Suomen suurin matkablogiyhteisö

Las Ramblas: siitä joko pitää tai ei

Las Ramblas on yksi Barcelonan tunnetuimmista paikoista. Se on vähän päälle kilometrin mittainen katu täynnä elämää. Kadun sivuilla on paljon eri liikkeitä aina turistikrääsästä Desigual liikkeisiin ja urheilubaareista kondiittoreihin. Las Ramblas alkaa Plaça de Catalunyalta ja jatkuu aina satamaan asti missä Kolumbus tähystää merelle. Kaikki aina kehottavat välttämään tätä turistirysää, mutta pidin siitä! Siis ihan oikeasti 🙂 Ihmisvilinä, eloisuus ja jopa ärsyttävät pillimyyjät luovat kokonaisuuden, joka kuitenkin viehättää tavallaan. Kyllä, paikka kuhisee turisteja, kyllä kaikki on myös suunnattu turisteille, mutta kun tämän tiedostaa ja tietää ettei Las Ramblas ole sama asia kuin Barcelona voi siitä pitääkin. En lähde niin pitkälle, että väittäisin sen olevan Barcelonan parasta antia tai edes lemppari asiani kaupungissa, mutta kaikessa korniudessaan kuitenkin iloisen hilpeä! Kummallakin puolella keskellä kulkevaa kävelykatua on pikku kioskeja missä myydään kukkia, jäätelöä, leivonnaisia, karamelleja, keramiikkaa, postikortteja, mitä nyt missäkin. Lisäksi on ravintoloita, kahviloita sekä baareja. Näistä en voi sanoa kuitenkaan sen enempää mitään, en kokeillut ravintolatarjontaa Las Ramblasilla ollenkaan. Noin puolessa välissä katua löytyy kuitenkin markkina-alue, missä myydään erilaisia ruokia ja siellä söimme kyllä, mutta teen tästä helmestä ihan oman postauksen myöhemmin. Mutta itse Las Ramblasin ruokatarjontaa en raottanut.

Las Ramblas on pääosin kävelykatu jonka kummallakin puolella kulkee yksisuuntaiset ajotiet, keskelle jää täten Ramblas Boulevardi. Barcelonan kaupunki on lisäksi rajoittanut liikennemäärää tämän alueen läpi ja jalankulkijat dominoivat, mikä onkin ihan mukavaa vaihtelua autorikkaassa kaupungissa. Jos ei jaksa kävellä koko katua päästä päähän matkantekoa helpottaa metropysäkit. Plaça de Catalunyan luona on yksi pysäkki, noin keskivaiheilla katua toinen ja Kolumbus patsaan tietämillä kolmas. Mutta tuo 1,2 km menee kuin huomaamatta seuratessa ihmisiä ja Las Ramblasin tarjontaa. Kannattaa kuitenkin varoa taskuvarkaita, sillä niitä alueella on paljon ja tästä varoitellaankin monessa paikassa.

Kadun varrelta löytyy myös rutkasti taidetta ja performansseja. On ihmispatsaita, jotka poseeraavat kanssasi rahasta, katumaalareita jotka maalaavat joko realistisen kuvan itsestäsi tai karikatyyrin sekä muutama museokin löytyy aina vahamuseosta erotiikkamuseoon. Jopa Miró on jättänyt oman taideteoksensa Las Ramblasin katuun. Liceu metropysäkin kohdilla (se puolessa välissä oleva metropysäkki) on mosaiikkinen ympyrä, jonka Miró on tehnyt eikä suurin osa sen ylikulkijoista edes noteeraa tai tiedä asiasta.

Myös hotelleja, hostelleja ja asuntoja löytyy runsaasti Las Ramblasin varrelta. Näiden majoitusten hyviin puoliin kuuluu tietenkin keskeinen sijainti, mutta meluun saa varautua. Eikä melua ole vain päivisin, vaan myös myöhemmin, sillä menoa ja vilskettä saattaa olla aamuyön tunneille asti. Mutta jos tietenkin haluaa olla tapahtumien keskipisteessä, eikä äänet niin häiritse, löytyy kadun varrelta varsin kauniita koristeellisia hotelleja sekä persoonallisia asuntoja! Eikä aamupalapaikkaa kauaa tarvitse etsiskellä, senkun astuu ovesta ulos ja valinnanvaraa löytyy vaikka millä mitalla.

Mutta jos Barcelonan lähtee, kannattaa Las Ramblas edes katsastaa kerran, tietääpähän sitten minkälainen katu on kyseessä ja mitä mieltä siitä itse on 🙂

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Katja 20.7.2014 at 09:21

  Mulle katu taas esittäytyi aivan järkyttävänä turistirysänä. Olen ehkä muutenkin rauhaa rakastava ihminen enkä niinkään tykkää ihmisvilinästä ja toisekseen arvostan kaikkea paikallista. Ehkä tuo katu on juurikin sellainen että sitä vihaa tai rakastaa. 😀

  Kiva lukea näitä sinunkin Barcelona postauksiasi. On mukava aina lukea toisten kokemuksia ja vinkkejä paikoista ja nähdä samalla mitä sitä itsellä jäi näkemättä ja kokematta. : )

  • Reply maelle 20.7.2014 at 18:15

   Turistirysä Las Ramblas ehdottomasti onkin, mutta jotenkin se ihmisvilinä vain oli niin mukaansa tempaavaa. Se on kuin New Yorkin Times Square tai Lontoon Piccadilly, kamalasti turisteja räpsimässä kuvia 😉 Mutta jos siitä pääsee yli ja antaa paikan viedä mukanaan niin se voi olla mieluisakin kokemus. Toki täytyy olla oikealla tuulella… ei saa olla kiire minnekkään eikä antaa kaikkien kaupustelijoiden häiritä itseään. Mutta oikeassa olet, rauha siitä on kaukana 🙂 Luin itsekin sinun matkastasi ennen omaani ja varsinkin jutut vanhasta kaupungista ja sen pikku kujista sai haluamaan nähdä ne myös itsekin 🙂

  Leave a Reply