Suomen suurin matkablogiyhteisö

Marbellan vanha kaupunki

Olin ajatellut meneväni Marbellan vanhaan kaupunkiin päiväsaikaan kiertelemään, mutta niin vain viikko meni ja niinä kahtena kertana kun siellä olimme, oli ilta. Mutta vanha kaupunki on kaunis ja vierailemisen arvoinen paikka riippumatta siitä, mikä aika päivästä on. Niin kuin monesti olen totenut, rakastan tällaisia vanhoja kaupunkeja: niiden kapeita kujia, persoonallisia vähän vinksallaan olevia taloja missä pyykki roikkuu vastakkaiseen taloon, hämäriä parin ruokailijan ravintoloita, käsityökauppoja ja paikallisia jotka vaikuttavat olevan omassa pikku kuplassaan kaukana ympäri pörräävistä turisteista ja vain jatkavat lautapelin pelaamista appelsiinipuun alla. Tekisi oikein mieli itsekin osallistua peliin.

Koska ystäväpariskunnalla on ystäviä ravintola-alalla ja paikan ruoka oli älyttömän hyvää (siitä myöhemmin oma juttunsa), emme kokeilleet muita ravintoloita, mutta monien ohi kävelimme kuitenkin ja vilkaistuani listoja, ne näyttivät kohtuu hintaisilta ja pöydissä olevat annokset maukkailta. Ihana ruoan tuoksu leijaili joka kulman takaa ja itsensä hillitseminen on vaikeaa, kaikkea kun tekisi mieli kokeilla 😉 Kiersimme myös käsityökauppoja jos vaikka jotain mielenkiintoista ostettavaa tulisi vastaan. Isäntä mietti kovasti ostaisiko mosaiikkisen härän edellisen pamahdettua lattiaan siivousinnossa kotona, mutta juuri SE HÄRKÄ ei tullut vastaan. Löysin kuitenkin ihania valkoisia mekkoja ja paitoja myyvän liikkeen, mistä tuli niin kesäinen tunnelma. Harmi vain että vitivalkoisten kesävaatteiden käyttöaika kotosalla on hyvinkin rajoittunut…

Kiersimme lähes koko vanhan kaupungin ja tulimme vanhoille kaupungin muureille, jotka vielä olivat pystyssä. Pari kissaa loikoili laiskasti muurilla ja itse innostuin granaattiomenapuista, jotka kasvoivat muurin vieressä. Meillä nämä ihanat hedelmät maksavat maltaita, kun täällä niitä voi poimia suoraan puusta… Kirkon kellotkin löivät juuri merkiksi, että kello oli seitsemän illalla ja lähdimme kohti ravintolaa. Marbella on siis paljon muutakin kuin mitä rannan tuntumassa näkee: hiekkaa, bikinejä ja turistikrääsää. Kannattaa suunnata vähän poispäin rannasta ja aivan uusi maailma avautuu persoonallisena ja viehättävänä 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Maarit Johanna 15.9.2014 at 16:41

    Tulee aika paljon taloista ja kapeista kujista Alcudian vanhakaupunki mieleen Mallorcalta 🙂

    • Reply Maria 15.9.2014 at 20:23

      Eli sinne täytyy siis mennä 🙂 Alcudia oli itse asiassa harkinnassa viime vuoden kesälomakohteeksi, mutta Rhodos voitti paremmilla lentoajoilla. Täytyy miettiä vaikka ensi kesäksi!

    Leave a Reply