Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkabloggarin kotona – haaste

Auringon alla Heidi heitti ilmoille kivan haasteen ja olihan siihen tartuttava ja mietittävä omaa kotiaan.

Tehtävä: Esittele kotisi. Kerro miten matkustaminen on vaikuttanut kotisi sisustukseen: mitä ideoita olet saanut maailmalta, mitä olet ostanut tai mitä keräilet matkamuistomielessä.

Ehdin jo aloittaa kirjoituksen, etten hirveästi ostele mitään kotiin ulkomailta, mutta sitten huomasin että onhan sitä tavaraa… ja paljon. Tällä hetkellä kodin sisustus ei kuitenkaan ole juuri sitä mitä haluisin sen olevan. Ajattelen, että kodissamme vallitsee tällä hetkellä väliaikainen ratkaisu sillä muutimme siihen joulukuussa ja tarkoituksena on löytää uusi tulevana syksynä, joten suuria investointeja ei viitsi tehdä. Sisustuselementtejä kuitenkin on jonkun verran ja käyttötavaroita maailmalta sitäkin enemmän. Aloitetaan vaikka keittiöstä. Ensinnäkin Starbuck’s mukit, niitä löytyy ”muutama”. Haluan sen kaupungin mukin missä olen käynyt, en maan mukia, mutta tämä tosin tarkoittaa sitä että niitä mukeja rupeaa olemaan reippaasti ja kaapit täyttyy. Ehkä täytyy jotenkin ruveta miettimään uudelleen jonkun näköisiä kriteerejä mistä sen mukin saa enää ostaa.

 

Keittiöpyyhkeitäkin on, mutta ne eivät vie yhtä paljon tilaa kuin mukit. Ne mahtuvat tiiviimmin kaappiin, joten niitä saa vielä ostellakin. Pidän erilaisista keittiöpyyhkeistä, jotka jollain tapaa ilmentävät alkuperämaatansa. Suosikkini on ehdottomasti Skotlannista hankkimani tartan kuvioinen pyyhe, joskin Lontoon metrokartta-pyyhe on myös kiva 🙂

Pöytäliinojakin on tullut hankittua eri maista ja varsinkin nyt pääsiäiseen tai alkukesään sopii pastellin sävyinen hempeä kukkainen pöytäliina. Se oikein huutaa brittiläistä five o’clock tea aikaa. Aina kun laitan sen pöydälle rupeaa tekemään mieli sconesseja ja teetä. Siihen sopiikin sitten Lontoosta ostamani teepannu ja kuulemma Kuningattarella on samanlainen 😉 Myös Provencesta ostamani pöytäliina oliiveineen on mieleeni, mutta se sopii sitten paremmin loppukesään voimakkaampien väriensä ansiosta. Aina tulee mieleen laventelipellot ja kuumat kesäillat kun tämä pöytäliina on esillä. Punaisen värin takia Perulainen pöytäliina kuuluu enemmän Marras-Joulukuun pöytäliinoihin, samoin kuin Skottilainen pöytäliina. Yritän myös aina käyttää väri- ja tyylillisesti saman tyyppisiä pöytäliinoja keittiöpyyhkeiden kanssa.

Jääkaappi on verhoiltu magneeteilla. Jokaisesta paikasta on aina tarttunut magneetti jos toinenkin mukaan. Ne on pieniä, värikkäitä ja jopa isäntä on innostunut valitsemaan oman mieleisensä magneetin mukaan kotiin. Täytyy kohta hankkia isompi jääkaappi, että kaikki magneetit mahtuu mukaan sillä eihän niitä voi lakata ostamasta…

Kun siirrytään olohuoneen puolelle tulevat kirjat vastaan. Niitä olen ostanut niin kohdemaasta kuin jo ennen reissua. Varsinkin Chicagosta ja New Yorksita ostamani kirjat ”Then and Now” ovat ihanat. Niitä on tullut selailtua kerran jos toisenkin. Myös itse tehdyt kirjat matkavalokuvista täyttävät olohuoneen kirjahyllyä. Matkustaminen kun ei vain rajoitu itse matkaan; ensin pitää suunnitella, sitten kokea ja lopuksi vielä fiilistellä niin blogissa kuin kirjan muodossa. Onneksi näitä ”nykyaikaisia” valokuvakirjoja on. Ennen muinoin tein aina ihan valokuva-albumin teettämistäni kuvista ja niistä tuli turkasen paksuja. Nämä uudet albumit vievät paljon vähemmän tilaa.

Olohuoneesta löytyy myös Kreikan tuliainen seinältä. Isäntä mietti ja pähkäili sitä monta päivää ja päätti lopulta että kyllä hän sen haluaa raahata kotiin asti. Nyt se on löytänyt paikkansa pianon yläpuolelta, Perusta tuodun perhosen vierestä. Perusta kielii myös TV:n vieressä oleva punainen härkä, ikkunalaudalla seisovaa pari käsintehtyä nukkea sekä CD-hyllyssä istuva lintukoriste ja llama (jonka Simba haluaisi repiä palasiksi heti tilaisuuden tullen).

Makuuhuoneessa istuu Ruotsista tuotu Bukowskin uninen nalle sekä maakuntamatkailun tuomisia: Porvoosta tuotu pieni keinuhevonen. Muuta ei sinne olekkaan tullut. Lopuksi vierashuone, missä on Pariisista tuotu maalaus kahdesta kissasta, jotka istuvat kattojen yllä katsomassa öistä Eiffel tornia. Pidän taulun rauhallisuudesta ja tunteesta vaikkei se mikään yltiö hieno maalaus olekkaan. Toisella seinällä koreilee isännän Mexicosta tuoma sombrero sekä seinää pitkin kiipeilevä matelija ja piirongilla on ainoa omistamani snow-globe (ja ainoa jonka kotiini hyväksyn) New Yorkista.

En tietoisesti ole tuonut mitään ideoita maailmalta kotiin, mutta tykkään New Yorkin loft tyylistä ja toivoisin sellaista tulevaan keittiöön. Ja uuteen kotiin haluan ehdottomasti tuoda jonkun maan tunnetta. Jotenkin itämaista mystiikkaa kylpyhuoneeseen tuomaan spa tuntua ja kreikkaa pihalle, joko värimaailman tai tunnelman kautta. Näitä täytyy tietenkin miettiä ja harkita jotta löytäisi sen mieluisensa mikä myös sopii tänne pohjoiseen. Palmua on aivan turha tuoda takapihalle kuolemaan lumikasan alle… Täytyy tehdä uusi postaus kun vihdoin saan nämä 😉

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Teea 10.4.2014 at 15:06

  Mukava kurkistus kotiinne. Kyllähän siellä selkeästi näkyy, että matkailija sitä asustaa :). En muuten tiennytkään, että Starbucksit myyvät kaupunki-mukeja. Itse ehkä haaveilen tällä hetkellä kunnollisesta maailmankartasta sekä omista valokuvista tehdyistä tauluista.

  • Reply maelle 11.4.2014 at 12:57

   Maailmankartta olisi kyllä kans tosi hieno! Muistan lapsuudesta kuinka serkuilla oli sellainen heidän tv-huoneessa ja käydyissä paikoissa oli aina nuppineula ja joistain meni vielä lanka vieressä olevaan kuvaan paikasta. Olin niin kateellinen siitä kun se oli niin hieno 🙂 Taulu omista kuvista olisi myös upea. Sitten kun räpsäisen tarpeeksi hienon kuvan sellaisen voisi teettääkin 🙂

 • Reply Heidi / Auringon alla 10.4.2014 at 14:25

  Kiitos maelle kun osallistuit haasteeseen, hieno postaus! Lontoon metrokarttainen keittiöpyyhe näyttää mielettömän kivalle ja olen ihan samaa mieltä: New York -loft -henkinen + itämainen spa + kreikkalainen piha olis aika unelma yhdistelmä! Mäkin haluan! 🙂

  • Reply maelle 11.4.2014 at 12:54

   Täytyy varmaan kohta mennä uudestaan Lontooseen jos ei muusta syystä kuin uuden keittiöpyyhkeen hakureissulle, se rupeaa jo olemaan aika ”käytetty” 😉 Mutta joo, kansainvälinen sisustus sopisi hyvin meille tämmöiseen kansainväliseen perheeseenkin. Odotan niin kovasti, että päästään siihen ”uuteen tulevaan asuntoon” että pääsen toteuttamaan visioitani. Siihen asti voi vain suunnitella ja unelmoida 😀

 • Reply lena / london and beyond 10.4.2014 at 13:38

  Oon myös yksi Starbucks-mukien hamsteri, niitä on kertynyt kivasti… ne ovat vaan niin hyvänkokoisia teemukeja ja tietysti niihin liittyy muistoja:) Hauskinta tässä on että yritän yleensä vältellä ko. ketjua ja käydä paikallisissa kuppiloissa, mutta muki pitää aina saada.

  • Reply maelle 11.4.2014 at 12:51

   Mulla on vähän sama juttu, tykkään paikallisista kahviloista niiden autenttisen tunnelman takia ja joskus käyn vain hakemassa sen mukin Starbucksista 🙂 Teemukeina kuitenkin aivan loistavia ja niistä syntyy yleensä vielä keskustelua kun tulee vieraita ja kaikki saa vähän erilaisen mukin 🙂

  Leave a Reply