Vanhan kaupungin kujilla löysin Barcelonani

Rakastan vanhoja kaupunkeja! Niitä kapeita katuja, historiaa uhkuvia rakennuksia, pieniä salaisia nurkkia, ihanan tunnelmallisia liikkeitä ja uteliaisuutta minkälainen asunto löytyykään ränsistyneen julkisivun takaa. Jos jossain vaiheessa aika-matkustus olisi mahdollista, olisi enemmän kuin mielenkiintoista päästä kokemaan hetken elämää juuri tällaisessa paikassa.

Barcelonan vanha kaupunginosa on sokkeloinen alue, missä kujat menevät lähes ympyrää ja voikin löytää itsensä samasta kohdasta, mistä hetki sitten lähti liikkeelle. Sieltä voi löytää toinen toistaan söpömpiä liikkeitä aina käsitöistä kondiittoreihin ja jokaiseen tekisi mieli pysähtyä. Me kävimme yhdessä pienessä puodissa, missä valmistui käsin venetsialaistyylisiä naamioita ja toive päästä joskus sellaisiin naamiaisjuhliin heräsi taas sisälläni. Onneissani kolusin myös muutaman pienen vaatekaupan, missä myytiin persoonallisia mekkoja ja paitoja, aivan ihania! Löytyihän myös vanhasta kaupungista turistikrääsä kauppoja, mutta onneksi sentään näitä muitakin kauppoja löytyi paljon 🙂

Kun kurkkua rupesi kuivaa istahdimme komeron kokoiseen baariin lasillisille ja keskustelimme omistajan kanssa Picasso museon taiteesta ja siitä miten hyvin itse museo on piilotettu vanhaan kaupunkiin. Jotkut kyltit osoittavat yhteen suuntaan kun seuraava kyltti taas takaisin toiseen suuntaan. Omistaja vain naureskeli että jos on tarkoitettu löytää se museo, sen löytää 🙂 Meidän oli näköjään tarkoitus löytää se myöhässä, sillä saavuimme sinne juuri sulkemisaikaan… mutta jatkoimme sitten kujilla käyskentelyä ilman sen suurempia suunnitelmia ja parkkeerasimme lopulta jälleen terassille sangrialle ja oluselle. Aurinkovarjojen alta on aina niin mukava katsella ihmisiä ja nauttia harvinaisesta kiireettömyydestä, varsinkin näin persoonallisessa ympäristössä. Tämä on sitä Barcelonaa parhaimmillaan 🙂

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply