Suomen suurin matkablogiyhteisö

Shoppailua Milanossa

Sunnuntaina heräilin sitten omia aikojani kirkon kellojen lyöntiin ja kävin aamiaisella. Lähdin vielä viimeiselle pyrähdykselle ajatuksena ostaa jotakin kotiinkin. Milanoa pidetään yhtenä muotimaailman keskuksista ja kaupunki onkin pullollaan design liikkeitä. Muutama mainittakoon niin Armani, Prada, Versace, Dolce & Gabbana, Missoni ja Ferré tulivat vastaan. Kukkaroni ei oikein niihin hintoihin jousta, joten koukkasin Guess kauppaan mistä kassi löysi itsellensä uuden kodin. Vaikkei Guess olekkaan mikään super kallis paikka, oli myös täällä vartija ovella turvaamassa shoppailuelämystä 🙂 Kuten sanottua, muoti on Milanossa näkyvästi esillä ja varsinkin muotiviikkojen aikaan voi olla työn ja tuskan takana löytää kukkarolle sopiva hotelli, vaikka olisi vaatimattomampaan tasoon valmis.

Mutta jos kukkaron nyörit antavat vähän enemmän myöten on muodin pääkaupunki todellinen shoppailijan paratiisi. Kauppoja on lukuisia joista valita ja shoppailu saakin aikamoisen hohdon ympärilleen kun puitteet ovat niin hienot. Quadrilatero d’Oro on neljän korttelin muodostama ”kultainen suorakulmio” mistä kaikki tunnetut muodin huiput löytyvät. Jo pelkästään näiden liikkeiden ikkunoiden katselu on elämys itsessään. Näin myös minulle, sisään ei missään nimessä ollut menemistä.

Mutta Milanossa on myös lukuisia pienemmillekin kukkarolle sopivia paikkoja kuten  varasto- ja alennusmyymälöitä. Jotenkin kuitenkin tuli tunne, että ne ovat enemmän piilossa kun ne kalliit putiikit. Loppupeleissä ostin vain sen Guessin kassin, pari pulloa viiniä, keittiöpyyhkeen ja suuntasin hotellille hakemaan laukkujani. Kyytini lentokentälle tuli nopeasti ja onneksi emme juuttuneet liikenneruuhkaan. Kuljettajani ajoi kuin paraskin formulakuski ja täytyy myöntää että hiukan tuli huono olo mutkissa. Jos uudelleen menen Milanoon, täytyy katsastaa junan mahdollisuus, sillä se kulkee myös suoraan lentokentän ja keskustan väliä.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply