Suomen suurin matkablogiyhteisö

Elämyksiä entisellä härkätaisteluareenalla

Barcelonassa Plaça d’Espanyan vieressä on punatiilinen pyöreä rakennus joka saa ajatukset heti kohti härkätaisteluja ja matadoreja. Itse en noista härkätaisteluista pidä saatikka koskaan edes nähnyt niitä livenä, hyvä niin, joten en koskaan ole ollut myöskään härkätaisteluareenalla. Tämä pyöreä rakennus Las Arenas nimeltään on kuitenkin kekseliäästi muutettu vuonna 2011 ostoskeskukseksi. Sijaintinsa ansiosta lähellä Montjuicin maagista suihkulähdettä, kerää se turisteja enemmän kuin mitä luulen kauppakeskuksen muuten saavan. Ylhäällä katolla nimittäin on lukuisia ravintoloita, mutta mikä tärkeämpää, sieltä näkee hyvin tuon kuuluisan suihkulähteen eikä Plaça d’Espanyassakaan ole mitään vikkaa, kaunista arkitehtuuria täynnä. Täytyy myöntää ettemme mekään Las Arenasiin olisi eksyneet, mutta olimme sen verran hyvissä ajoin liikenteessä ennen suihkulähdevaloshowta, että päätimme katsastaa Las Arenasin myös. Käytimme heti alkuun hyväksi ilmaisia wc-tiloja ja tämän jälkeen suuntasimme ylös katolle katsomaan maisemia. Kiersimme koko katon ajatuksena istahtaa hetkeksi drinkeille, mutta koska olimme illallisaikaan liikenteessä oli pöydät varattu ruokailijoille.

Räpsimme kuvia joka suuntaan hetken ja päätimme sitten suosiolla vain jatkaa suihkulähteelle. Sisällä oli kuitenkin alkanut tango tanssit ja siinä oli ihan kiitettävästi porukkaa tanssimassa. Epäselväksi jäi saisiko kuka tahansa osallistua tanssiin, vai oliko kyseessä joku kurssi tai esitys. Hyviä tanssijoita kaikki kuitenkin vaikuttivat olevan, emmekä me viitsineet jäädä ottamaan selvää saisiko itsekin tanssahdella Por una cabeza:n tahtiin. Koko areena kaikui muuten tyhjyyttään, sillä liikkeet olivat jo sulkeneet ovensa ja vain elokuvateatteri oli enää auki sekä alakerrassa olleet muutamat kahvilat. Paikka on kuitenkin mielenkiintoinen ja vanha härkätaisteluareenan rakenteet on hienosti säilötty uuteen moderniin sisukseen. Jos ei shoppailun merkeissä mene, niin ainakin katsomaan kauniita maisemia Montjuicin kukkulalle päin, sisälle kun ei maksa mitään 🙂

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply