Suomen suurin matkablogiyhteisö

Makumatkalla: Bronda

Olemme kaverini kanssa Tomi Björk faneja. Eipä ennen ole tullut fanitettua kokkia aikaisemmin, mutta Tomi on onnistunut tässä. Hän on valloittava persoona ja osaa tehdä todella hyvää ruokaa (ja myönnetään ei ole pahaa katsottavaakaan 😉 ). Kun kaikki muut Tomi Björkin ja Matti Wikbergin ravintolat on koluttu läpi vähintäänkin kertaalleen, toiset jopa kolme-neljä kertaa, saapuu uusin tulokas juuri sopivaan saumaan. Bronda. Kaverini oli kartalla ennen minua ja ehdotti jo ennen avaamista, että tuonne pitäisi varata pöytä. Ja niinhän me varasimme. Bronda sijaitsee hyvällä paikalla Eteläesplanadi 20:ssä ja on saanut kivat tilat käyttöönsä. Kuvaus on modernia brasserie ruokaa rennossa ilmapiirissä ja sitä se kyllä on. Ravintola on avara ja raikas vaalein puusävyin sisustettuna. Heti sisääntulon luona on baaripuoli, minne voi tulla ihan ilman pöytävarausta syömään, edellyttäen että mahtuu sisälle. Ainakin meidän ollessa ravintolassa, oli myös baarin puoli täynnä.

Me saimme pöydän seinän viereltä ja pääsin istumaan mukavalle sohvalle. Olemme kaverini kanssa aina tilanneet menut, mutta nyt hänen teki mieli hummeria eikä sitä menussa ollut, joten päätimme tehdä poikkeuksen ja valita itse suoraan listalta. Alkuun tilasimme parit drinksut ja olin niin tyytyväinen valintaani kuin olla ja voi. ”Lemon Pie” drinkki oli raikas olematta kuitenkaan hapan ja juoma upposi huiviin ennätysvauhtia. Rankka viikko tai se että oli perjantai ei vaikuttanut millään lailla tähän 😉 Kaverini tilasi Farangin drinkkilistalla olevan ”Mezcalicious” juoman ja vaikka passion hedelmä olikin kivan makuinen, olimme samaa mieltä että oma drinkkini voitti tämän erän.

Alkupalaksi valitsimme molemmat Snacks listalta valkosipulilla maustettuja katkarapuja, mintulla maustettua siikasashimia ja suolaheinäkeittoa. Ihanan kevyt alku ja ystäväni mielestä itse asiassa koko illan paras annos. Snacksit ovat pienempiä annoksia ja niitä suositeltiin tilaamaan pari kolme, joten seuraavaksi sain eteeni höyrytetyssä pehmeässä sämpylässä Brondan omaa chorizoa, mausteista coleslaw salaattia ja pikkelöityä punasipulia. Elämäni paras ”hot dog” ja koko illan mielestäni paras annos! Kaverini annos oli grillattua possua paahdetulla paprika-manteli kastikkeella ja savustettua ankeriasmajoneessia. Sekin näytti todella hyvältä ja kuulemma oli myös. Päätimmekin, että ensi kerralla kun tulemme, keskitymme vain ja ainoastaan Snackeihin ja drinksuihin 😉

Kokki itse teki tasaisin väliajoin tarkastuskäyntejä ympäri ravintolaansa ja samalla tuli jo seuraava annos pöytään. Jaoimme neljä paistettua kampasimpukkaa vuohenjuusto crèmellä ja tryffeli-sipulikastikkeella. Päällä oli vielä rapeaa pancettakinkkua ja paahdettuja pinjansiemeniä. Tätä olisi pitänyt syödä lusikalla, jotta kaikki ihanat maut saisi mukaan. Mutta onneksi annos tarjoiltiin suoraan simpukankuorista, joten kaadoin loputkin liemet suuhuni suoraan kuoresta 🙂

Tässä vaiheessa drinkkini oli auttamattoamsti päässyt loppumaan joten tilasin seuraavan: Apricot Sour. En osaa sanoa kumpi olisi ollut parempi, tämä vai edellinen. Mitä herkullisin vaihtoehto myös tämä!

Ja sitten. Ystäväni sai kauan himoitsemansa tuoreyrteillä, parmesanilla ja majonesilla gratinoidun hummerin eteensä ja hyvän makuista oli! Itse olin valinnut parmesanilla ja salvialla gratinoitua porsaankyljystä suolaisella tomaattihiillokkeella ja sitruunaa sekä paahdettua mantelia. Mietin hetken kuinka monta annosta kyseistä herkkua olin tilannut, sillä sain 3(!!!) pihviä eteeni. Hyvää oli, mutten millään jaksanut kaikkea syödä ja annos onkin tarkoitettu jaettavaksi. Onneksi kaveri tuli hätiin ja auttoi vähäsen. Kaikkien näiden lisukkeeksi olimme vielä valinneet yhteistuumin annoksen sahramirisottoa ja se oli kermaisen täyteläinen, missä sahramikin maistui selvästi.

Taas oli drinksu päässyt ikävästi loppumaan ja seuraavat kehiin. Itse tilasin ”LL Cool J:n” ja kaverini ”Bourned Orange Sour” drinkin. Olen joskus itsekin Boulevard Socialissa tilannut viimeeksi mainitun ja se on vähän stydimpi elämys eikä ehkä ihan sopinut ystäväni jälkiruoan kanssa. Oma drinksuni puolestaan oli hedelmäisempi ja kevyempi joten se kävi mukavasti myös makean kanssa. Jälkkärinä olikin sitten Banana Crema Catalana ystäväni nenän alla ja täytyy myöntää, että pieni jälkkärikateus iski hetkellisesti. Tämä oli nimittäin loistava valinta! Itse otin Lemon Pie Brondan eikä se ollut huono valinta sekään. Täydellinen päätös ihanalle illalle!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply