Suomen suurin matkablogiyhteisö

Café Alejandran brunssi

Ostin lahjakortin brunssiin Centrum Alejandraan Helsingin Jätkäsaaressa ja lähdettiin kaverin kanssa kokeilemaan minkälainen paikka on kyseessä. Erikoisen paikasta tekee sen, että tässä liikkeessä on kahvilan lisäksi kampaamo ja kukkakauppa! Ei ehkä ne ensimmäiset kolme liikettä, jotka tulisi mieleen yhdistää, mutta kokonaisuus toimii. Tai voin lähinnä sanoa että kahvilan brunssi toimii ja kukkakaupan kukat tekevät paikasta viihtyisän, kampaamoa en ole kokeillut, mutta nauttiessamme brunssistamme, oli myös kampaamossa koko ajan joku asiakas.

Mieleni on kauan tehnyt mieli kokeilla eri brunsseja ja nyt parina viikonloppuna peräkkäin tähän on mahdollisuus. Olin etukäteen varannut meille pöydän ja hyvä niin, sillä lähes jokaisessa pöydässä oli porukkaa. Alkuun saimme lautaselliset puuroa, mansikkahillon, marjojen ja siemenien kanssa. Puuro oli oikein hyvää ja sitä oli enemmän kuin riittävästi. Saimme vielä lasilliset appelsiinimehua sekä kannullisen vettä. En tullut kysyneeksi olisiko lisälasi mehua maksanut jotain, sillä tämä yksi lasillinen riitti ainakin meille hyvin.

Seuraavaksi tuli lautanen täynnä ruokaa. Oli salaattia, peruna-pekoni paistosta, puolikas croissant muna-voi-tahnalla, pari kinkulla täytettyä lättystä ja creme fraichea sekä vesimelonia. Kaikki maistuivat todella hyviltä enkä osaa valita annoksen parasta. Lättysistä tuli mieleen Tallinnan Kompressor kahvilan lättyset, joskin nämä olivat pienemmässä muodossa.

Viimeisenä muttei vähäisimpänä tuli teetä (kahviakin olisi saanut, mutta olemme molemmat enemmän tee ihmisiä) sekä passionkakkupalanen. Pohjassa oli varmasti käytetty mantelia sillä siitä maistui vivahdus marsipaania, jota rakastan 🙂 Itse kakku oli kevyt koostumukseltaan ja passionpäällinen raikasti vielä kokonaisuutta kivasti. Nam! Erinomainen päätös brunssille.

Vaikka alkuun mietinkin miten kahvila voi toimia kukkakaupan ja kampaamon kanssa, toimii kokonaisuus kuitenkin. Se on hiukan erilainen, muttei pahalla tavalla. Kukkakaupan kauniita kukkia voi ruokailun lomassa ihailla ja vaikka innostua ostamaan myös kotiin. Kampaamo onkin hiukan sivussa ja hyvä niin, ei pääse föönin äänet hukuttamaan keskustelua tai hiuslakan haju sekoittumaan hyvän ruoan tuoksuun 🙂 Muitakin ruokailijoita, kuin vain brunssilla olijoita oli koko ajan ja kun kerran oli valmistujais-lauantai kävi kukkakaupan ovi tiheään. Voisin tulla uudestaankin!

Ruoka: 8/10

Sijainti: 7/10

Palvelu: 8/10

Hinta: €€ (skaala €-€€€€)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply