Suomen suurin matkablogiyhteisö

Saako Tukholman matkasta enää innostua?

Jos opiskeluaikana tuli ravattua Tukhomassa lähes kuukausittain ja ennen sitäkin perheen kanssa aika usein, tuli se turisti Tukholma aika tutuksi. Saako siis enää innostua jos lähtee mini-lomalle Tukholmaan. Olen joka tapauksessa aivan fiilareissa. Aivan samanlaisessa täpinöissä kuin vaikka Lontoon tai Pariisin matkasta! Hiukan hassu tunne, mutta näin se vaan on. Tiedän, että nostalgisuuden kourissa tulen tekemään myös niitä ”vanhoja tuttuja juttuja” tulevalla matkallani, mutta olenpa taas googlaillut mitä muuta voisin tehdä. Vastaan tuli seuraavaa:

Abba museo – Kyllä! Sinne täytyy mennä fiilistelemään Waterloon tahdittamana. Katsoin vielä kartasta, että sinne pääsisi vesiteitse Slusseniltä, joten saan yhdistettyä laivaretken tähän. Jej 🙂

Skansen – En meinaa Allsång på Skansenin jalanjäljissä mennä enkä sooloakaan vedellä, mutta sattuu niinkin sopivasti että juuri vierailuni aikana siellä on keskiaikaiset markkinat. Pääsen tutustumaan paikallisiin käsitöihin, herkkuihin ja tunnelmaan vielä hauskan teeman siivittämänä. En malta odottaa.

Keskiaikainen museo – Keskiaikaisista markkinoista innostuneena päätin vielä käydä keskiaikaisessa museossa. En ole suuri museoiden ystävä, mutta jos teema ja aihe ovat kohdillaan saatan jopa innostua 🙂

Kummituskävely – Pelkään kauhuelokuvia ja muita selkäpiitä karmivia juttuja, mutta jostain syystä piti mennä ilmoittautumaan 90 minuuttia kestävälle kummituskävelylle Vanhassa Kaupungissa. Luvassa siis pelottava yö 😉

Gamla Stan – Varasin vierailuni ajaksi hotellihuoneen Scandic Gamla Stanista ja odotan tätä kuin kuuta nousevaa. Pitoreski ympäristö, tunnelmallinen hotelli (ainakin kuvista päätellen) ja itselleni uusi hotellituttavuus. Puhumattakaan paikan kehutusta aamupalasta, voi että 🙂

Näihin tietenkin kun lisää Östermalmstorget, Hötorgetin ruokapuoli, Kungsträdgården ja vähän shoppailua Gallerietissä on jo tämän tytön mini-loma aika paketissa.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Velma 2.10.2014 at 18:03

  Kaikista matkoista saa innostua niin paljon kuin huvittaa! Mä tykkään kanssa Tukholmasta paljon. ABBA-museo on vielä mulla näkemättä.

  • Reply Maria 3.10.2014 at 12:34

   Abba museossa vierähtää mukavasti aika! Olin yksin liikenteessä ja hiukan nolotti lauleskella äänitysstudiossa itsekseen tai tanssia lavalla kun ketään tuttua ei ollut katsomassa, mutta hauskaa oli silti 🙂 Suosittelen ehdottomasti käymään.

 • Reply Hanna 26.9.2014 at 18:12

  Saa innostua! Tukholma on ihana, suomalaisena se vaan tuntuu niin tutulta kohteelta, että ei aina näe kaupungin kauneutta 🙂 Abba-museo oli todella hauska vierailukohde ja keskiaikainen museo oli sekin positiivinen yllätys. Ja shoppailuhan on aina hyvä idea! 😀

  • Reply Maria 30.9.2014 at 13:25

   Tukholma näytti aivan uuden puolensa ja se oli mitä ihastuttavin. Keskiaikainen teema oli näköjään tällä visiitillä ja tuntui kuin kaikki linkittyisi jotenkin niin hyvin yhteen. Abba nyt ei keskiaikaan kuulu, mutta museo oli aivan huippu ja shoppailunkin parissa vierähti tunti jos toinenkin 😀

 • Reply Maarit Johanna 26.9.2014 at 15:56

  Tottakai saa innostua 🙂 Kotimaan matkoistakin on välillä niin mielissään! Kotikunnassakin on niin paljon paikkoja näkemättä että melkein hävettää. Tukholma on sentään hiukan kauempana :p

  • Reply Maria 30.9.2014 at 13:23

   No sitä minäkin 🙂 Kaikki lomat ovat tervetulleita enkä usko että koskaan olisin niin nähnyt jonkun paikan etteikö sieltä löytyisi myös jotain uutta. Ja ainahan voi käydä jo hyviksi todetuissa paikoissa uudestaan 😉

  Leave a Reply