Suomen suurin matkablogiyhteisö

Milanon yössä

Elämäni ensimmäinen (ja ainoa) työmatka suuntautui Italiaan ja Milanon suuntaan. Onnekseni koulutus, johon olin menossa pidettäisiin perjantaina ja koska lento vasta sunnuntaina kotiin oli halvempi kuin heti perjantaina koulutuksen jälkeen, sain firmalta siunauksen jäädä viikonlopun omakustanteisesti vielä Milanoon. Jeee. Varasin hotellin ihan keskustasta ajatuksena, että kaikki olisi sitten lähellä. Aamiainen kuului hintaan ja oikeastaan ainoa miinuspuoli oli, ettei respalla ollut minkäänlaista karttaa kaupungista kun lähdin sellaista pyytämään. Joten kun perjantaina sisäänkirjauksen jälkeen lähdin kaupungille, otin vain suunnan sattumanvaraisesti ja kävelin sinne, missä näytti kivalta. Kuulin kuinka kirkon kellot löivät ja kävelin äänen suuntaan. Se osoittautui Duomo di Milanoksi ja olin löytänyt vahingossa Milanon tunnetuimman aukion.

Duomo di Milano on juurikin se goottilaiskatedraali, mikä näkyy kaikissa kuvissa Milanosta ja joka varmasti ensimmäisenä kaupungista tulee mieleenkin. Kyseessä on upea rakennus, keskustorni kohoaa yli sataan metriin ja huipulla komeilee kaupungin suojelija Madonna-patsas. Vierailu sisään kirkkoon kannattaa ehdottomasti, sitä on kuin siirtyisi aivan toiseen ulottuvuuteen. Uskonto on Italiassa todella tärkeässä asemassa ja kun itse astuin sisälle soivat urut kauniisti ja minua kohtasi suuri määrä kynttilöitä, jotka kauniisti loistivat muuten pimeässä tilassa. Wow! Harmi että kamera ei ollut tarpeeksi tarkka ottaakseen kuvaa kynttilämerestä…

Huomasin, että katollekin olisi päässyt, mutta koska kello oli jo niin paljon oli se suljettu siltä illalta. Päätin, että se olisi to do-listalla huomenna ja suuntasin pizzeriaan syömään. Valitsin listalta tomaatti mozzarella pizzan ja tuore basilika sekä pesto maistuivat niin tuoreilta ja mehukkaalta rapeaa pohjaa vasten. Otin vielä jälkiruoaksi tiramisun, mutta harmikseni se tuli valmistavarakulhossa eikä siis ollut paikan päällä tehtyä. Se hiukan harmitti, kun tietää miten hyvää oikea tiramisu on… Mutta maha täynnä suuntasin takaisin hotellille ja onneksi muistin miten olin missäkin kääntynyt ja löysin perille. Pää tyynyyn ja taisin nukahtaa heti 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply