Suomen suurin matkablogiyhteisö

Satamakävelyllä Port Vellissä

Ennen Barcelonan matkaa olin pikku päässäni miettinyt että viettäisimme aikaa myös satamassa ja rannalla. Olin ajatellut että ilman muuta aika riittää ja voidaan jopa maata rannalla aamupäivä ja iltapäivisin sitten katsella nähtävyyksiä. Tämä on kaukana todellisuudesta. En päässyt rannalle asti kertaakaan! En siis edes nähnyt sitä. Lähimmäksi rantaa pääsin kuitenkin kävellessämme satama-alueella. Port Vell tai suomennettuna vanha satama osui siis matkallemme kävellessämme kohti Barceloneta kaupunginosaa. Ja onneksi näin 🙂 Alue on rauhallisempi kuin vieressä sijaitseva Las Ramblas kävelykatu, mutta täälläkin on paljn nähtävää ja koettavaa. Tuntuu kuin Barcelona olisi vasta herännyt henkiin vuoden 1992 Olympialaisiin sillä satama rakennettiin juuri ennen näitä kisoja. Sitä ennen koko alue oli ränsistynyt lukuisine tyhjine varastorakennuksineen, junaratoineen ja tehtaineen. Nykyinen näkymä on kaukana vanhasta. Alue on freessi, ilmava ja helposti lähestyttävä.

Kolumbus patsas tähystää merelle aivan sataman tuntumassa ja lähestulkoon patsaan juurella oli antiikkimarkkinat juuri sopivasti tullessamme sinne. Mielenkiintoisia esineitä oli lukuisia ja nähtävästi myyjät tiesivät niiden arvon, sillä ”löytöjä” oli turha edes yrittää tehdä, kaikki maksoivat enemmän kuin olin valmis esineestä maksamaan. Mutta näitä vanhoja esineitä oli mukava katsella hetken, eikä tarjonta rajoittunut vain Espanjalaiseen historiaan, vaan myös Beatles vinyylilevyjä, Elvis muistoesineitä jne oli myynnissä.

Keskellä koko satamaa löytyy uusi Maremàgnum, missä pääsee ilmastoituihin sisätiloihin shoppailemaan ja syömään joissain sen lukuisista ravintoloista. Täältä löytyy myös elokuvateatteri sekä Eruoopan suurin akvaario mikäli yllä mainitut eivät vielä riitä viihdyttämään tarpeeksi. Jalankulkijoille on rakennettu silta Rambla de Mar joka yhdistää Las Ramblasin kauppakeskukseen. Siltaa voi aina tarpeen vaatiess siirtää, jotta laivat voivat saapua ja lähteä satamasta ja onhan siinä katseltavaa samalla kun hienot veneet ja laivat lipuvat ohitse. Me emme menneet sisälle, sillä halusimme keskittyä kauniiseen satamaan enemmän, mutta jos aikaa olisi ollut ylimääräistä olisi Maremàgnum ollut varteenotettava vaihtoehto.

Port Vell:issä on myös lukuisia kauniita rakennuksia eikä pieni kävelyretki satamassa ole ollenkaan huono idea. Kävelytien suuntaisesti löytyy myös pieni puisto muutamine puineen ja niiden varjossa onkin mukava istua ja seurata veneitä, ihmisiä ja kaikkea mitä tapahtuukaan ympärillä. Alueena satama on varsin monipuolinen ja tekemistä löytyy jokaiseen makuun. Siinä tallustellessamme eteenpäin ryhmä turisteja Segwayn päällä hurahtivat ohitse. En ole itse koskaan sellaisella mennyt, mutta kovasti rupesi tekemään mieli. Ryhmä oli suhteellisen pieni joten kuuli hyvin mitä opas kertoi ja vauhti oli tarpeeksi nopea jotta ehtii tutustumaan mahdollisimman laajaan alueeseen kuitenkaan menemättä liian kovaa ohitse. Tämä sai nyt kuitenkin jäädä tällä erää ja me jatkoimme kävellen matkaa kohti Barcelonetaa ja Salamanca ravintolaa.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply