Suomen suurin matkablogiyhteisö

Silmät ristissä Barcelonasta Madridiin

Siirrytään takaisin kesälomaan, vaikka siitä onkin jo aikaa…

Kun koko lomaviikon on heräilly ilman kellon pirinää, on kova pala yhtäkkiä joutua heräämään ennen kuutta ja vielä pysyä aikataulussa. Kaikki oli kyllä jo pakattuina, joten kammettuani itseni sängystä ylös oli suuntana Barcelonan juna-asema. Asemalle löytämisessä ei ollut mitään ongelmaa, mutta sitten pari paniikki hikipisaraa ehti jo muodostua, kun emme meinanneet löytää oikeaa tiskiä, missä tulostamamme liput vaihdettaisiin oikeisiin. Jäin itse lopulta seisomaan matkalaukkujen kanssa kun isäntä lähti etsimään oikeaa pistettä. Ei jäänyt montaa minuuttia pelivaraa kun hän lopulta tulla viiletti lippujen kanssa. Leveä virne naamalla paljasti, että oli herra ehtinyt käydä kahvilassa vielä ostamassa aamupalatkin 🙂

Oikealle perongille oli sitten selkeät opasteet, samoin kuin itse junassa ja löysimme paikkamme nopeasti. Onneksi oli paljon jalkatilaa ja koska juna oli puoliksi tyjä (tai ainakin meidän vaunu oli) pystyimme surutta laittamaan tuolit makuuasentoon ja yrittää nukkua, tai siis minä yritin. Telkkarista tuli joku toimintaelokuva, jota isännän piti ehdottomasti katsoa ja ikkunan ulkopuolella vilistävä maisema oli sen verran mielenkiintoinen, että varsinkin alkuun sitä piti tietenkin tuijotella, joskin olin sen verran väsynyt ettei kameraa tullut kaivettua esille ollenkaan… Vaunun ilmastointi hurlutti hurluttamistaan ja olin äärettömän iloinen että olin älynnyt pakata huivini käsimatkatavaroihin ja kietouduin siihen lopulta ja nukahdin hetkeksi.

Ei edes nukkuessa saa olla kameralta rauhassa… 😉

Juoma- ja ruokavaunu oli kuulemma kilistellyt ohitsemme ja isäntä oli käynyt vielä ravintolavaunusta ostamassa lisää juomaa kun itse haahuilin unen ja valvetilan välisessä tilassa. Näistä ei kuitenkaan ole mitään muistikuvaa, mutta heräsin kuin käskystä juuri kun olimme saapumassa Madridiin. Itselleni Madrid oli aivan uusi tuttavuus, mutta isäntä on aikoinaan asunut muutaman vuoden kaupungissa ja maisemat olivat tuttuja. Pysähdyimme lopulta asemalle ja löysimme metropysäkin myös nopeasti. Siitä ei sitten ollutkaan kuin muutama pysäkki hotellillemme ja parin päivän mittainen Madridin vierailu oli alkanut 🙂

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply