Suomen suurin matkablogiyhteisö

Café: Sweet Vaasa

Kaverini kertoi että siitä lähtien kun Sweet Vaasa oli mukana Suomen Paras Leipomo TV-ohjelmassa on paikka ollut kaikkien huulilla. Ja tietenkin meidänkin piti sinne mennä kokeilemaan. Ulkoapäin kahvila on suloinen isolla ikkunalla, mutta siitä saattaisi helposti kävellä ohi varsinkin kiireellä. Ehkä kesällä jos ovet ovat auki ja ulkona istuu ihmisiä kahvilla, paikan huomaa helpommin. Sisältä kahvila on hempeä maitokahvin värisillä seinillään ja vanhan ajan sohvaryhmineen ja pöytineen. Katosta roikkuu suuret hehkulamput luomassa tunnelmaa ja aivan tiskin vieressä on vielä todella mukavan näköinen sohvaryhmä pehmeillä tyynyillä. Tyyli on skandinaavisen kansainvälinen jos näin voisi sanoa. Eikä se jää vain tyyliin, olisiko ollut omistaja itse tiskin takana joka iloisesti meitä tervehti englanniksi.

Ja sitten se pääasia, mitä kahvilassa oli tarjolla. No vaikka mitä! Siinä iski kyllä valinnanvaikeus kun erilaisia herkullisen näköisiä kakkuja oli vieri vieren. Pähkäilin kauan ottaisinko suklaakakkua, juustokakkua vai marjaisan vaihtoehdon, mutta päädyin lopulta porkkanaiseen pähkinäkakkuun. Oi jami sentään! Kaverini ottikin sitten sen juustokakkupalasen ja hyvää oli kuulemma sekin. Kyytipoikana kumpikin otti teetä, minä jasmiini- ja kaverini vadelmateetä ja näiden lisäksi oli vielä suuri valikoima muitakin juomavaihtoehtoja.

Tiedän että meni vähän väärässä järjestyksessä, mutta syötyämme makeat herkut ja rupateltuamme aikamme, meillä oli sen verran mukavaa, että päätimme vielä jäädä lounaalle. Joten takaisin tiskille ja nyt tilasin päivän quichen salaatilla. Sain herkullisen lämpimän lohipiirakan ja vihersalaatin, tomaateilla ja kurkulla. Hyvää ja riittoisaa oli. Kaverini puolestaan valitsi Caesar salaatin ja kun annokset tulivat pöytään iski pieni annoskateus, joka kuitenkin poistui kun maistoin piirakkaani 😉 Kaverini kertoi, että monet hänen työpaikallaan käyvät hakemassa lounaansa myös täältä ja paikka on erittäin suosittu myös silloin. Uskon kyllä sen!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply ni 30.6.2015 at 14:24

    Oishase kauhua jossei matkaa olisi tiedossa… Kaikilla ei ole sitä rahaa vaan

    • Reply Maria 1.7.2015 at 08:52

      Ei matkan tietenkään aina tarvitse olla kauas, kotimaassakin löytyy kivoja kaupunkeja vaikka kuinka, jonne pääsee bussillakin vaikka päivävierailulle. Monta kertaa matkailu on myös priorisointi kysymys. Itselläni ei ole lapsia, en tupakoi, en käy baareissa joka viikonloppu joten pystyn myös laittamaan rahaa sivuun ja säästää. Jos oikein tiukkaa tekee en vierasta kuukauden syödä makaronia ja ketsuppia jos se tarkoittaa että myöhemmin pääsen jonnekin pikku matkalle. Toivottavasti pääset pian nauttimaan edes kesälomasta.

    Leave a Reply