Suomen suurin matkablogiyhteisö

Makumatkalla: Bryggeri Helsinki

Tyttöjen ilta tiedossa ja drinksujen ja pienten näperrysruoka-annosten sijaan päätimme lähteä kokeilemaan tuhdimpaa vaihtoehtoa. Lähdimme nimittäin kokeilemaan Bryggeri Helsinki ravintolaa. Olen todennut monen monta kertaa etten pidä oluesta, mutta kun kerran tällaiseen paikkaan tulee, pitihän minunkin sitä nyt kuitenkin maistaa. Onneksi olutta saa tilattua desinkin verran, joten ei sitä koko tuopillista ole pakko juoda. Ajattelin että sitruunainen vaalea olut voisi toimia, mutta ei. Kyllähän sitä joi, mutten vain ole oluen ystävä. Kaverini puolestaan tilasi myös pienen olutmaistiaisen ja hän ”enemmän-olut-ihmisenä-kuin-minä” piti siitä. Sain itsekin pienen kulauksen maistaa hänen juomaansa ja täytyy myöntää ettei se kamalimmasta päästä ollut, mutten lähde niin pitkälle että väittäisin tykkääväni oluesta vieläkään. Se ei kuitenkaan millään lailla vaikuta mielikuvaani ravintolasta. Pidin nimittäin ruoasta paljonkin ja palvelu oli loistavaa!

Yläkerrassa on pieni baari puoli missä kyllä voi syödä annoksiakin ja voisin hyvin tulla bup-ruokailulle tällekin puolelle. Meille oli kuitenkin varattuna pöytä alakerrasta ja matkalla sinne ohitimme käynnissä olevia panimokattiloita. Ne toivat oman ominaistuoksunsa vierailulle ja innostuin kyllä prosessista ja arvostan tällaista pientuotantoa 🙂 Saimme kahden hengen pöydän ravintolan päädystä ja vetäistyämme tosiaan pikku olusemme huiviin jatkoimme viinilinjalla. Alkuun tilasin vihersalaatin brie juustolla ja sahramipäärynällä. Juusto ja päärynä sopivat erinomaisesti yhteen, mutta ehkä pientä hapokkuutta olisin kaivannut itse salaattiin. Todella hyvä annos joka tapauksessa ja voisin itse kotona kokeilla myös tuommoista komboa. Ystäväni tilasi menukokonaisuuden, joten alkuruoka oli lohta fenkoli-maa-artisokkasalaatilla. Hänkin kehui annostaan hyväksi ja raikkaaksi.

Pääruoaka olikin sitten jättikokoinen. Tilasin paistettua maksaa, salviavoissa haudutettua sipulia sekä kermaperunoita. Jami! Järkyttävän iso annos, mutta maut olivat kohdillaan. Vieläkin ajattelen kuola valuen 😉 Kaverini seuraava annos puolestaan oli oluessa haudutettua karitsan entrecôtea ja kukkakaali-vuohenjuustopyrettä. Näin oikein kuinka mureaa lammas oli ja kuulemma vain suli suussa. Ja pyree sopi annokseen kuin nenä päähän 🙂 Kumpikin siis oli valintoihinsa enemmän kuin tyytyväinen.

Pisteenä i:n päällä on tietenkin jälkiruoka ja valitsin listalta suklaa-porterkakkua ja aprikoosisorbettia. Voi että. Kakkupala oli melkein ”kladdkaka” tyyppistä, oikein suklaista herkkua, jonka sorbetti raikasti kivasti. Ystävänikin annos näytti ja maistui hyvälle, nimittäin mallas créme brûlée, jonka päällä vielä oli marjoja. Kun luin listaa vierastin sanaa mallas. Mitä jos se maistuukin oluelle, mutta turha pelko, yksi parhaimmista jälkkäreistä on kyseessä 😀 Loistava ravintola, jonne tahdon uudestaankin mennä viettämään iltaa. Ruoka oli maukasta, palvelu asiantuntevaa sekä iloista ja vierailun kruunaa ravintolan erikoisuus: oma olutpanimo.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply