Suomen suurin matkablogiyhteisö

Maalaismarkkinat

Ja niin se on polkaistu käyntiin: kevään markkinat. Ennen oli aina pakko päästä Leppävaaran maalaismarkkinoille, mutta olisiko nyt niin ettei niitä tänä keväänä järjestetä kun raitti on kaivettu auki eikä siihen myyjiä saatikka sitten ostajia mahdu… Mutta uusilla kotikulmilla löytyi viime lauantaina maalaismarkkinat kun kojuja nousi pystyyn Myyrmannin aukiolle ja lähiympäristöön. Päätimme ensin tehdä yleiskatsastuksen ja tallustelimme aurinkoisessa kevät säässä koko alueen läpi ja mietimme vaihtoehtoja. Päätimme lopulta pysähtyä kojulle muikuille ja kalalautaselle kun auringossakin sai istuskella. Hyvää oli ja otin mukaan paperiin käärittynä Simballekin kotiin kourallisen muikkuja. Hän niin tykkää niistä 😉

Seuraavaksi katselimme mitä muuta tarjottavaa markkinoilla oli aina mehuista ja lakuista ikkunanpesuaineisiin ja keittiönoviin. Keittiön ovien esittelijä on nyt sitten tulossa ilmaiselle arviointikäynnille kun keittiöremppa muutenkin on ollut suunnitelmissa. Täytyyhän se kuulla minkälaista tarjousta hän voisi heittää kehiin. Pysähdyimme pitemmäksi aikaa kreikkalaista leipää myyvän kojun luokse. Ennen ostin aina näitä leipiä, mutta jossain vaiheessa myyjää ei enää näkynyt enkä saanut vakio leipiäni. Nyt kuitenkin niitä taas sai ja innostuin vähän enemmänkin kuin mitä luulisi leivästä voivan innostua… Otimme mozarella-, feta-timjami- sekä pelkkä fetatäytteiset leivät. Voi herkkua! Pääsimme taas muutaman metrin eteenpäin ja tulimme saippuakojulle. Ihanan tuoksuisia ja näköisiä saippuoita oli myynnissä ja oikeastaan tarvitsimmekin saippuaa, joten ostimme muutaman kotiin. Tuoksut olivat raikkaita ja lisäksi saippuat olivat käsintehtyjä, joten mielellään niitä osti. Kotona kun nyt on sitten käytössä ensimmäinen pala toimii se hienosti. Se vaahtoaa juuri sopivasti, ei kuivata käsiä ja tuoksu on miellyttävä vielä jälkikäteen 🙂

 

Kahvihammasta rupesi kolottamaan ja pysähdyimme ranskalaisen lettukojun luokse. Myynnissä olisi ollut myös macaroonseja ja muita karkkeja, mutta päätimme ottaa Nutellalla, banaanilla ja kermavaahdolla täytetyn lättysen. Kahvikin kuului hintaan ja niin istuimme hetken herkutellen. Oli muuten todella hyvää ja melkein olisi tehnyt mieli ottaa toinenkin 😉 Itsehillintä kuitenkin voitti ja ostimme vain seuraavasta kojusta pari sitruunamuffinssia kotiin viemiseksi ja toisesta kojusta parvekkeelle pääsiäisliljan kevättä tuomaan.

Juuri ennen lähtöä huomasin vielä kojun missä myytiin käsilaukkuja, jotka näyttivät suurilta kukkaroilta. Voi että, sellainen piti saada. Aikani hypistelin eri vaihtoehtoja kunnes lopulta päädyin napilliseen pellavasta tehtyyn ”kukkaroon”. Ihana sää, paljon esillepanijoita ja hyvä tunnelma, ei markkinoilta juuri muuta voi pyytää 🙂

Tulevia markkinoita voi seurata mm täältä ja ainakin Espoonkeskuksen suurmarkkinat 26.4 ja Ison Omenan maalaismarkkinat 4.5 on merkattuina omaan kalenteriin 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply