Suomen suurin matkablogiyhteisö

Dubai liikkuminen

En ole tainnut koskaan aikaisemmin vierailla kaupungissa joka on levittäytynyt niin laajalle alueelle kuin Dubai. Siis suurissa kaupungeissa kyllä, mutta Dubaissa ei ole mitään selkeää keskustaa. On ranta-alue, Burj Khalifan alue, Burj al Arbain alue, Palmusaari jne. mutta kaikki nämä nähtävyydet ja alueet ovat kaukana toisistaan. Metro on rakennettu lähes koko matkaltaan maanpinnan yläpuolelle ja se onkin nopea, siisti ja truvallinen vaihtoehto. Lippujen hinnatkaan eivät ole kovia, vaikka hiukan jäi mietityttämään miksei ole muutaman päivän pituisia lippuja myynnissä, vain päivälippu tai yhden suuntainen lippu. Näin meille ainakin myyntipisteessä sanottiin. Ja vaikka metrolinja onkin olemassa, se ei kata läheskään kaikkia alueita ja lähimmälle metropysäkille voi olla pitkäkin matka! Varsinkin jos jää pois Burj Khalifan pysäkillä ja haluaa mennä Dubai Mallille on varauduttava kävelemään pitkän matkan päästäkseen perille. Mutta esimerkiksi rannalle Jumeirah Parkiin ei mene metroa laisinkaan, joten jos sinne halajaa, kannattaa otta joko bussi tai taksi. Me emme busseilla liikkuneet, mutta taksia kokeilimme kylläkin. Itse huomasimme kuitenkin ettei kannattanut luottaa hotellin portsarin osoittamaan taksiin vaan kannattaa ottaa lennossa mittarilla varustettu versio. Maksoimme tuplahinnan taksissa ilman mittaria kun emme tienneet mitä matkan kuuluisi maksaa. Mutta mittaritaksit ovat Suomen hintoja edullisemmat ja niillä pääseekin kätevästi paikasta toiseen. Ruuhkiin kannattaa kuitenkin varautua sillä tiettyihin aikoihin kaikki tiet täyttyivät autoista ja siinä sitä sitten madellettiin eteenpäin, mutta näin se liikenne on kaikissa suuremmissa kaupungeissa muuallakin.

Dubai Creekin alueella kannattaakin sitten ottaa paikallinen vene, tai abra, jos haluaa ylittää joen. Matka taittuu nopeasti, ruuhkasta välttyy ja matka ei maksa juuri mitään. Samalla näkee vielä kaunista maisemaa joenuoman kummallakin puolella. Tarjolla on myös muun laista menopeliä. Jos vaikkapa haluaa ihailla maapallosaaria tai palmusaarta tarjolla on niin helikopteri kuin pienkonelentoja. Tällä ei niinkään taiteta matkaa paikasta A paikkaan B, mutta maisemat ovat varmasti hienot 🙂 Eikä tietenkään sovi unohtaa vanhaa kunnon aavikon omaa menopeliä kamelia 😉 Joillain rantaosuuksilla tälläkin pääsee eteenpäin ja tietenkin kamelisadareilla tätä vaihtoehtoa kannattaa kokeilla elämyksensä puolesta. Kaupungissa näitä ei kuitenkaan tullut missään vastaan ;)Mutta liikkumiseen kannattaa joka tapauksessa Dubaissa varata aikaa, välimatkat ovat suuret eikä mikään kulkuneuvo taita matkaa silmänräpäyksessä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Niiskuneiti 25.2.2014 at 14:36

    Me hankittiin Dubaissa silvercardit metroon, johon pystyi lataamaan haluamansa summan rahaa, kätevä ja edullinen hankinta ja käyttöä voi jatkaa vaikka seuraavalla reissulla 😉

    • Reply maelle 26.2.2014 at 12:53

      No juuri sen tyylistä haluttiin, mutta lipunmyyjä sanoi että vaihtoehdot ovat vain kertalippu tai päivälippu. No, aina oppii uutta lisää 🙂 Kiitos vinkistä!

    Leave a Reply