Suomen suurin matkablogiyhteisö

Leivotaan: mansikkakermakakku

Äitienpäivä lähestyy ja rupesin miettimään minkälaista kakkua sitä tänä vuonna leipoisi. Tiedän mitä äiti toivoo ja odottaa: lakritsikakkua joten katsotaan tulisiko sellainen tehtyä 😉 Kaivelin kakkuarkistojani inspiraation toivossa ja löysin parilta edelliseltä vuodelta tekeleitä. Ensimmäinen vastaantullut on ihan perinteinen mansikkakermakakku, joka yleensä uppoaa kaikille. Se on helppo tehdä laktoosittomaksi ja on kaikessa yksinkertaisuudessaan varsin hyvä vaihtoehto. Aina ei tarvitse ruveta kikkailemaan erikoisuuksilla vaan joskus yksinkertainen on paras, niin myös tässä. Välissä on itse tehtyä vaniljakiisseliä sekä tietenkin mansikoita.

Pohja (n. 26cm halkaisijaltaan)

3 ¾ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
5 munaa
2 ½ dl sokeria
1 ¼ dl kiehuvaa vettä

Vatkaa hvyin munat ja sokeri keskenään isossa kulhossa. Muna-sokeri vaahto on valmis kun vatkaimella tehty kuvio hetkeksi jää seoksen pintaan. Kaada kiehuva vesi pienissä erissä joukkoon ja jatkaa vatkaamista täydellä teholla. Kuuma vesi saa seoksen turpoamaan paljon, siksi on tärkeää aloittaa alusta asti suurella kulholla. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi ne muna-sokerin joukkoon pienissä erissä lastalla varovasti käännellen. Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia (uunit vaihtelevat paljon, tarkista pohjan kypsyys tikulla). Anna pohjan jäähtyä.

Mansikkatäyte
1/2 dl vettä
500 g pakastemansikoita
250 g hillosokeria

Mittaa kattilaan vesi ja lisää jäiset mansikat joukkoon. Kuumenna kunnes marjat höyryävät ja kaada joukkoon hillosokeri koko ajan sekoittaen. Keitä noin 10 minuuttia rauhallisesti sekoittaen. Jäähdytä hillo.

Nyt on aikaa valmistaa Vaniljakiisseli

Täyte
½ dl sokeria
½ dl perunajauhoja
5 dl kevytmaitoa
2 keltuaista
5 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria

Sekoita kattilassa sokeri ja perunajauhot ja lisää kevytmaito ja kananmunakeltuaiset. Kuumenna liedellä vispilällä sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Maito kuumenee yllättäen ja palaa helposti pohjaan, joten alla voi käyttää paria penniä pitääkseen kattilan pinnan hiukan ylhäällä. Anna kiisselin jäähtyä.  Kaada kuohukerma kulhoon ja lisää vaniljasokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon jäähtynyt maitokiisseli.

Päälle:
3 dl Flora Vispiä
2 tl sokeria
1 ½ rkl vaniljakreemijauhetta

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta jokainen kerros maidolla. Levitä mansikkatäytettä pohjan päälle ja puolet vaniljakiisselistä. Nosta seuraava kerros päälle ja toista. Viimeisen kerroksen päälle tulee vain kostutus ja kermapäällinen. Koristele lopuksi mansikoilla ja vaikka mintunlehdillä tai marsipaanista tehdyillä pikkulehdillä.

Nauti 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply