Suomen suurin matkablogiyhteisö

Porvoon Wanhat

Kävin viime viikolla kummipojan kanssa Porvoossa kun siellä on aina niin mukava vierailla. Jätimme auton mukavasti varjoon joen toiselle puolelle, josta oli lyhyt kävelymatka sillan yli Wanhaan Kaupunkiin. Kaikki sisustusaiheiset kaupat piti tietenkin koluta läpi ja siinä sitten tyytyväisenä kanniskelin biojätepönttöä loppupäivän. Se vaan oli niin kaunis eikä ollenkaan turha ostos kun kerran käyttöön tulee sitten kotona 🙂 Kummipoika puolestaan valitsi ihanasta vanhan ajan lelukaupasta mieleisensä oranssin puisen pienen lohikäärmeen, joka pitää ääntä kun sitä ravistaa, joten ei ollut hukkareissu hänelläkään 🙂 Tietenkin kävimme myös kakkukahvilla Café Helmen mukavalla sisäpihalla ja voi sitä suklaa- ja kinuskikakkujen ihanaa makua. Jami! Joenrantaa tallusteltiin myös aikamme ja ahtauduttiin suuren kiinalaisturistijoukon kanssa Brunbergille sisään. Porvoo on loistava valinta eikä kaukanakaan pääkaupunkiseudulta.

 

Vaikka päivä olisikin koostunut vain tästä, olisi se jo ollut hieno, MUTTA. Aivan vanhan juna-aseman vieressä on Porvoon Wanha Rautakauppa ja se on suoranainen löytö! Raffi, hiomaton, originelli helmi! Rakastuin täysin <3  Miten ihmeessä olen voinut vuosikaudet kävellä tämän paikan ohi tajuamatta mitä siellä sisällä on?!?! Häväistys sentään. Tästä lähin jos haluan jotain originellia laittaa kotiin tai kunnostaa jonkun vanhoista tavaroistani suuntaan ensimmäiseksi tänne. Nostalgisia tapetteja, vanhoja ovia ja ikkunoita, pientä ja suurempaa sisustuselementtiä ja tuhottomasti pikku muttereita ja nuppeja. En käsitä miten ihmeessä paikanpitäjä löytää kaikki tavarat siitä määrästä, mutta uskomatonta kyllä, pieninkin mutteri löytyi suitsait ja edessämme ollut pariskunta sai kaipaamansa hevosenkengän sekä pidikkeen 🙂 Jos itse jaksaa uhrata hiukan aikaansa ja selvittää mitä aarteita paikka kätkeekään voi sieltä tehdä todellisia löytöjä.

Meidänkin etsimä pikku osanen todella vanhaan kaappiin löytyi sekunneissa ja olin äärettömän otettu paikasta. Hypistelin esineitä, tongin jännittäviä kasoja tavaroita ja päätin, että kun olemme löytäneet tulevan asuntomme suuntaan pakettiautolla Porvooseen tekemään sisustuslöytöjä niin Porvoon Wanhasta Rautakaupasta kuin muistakin sisustusliikkeistä Wanhassa Kaupungissa 😀

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply