sain teeni tuossa tuokiossa samoin kuin macaroonsini ja istuin sitten siinä herkkujeni kanssa katsomassa ohikulkevia ihmisiä ja tutkailin samalla karttaa miettiessäni minne suuntaisin seuraavaksi.  Ehdinpä hehkuttaa paikkaa porukoillekin, joten nyt kuukauden päästä kun he suuntaavat Ruotsiin on Ladurée kuulemma listalla missä he juovat aamupäiväteensä 😀 Koska kotona on entuudestaan niin montaa eri teelatua vielä en tällä kertaa ostanut mitään mukaan kotiin, mutta jahka ehdin juoda vanhat alta pois, täytyy purkillinen Marie Antoinette teetä ostaa kotiinkin ja pelkäänpä etten selviä ilman uusia macaroonseja paikasta pois! Herkkua 🙂

Näin kun voisi herkutella… edes kerran 😀

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Maarit Johanna 3.10.2014 at 21:09

  Ladureehen taisin tutustua ensi kertaa Bangkokissa. Silkkaa luksusta! Ymmärrän kyllä tuntemukset kuin olisi Pariisiin tupsahtanut ^^

  • Reply Maria 4.10.2014 at 17:49

   Ladureen macaroonsit ovat kyllä luksusherkkua 🙂 Dubaissa tuli maistettua ja sitten tietenkin ihan Pariisissa, mutta ihanaa että nyt Tukholmastakin saa. Tulispa se Helsinkiin myös! 😀

 • Reply lena 3.10.2014 at 15:35

  Näyttääpäs hyvältä! Macaroonsit ovat suurta herkkuani, Ladureet mukaanlukien! Tosin en voi väittää tunnistavani eroa Ladureen ja muiden laatumerkkien välillä 😀

  • Reply Maria 3.10.2014 at 15:58

   En minäkään eroa välttämättä laatumerkkien välillä tunnistaisi itsekkään. Herkkua ne kuitenkin on ja innostuksissani kerran yritin niitä leipoa itsekin… ei oikein onnistunut vaan lössähti koko pellillinen, joten jätän suosiolla vastedeskin osaavien käsiin ja keskityn vain syömiseen 🙂

  Leave a Reply