Suomen suurin matkablogiyhteisö

Yöllistä Dalí taidetta

Olimme kävelemässä Marbellan vanhasta kaupungista rannallepäin iltamyöhäsellä ja sattumoisin tulimme Avenida del Marille. En ensin nähnyt kadussa mitään sen kummalisempaa, mutta pian huomasin että pronssisia patsaita oli vieri vieren aika paljon. Pakko lukea hiukan tarkemmin ensimmäisestä patsaasta mitä nämä ovat ja eikös ne olleetkin Salvador Dalín luomuksia. Dalí syntyi 11.5.1904 Figueras Cataloniassa ja on yksi tunnetuimmista surrealismin taiteilijoita. Espanjalaisena hän tietenkin on hyvinkin tunnettu kotimaassaan ja Marbellan kaupunki osti häneltä nämä taideteokset piristämään Alameda puistoa ja aluetta. Nyt monet istuvatkin mielellään penkeillä viettämässä päivää Dalín luomusten keskellä.

Täytyy myöntää, että itse tunnen Dalín lähinnä nimeltä ja ne harvat tuotokset mitä olen nähnyt eivät erityisemmin ole sytyttäneet. Kun nämä patsaat nyt kerran olivat tässä edessäni ja katseltavissa aivan ilmaiseski päätin niitä hiukan lähemmin silmäillä.

Mielenkiintoisia, mutta taidan olla sen verran klassisismin kannattaja että pidän enemmän realistisen näköisestä taiteesta. Hauskaa kuitenkin, että taidetta tuodaan lähestyttäväksi kaikkien eteen eikä vain piiloon museoon 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply