Suomen suurin matkablogiyhteisö

Rantatuoli vai suoraan hiekalle?

Meillä oli lyhyt kävelymatka Marbellan rannalle ja siitä alkoikin mietiskely minne levittäydytään. Vaihtoehtoina on vuokrata aurinkotuoli jostain lukuisistä pikku alueista tai levittää pyyhe suoraan hiekalle ja näin välttyä maksusta. Me teimme kumpaakin ja mielipiteet kumpi on hauskempaa jakaantui tasan.

Itse pidän aurinkotuoleista. Toki, ne maksavat hiukan, mutta pyyhe ei ole kauttaaltaan hiekassa puhumattakaan hiuksistani, jotka aina sotkeutuvat siihen kun pyyhe loppuukin kesken ja makaan lopulta pää hiekassa. Tuoleissa on myös se hyvä puoli, että niiden mukana tulee usein varjo. Saan näppärästi pääni varjoon kun loput ruhostani jatkaa auringossa löhöilyä. Lisäksi näiden alueiden henkilökunta usein on palvelualtista ja tuo (rahaa vastaan tietenkin) juotavaa tai naposteltavaa jos sellaista alkaa tehdä mieli. He myös vartioivat tuoleja kun lähtee uimaan. En tietenkään jätä luottokortteja ja kameroita esille loikoilemaan ja itse kirmaa uimaan, mutta ainakin itseäni rauhoittaa edes vähän tieto, että joku pitää aluetta silmällä.

Istäntä puolestaan kutsuu itseään rantapojaksi ja haluaa maata hiekalla. Tietenkään hän ei muista ottaa omaa pyyhettä mukaan millä maata, joten lopulta molemmat makaamme aina minun pyyhkeellä. Hän tykkää siitä kun saa etsiä sitä sopivaa kohtaa mihin levittäytyä ja töniä hiekkaa niin että saa juuri sopivan tuen selälle. Itse satun aina saamaan kaiken maailman kivet, simpukat, tupakantumpit ja pahimpana lasit sekä koirankakat juuri alleni…

Mutta kokeilimme siis kumpaakin tapaa nauttia kesäpäivistä Marbellan rannalla. Se ei ollut missään vaiheessa tupaten täynnä ja aina löytyi paikka minne mennä. Välimeri on aika kylmää kun Atlantilta tulee viielämpää vettä, joten leppoisasta uimisesta ei ainakaan omalla kohdalla tullut mitään. Istäntä pitää aalloista ja metsästikin niitä lapsen intoa täynnä aina kun niitä näkyi tulevan. Itse kastauduin nopeasti ja kipitin äkkiä takaisin pyyhkeelle. Hrrrr. Yhtenä päivänä sattui vielä tuulemaan aika reippaasti ja vaikka uiminen ei ollutkaan kielletty, tuli hiukka vilu maata vain bikineissä.

Rannan tuntumassa on lisäksi paljon ravintoloita, baareja, pikku kojuja missä myydään rantatavaroita ja juotava/syötävää, kuntosalivehkeitä reippailuun (kyllä, kokeilimme näitä pari kertaa) sekä varsin toimivat käymälätkin. Eli kauas ei tarvitse lähteä vaan koko päivän voi viettää rannalla. Ja halutessa vaikka jatkaa iltaa suoraan rantabaariin futista katsomaan 🙂

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply